تعیین مقدار فلوئرید آب با استفاده از تعداد الکترود یون گزین 11
تعیین سختی آب 13
شیمی محلول آب 15
اسیدها وبازهای مزدوج 15
حلال های آمفوتری 16
گونه های آمفوتری 17
قدرت اسید وباز 17
تعادل شیمیایی 18
روابط ثابت تعادل 20
ثابتهای حاصل ضرب انحلال پذیری 21
انحلال پذیری یک رسوب درآب 21
اثریون مشترک 23
اسیدهای چند پروتونی 23
حاصل ضرب انحلال پذیری 26
تشکیل رسوب وحاصل ضرب انحلال پذیری 26
تعادلات شامل یونهای کمپلکس 27
مواد معلق
موادمعلق درآب مقدارذرات را درآن اندازه گیری مینماید. این موادشامل مواد آلی وغیرآلی مثل پلانکتون، خاک وگل ولای میباشند. اختصاصات شیمیایی آب آشامیدنی
1ـ سختی
سختی آب مربوط به املاح خاصی است که درآب وجوددارند. این املاح شامل کاتیون هایی مثل منیزیم، کلسیم، استرانسیوم، آهن، آلومینیوم، منگنز ومس بوده که با آنیون های بیکربنات، کربنات، کلرور، سولفات، سیلیکات ونیترات به صورت محلول درآب وجوددارند. سختی کل شامل سختی موقت یا سختی کربناتی به اضافه سختی دائم یا سختی غیرکربناتی میباشد.
سختی موقت دراثرجوشاندن آب ته نشین میشود وجرم داخل ظروف را تشکیل میدهد وبه املاح کربنات وبیکربنات کلسیم ومنیزیم مربوط میشود. جوشاندن آب به مدت چند دقیقه باعث تجزیه بیکربناتها وخارج شدن co2 ورسوب کربناتهای کلسیم ومنیزیم میگردد. سختی دائم به واسطه وجود عناصری چون سولفات وکلرورهای منیزیم وکلسیم که دراثرجوشیدن رسوب نمی دهند، پدید میآید. سختی معمولاً به میلیگرم درلیتربرحسب کربنات کلسیم بیان میشود. موادمعدنی
اجسام جامد حل شده درآب اجزاء کانی آنرا تشکیل میدهند. این مواد شامل کلیه آنیون ها وکاتیون های قابل حل وسیلیس وسیلیکات های موجود میباشند. معمولاً نتایج آنالیز مواد شیمیایی براساس میلیگرم درلیتربیان میشوند. به منظورکنترل درست بودن تجزیه نمونه آب، مقادیربرحسب میلی اکیوالان نیز محاسبه میشوند. کاتیون ها شامل کلسیم، منیزیم، سدیم وپتاسیم وآنیون ها شامل کربنات یا بیکربنات، سولفات، کلرور، فسفات، نیترات وسیلیکات میباشند. کاتیون ها
کلسیم :
کلسیم درغالب آبهای طبیعی یافت میشود ومیزان آن بستگی به گونه سنگی دارد که آب از آن گذرمی نماید. کلسیم معمولاً به صورت کربنات، بیکربنات وسولفات ظاهرمی شود، اگرچه درآبهای پرنمک کلرورونیترات کلسیم را نیز میتوان پیدا کرد. کلسیم همراه با بیکربنات سختی موقت یا سختی بیکربناتی آب را باعث میشود.
منیزیم :
منیزیم یکی از عناصرمعمولی آب میباشد که نمکهای قابل حل تشکیل میدهد. منیزیم درآب هم سختی کربناتی وهم بیکربناتی تشکیل داده که معمولاً غلظت آن درمقایسه با اجزاء ترکیبی کلسیم کمتر است. غلظت زیاد منیزیم درآبهای مصرفی منازل به علت تشکیل جرم درظروف وهمچنین به این خاطرکه منیزیم دارای خاصیت مدورمسهلی میباشد بویژه اگر بامقدارزیادی سولفات توأم باشد، قابل قبول نیست.
سدیم :
عنصرسدیم علاوه براینکه یکی از عناصرفراوان میباشد، به علت حلالیت زیاد آن درآب دربیشترمنابع آب طبیعی یافت میشود. مقدارسدیم از یک تا صدها میلیگرم درلیتر درآبهای نمکدارمی رسد. حد آستانه طعم سدیم درآب آشامیدنی بستگی به فاکتورهایی چند از جمله آنیون های عمده ترموجود درآب ودرجه حرارت آن دارد.
پتاسیم :
پتاسیم باوجود اینکه یکی از عناصرفراوان میباشد، غلظت آن دراغلب آبهای طبیعی از20 میلیگرم درلیتر افزایش نمی یابد. دستورالعملها حداکثرغلظت را 12میلیگرم درلیتر وغلظت 10میلیگرم درلیتررا به عنوان راهنما پیشنهاد میکنند. آنیون ها
دی اکسید کربن، بیکربنات وکربنات :
دی اکسید کربن یکی از اجزاء تعادل کربنات درآب میباشد. مقداردی اکسید کربن آزاددرآب بستگی به PH وقلیائیت آن دارد ومی تواند درمورد خاصیت خورندگی آب نقش مهمی ایفا نماید. آبهای سطحی معمولاً کمتراز 10میلیگرم درلیترCO2 آزاددارند هرچند که برخی ازآبهای زیرزمینی مربوط به حفاریهای عمیق حاوی بیش از 100 میلیگرم درلیتر CO2 میباشند. روش ساده برای کاهش میزان دی اکسید کربن دراین گونه آبها، هوادهی پی درپی است.
کلر:
کلربعنوان یک ماده شیمیایی برای گندزدایی وازبین بردن موجودات مضربکارمی رود. حداکثرمقدارکلرباقیمانده مجاز که ممکن است درآب یافت شود تابعی از مزه، بو، وخورندگی میباشد. یکی از معایب کلرزدن آب ایجاد مزه کلری وکلروفنل است، علاوه براین وجود مواد بیولوژیک هم میتواند درایجاد مزه خاکی ویا مزه های دیگردخالت نماید. چنانچه کلربعنوان ماده پیش افزودنی قبل از تصفیه آب به آبهای رنگی ویا حاوی موادآلی افزوده شود، تری هالومتان ها نیز تشکیل میگردند.
کلرور:
کلرور، یعنی ترکیبات کلربا سایرعناصرورادیکال ها تقریباً درکلیه آبهای طبیعی یافت میشود که غلظت آنها میتواند بسیارمتفاوت باشد،ولی غالب ترکیبات کلربا سدیم (نمک طعام) ودردرجه بعد با کلسیم ومنیزیم میباشد. این مواد از اجزاء پایداردرآب بوده وغلظت آنها تحت تأثیر فرآیندهای طبیعی، فیزیک وشیمیایی وبیولوژیک تغییر نمی پذیرد. کلرورها از رسوبات کانی طبیعی، از آب دریا هم از طریق نفوذ وهم بوسیله پراکنده شدن آب دریا درهوا، دراثر انجام امورکشاورزی وآبیاری واز فاضلابهای خانگی وصنعتی ناشی میشوند.
سولفات :
غلظت سولفات درآبهای طبیعی ازچند میلیگرم تا چند هزارمیلیگرم درلیترمتغیرمی باشد. سولفات از منابع مختلف میتواند درآبهای سطحی وزیرزمینی نفوذ کند از جمله : حل شدن ژیپسی (سنگ گچ) یا سایر رسوبات معدنی که حاوی سولفات میباشند، سولفات حاصل از آب دریا، اکسیداسیون سولفیدها، سولفیت ها وتیوسولفات ها درآبهای سطحی وفاضلابهای صنعتی درجایی که سولفات واسید سولفوریک درصنایع بکارمی روند. مانند صنعت چرم سازی وتهیه خمیرکاغذ. گاز هیدروژن سولفوره از طریق دودکشهای کارخانجات صنعتی درفضا پخش شده وباعث میشود که آب بارانهای این مناطق حاوی میزان محسوسی سولفات گردند. سولفات درآب آشامیدنی سهم عظیمی درسختی دائم یا غیرکربناتی دارد. غلظت بالای سولفات درتغییرطعم آب مؤثربوده واگربا کاتیون های منیزیم وسدیم ترکیب شده باشد اثرملین دارد. ترکیبات ازته آمونیاکی
آمونیاک یکی از اشکال ازت است که درآب آشامیدنی یافت میشود.معمولاً برحسب میلیگرم درلیترازت بیان میگردد. آمونیاک آزاد موجوددرآب برحسب میزان ازت میتواند به صورت ازت آمونیاکی، آمونیاک نمک دارویا آمونیاک آزاد وجودداشته باشد.
ازت آلبومینوئیدی دراثراکسیداسیون شیمیایی قوی موادآلی موجود درآب حاصل میشود. ترکیبات آمونیاکی از منابع مختلف منشاء میگیرند که بعضی از آنها مانند تجزیه گیاهان، بی خطرمیباشد.
آبهای چاههای عمیق با کیفیت آب خوب، میتواند حاوی مقدارزیادی آمونیاک آزاد باشند که ممکن است دراثراحیای نیترات ها، یا بوسیله باکتریها ویا گذرآب از لایه های سنگی زمین بوجود آمده باشد. وجود آمونیاک که درآب دلیلی برآلودگی آن ازطریق فاضلاب خانگی یا صنعتی میباشد.
نیتریت ونیترات
نیتریت (NO2) ونیترات (NO3) معمولاً براساس میلیگرم درلیتربرحسب ازت بیان میشوند. کل ازت اکسید شده برابربا مجموع ازت نیتریت ونیترات میباشد. نیتریت مرحله میانی اکسیداسیون ازت، دراکسید شدن بیوشیمیایی آمونیاک وتبدیل آن به نیترات میباشد، همچنین درعمل احیاء نیترات درشرایطی که کمبود اکسیژن وجود داشته باشد، تشکیل میشود.
نیترات آخرین مرحله اکسیداسیون آمونیاک ومعدنی شدن ازت حاصل از مواد آلی بشمار میآید. این عمل اکسیداسیوندرخاک وآب بیشترتوسط باکتری های نیتریفیکاسیون، صورت میگیرد وفقط میتواند دریک محیط با اکسیژن فراوان انجام شود.
سیلیس
سیلیس به اشکال مختلف درآب یافت میشود که حاصل تجزیه سنگهای حاوی سیلیس مانند کوارتز وسنگ سیاه میباشد. سیلیس ممکن است یک میلیگرم درلیتر، درآبهای سبک مناطق ذغال سنگی تا 40 میلیگرم درلیتر درآبهای سخت وجود داشته باشد. آبهای مناطق آتشفشانی ومعدنی دارای میزان بالای سیلیس میباشند.
حدود 100 سال پيش براي اولين بار مسئله استفاده از انرژي عظيم هسته اي مطرح شد. بشر همواره نمي توانست درك تجربي و صحيحي نسبت به اين موضوع داشته باشد، ولي ديري نپاييد كه دانش و تكنولوژي اين انرژي در اختيار بشر قرار گرفت و توانست استفاده از اين انرژي فوق العاده را تجربه نمايد.
ديرزماني، اگر كسي مسئله پرواز در آسمان و يا سفر به خارج از اين كره خاكي و گردش به دور آن را مطرح مي كرد، ديگران حتماً او را خيال پرداز و مجنون قلمداد مي كردند و يا به خاطر اظهار بعضي حقايق فرد را به توبه در كليسا وا مي داشتند! زماني روبات ها و ابركامپيوترها كه چندين محاسبه رياضي را در چند ثانيه انجام مي دهند، فقط در داستانهاي تخيلي نويسندگان پيدا مي شد و اكنون ...
هميشه و در تمامي اعصار، وقتي مطلبي فوق دانش و درك مردم آن زمان مطرح مي شد، در برابر مخالفت ها و انتقادات شديدي قرار مي گرفت ولي بعد از طي روزگار، همگان با پيشرفت هاي فوق العاده در آن زمينه مواجه مي شدند و حتي اين پيشرفت را موجبات فراهم آمدن آسايش بيشتر خود مي ديدند و حالا در عصر ما بحث نانو تكنولوژي مطرح شده است، موضوعي كه در تمامي ابعاد زندگي بشر و رشته هاي مختلف علمي ارتباط مستقيم و مؤثر خواهد داشت.
نانو تكنولوژي چنان رويكرد و نگرش، به تكنولوژي را متحول ساخته كه در صورت تحقق و رسيدن به مقصدي كه ترسيم شده است، شايد بزرگترين جهش انسان براي صعود به قله هاي رفيع علم باشد. اكنون جهان متوجه اين رويكرد متحول كننده شده و متخصصين و دانشمندان در نقاط مختلف اين كره خاكي دست به پژوهش و مطالعات وسيعي در اين زمينه زده اند و طبق گفته برخي از آنان پيشرفت هاي صورت گرفته و روند رو به رشد نانو، بيش از حد انتظار و پيش بيني شده است.
مطمئناً با بودجه هاي كلان تخصيص داده شده و تحقيقات گسترده در آينده اي كاملاً نزديك، انسان خواهد توانست در چيدمان اتم به اتم مواد به دلخواه دخالت كند و وسايل و تجهيزات مورد نياز خود را با هر اندازه و كيفيت و شكلي توليد كند. همان طوري كه بسياري از مباحث علمي از درون فعاليت ها و پژوهش هاي نظامي به دنياي علم راه پيدا كرده است و يا مانند دانش هسته اي سرانجام در مبحث نظامي مورد سوء استفاده قرار گرفته است، دانش نانو نيز از اين مستثني نخواهد بود و سرانجام در زمينه هاي نظامي به پيشرفت هاي...
جزئیات محصول:
فرمت فایل: ورد word
قابل ویرایش:بله
تعداد صفحات:40
توجه : پس از پرداخت، لینک دانلود برای شما نمایش داده خواهد شد و به ایمیل ثبت شده نیز لینک دانلود ارسال میگردد.
« این فایل با کیفیت بسیار مطلوب و مناسب، آماده خرید اینترنتی میباشد. »
1- این پاورپوینت دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده ارائه یا پرینت است.
2- کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
3- در این پاورپوینت مباحث به زبان ساده و قابل درک برای همه گفته شده و برای ارائه آن هیچ مشکلی نخواهید داشت
توضیحات کامل :
پاورپوینت روش های استخراج آنزیمی و شیمیایی فروکتوز در 23 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx
مقدمه :
فروکتوز یک مونو ساکارید می باشد که به دو شکل کریستالی و شربت در محصولات غذایی کاربرد دارد ، این قند بصورت طبیعی و به وفور در میوه ها یافت می شود و به مقدار کمتری در سبزیجات غده ای مانند پیاز و سیب زمینی وجود دارد ، میوه ها سرشار از منابع مونو و دی ساکارید می باشند به طور مثال :
انجیر : بیش از 48.5% ساکارز و انجیر خشک :30.9% فروکتوز و 42% گلوکز دارد ،
فروکتوز
فروکتوز بر خلاف گلوکز و قندهای مشابه مانند مانوز و گالاکتوز یک ترکیب کتونی است ،
نام قدمی آن لوولوز است که متناظر با استفاده از دکستروز برای گلوکز بوده است،
فروکتوز یک ماده هیکروسکوپ ( آب دوست ) است که به راحتی به حالت کریستالی در نمی آید ،
در دمای 20 درجه 78 گرم از فروکتوز در 100 میلی لیتر آب در مقایسه با 65 گرم ساکارز و 20 گرم لاکتوز حل می شود ،
شکل هیدرات کریستالی نسبت به شکل انیدرید کریستالی قابلیت انحلال کمتری دارد ،
همچنین این قند به عنوان یک قند کاهنده در واکنش میلارد نقش عمده ای دارد ،
خصوصیات حسی
فروکتوز شیرین تر از ساکارز می باشد ،
این تفاوت در شیرینی مربوط به پیوندهای هیدروژنی بین مولکولی است که در فروکتوز به علت مساعد بودن شرایط برای تشکیل این پیوند شیرینی افزایش می یابد ،
تعداد 32 نمونه غذا ، آب منابع و عضله ماهي به منظور اندازه گيري فلزات سرب و آهن در فصلهاي تابستان و پاييز ،
در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان در استان چهارمحال بختياري اخذ شده و مورد بررسي براي فاكتورهاي فوق قرار گرفت .
ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و2/0 ± 5/2 ميكروگرم بر ليتر ،
ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي خوراك مصرفي مزارع مختلف برابر با8/183 ± 4/563 و1/1 ± 3/3 ميليگرم بر كيلوگرم
و همچنين ميزان اين دو فلز به ترتيب در كل نمونههاي ماهي مزارع مختلف برابر با 9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 ميليگرم بر كيلوگرم بوده است.
با توجه به مقادير بدست آمده از دو فلز فوق هيچگونه تفاوت معنيداري در (05/0 p <) بين خوراك، ماهيان و آبهاي مختلف مشاهده نشد
ولي در كل ارتباط منطقي بين ميزان اين دو فلز در غذا و ماهيان تغذيه شده از همان غذا مشاهده گرديد
بطوريكه بيشترين ميزان تجمع فلزات سنگين ياد شده در غذاي كارخانه شماره 2
و همينطور ماهيان تغذيه شده از اين غذا و كمترين ميزان تجمع اين فلزات در غذاي كارخانه شماره 3 و ماهيان تغذيه شده با اين خوراك مشاهده شد .
با توجه به استاندارد هاي FAO براي فلزات سنگين و مقايسه آن با مقادير بدست آمده در تحقيق حاضر،
ميزان اين فلزات در آب، غذا و عضلات ماهي از حداكثر مجاز پيشنهادي كمتر ميباشد. لذا هيچگونه خطري از جانب اين منابع متوجه مصرفكنندگان بعدي مثل انسان نيست .
تعداد صفحه : 44 سنگتراشي سنگتراشي در ايران قرنها قبل از ميلاد مسيح، با تهيه لوازمي جهت شکار حيوانات و وسايلاوليه زندگي آغاز شده و بتدريج به اوج رونق و شکوفائي خود رسيده است. باز يافته هاي باستاني از جمله اشيائي که از حفاريهاي تپه يحيي واقع در کرمان بدست آمده مويد آن است که پيشينه اين صنعت به 4500 سال پيش از ميلاد ميرسد و کشف اينظروف نشانگر آن است که در آن ايام تراش اشيا مختلف مصرفي و تزئيني از سنگ سبز درکرمان رواج داشته که البته هنوز هم اين نوع سنگ استخراج و به مشهد فرستاده ميشود.بطور کلي بايد گفت که سنگتراشي در ايران قديم بيشتر به تهيه وسايل کشاورزي و آلات وابزار شکار و کندن پوست حيوانات اختصاص داشته و لوازم سنگي بدست آمده از غارمسکوني کمربند يا غار هوتو در نزديکي بهشهر که متعلق به 11000 تا 8000 سال قبل ازميلاد مسيح ميباشد نيز دلالت بر همين امر دارد. سنگ در ساختن بناهاي تاريخي و آثارباستاني هم نقش بسيار مهم و اساسي داشته است. از جمله مهمترين ابنيه تاريخي ميتواناز کاخ هاي دوران هخامنشي 7 حجاريهاي دوره ساساني و... نام برد. تخت جميد نمونه بارزي از صنعت سنگبري دوره هخامنشي است. بطوريکه از دو اتاق خزانه تخت جمشيد که توسطهيات علمي موسسه يکاگو کشف گرديد بيش از 600 ظرف سنگي سالم و شکسته بدستآمد. از جمله اين ظروف يک جام پايه دار سنگي است که قطعاتي از طلا و سنگهاي قيمتي به آن اضافه شده و نوشتهاي بنام آشوربانيپال دارد.همچنين يک جام پايه دار از سنگ با کتيبهاي بنام خشايار شاه جزو ظروف اخير است. رويلبه اين جام دوازده قو مجسم گرديده که داخل جام را نگاه ميکنند. در دوره اشکانيان نيزسنگبري رايج بوده و نمونه آن در بيستون و در قسمت پائين حجاري بزرگ داريوش وجودداشته و بعدها که طاقچهاي بر روي آن کندهاند تقريبامحو شده است. در آثار اين دورهصورت برجستگي مختصري دارد ولي حالت اشخاص خشک و بدون حرکت است همچنيننقش انسان سوار بر اسب مورد توجه فراوانهنرمندان اين دوره و نقوشي ديگر از اين جمله موبد
تعداد 32 نمونه غذا ، آب منابع و عضله ماهي به منظور اندازه گيري فلزات سرب و آهن در فصلهاي تابستان و پاييز ، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان در استان چهارمحال بختياري اخذ شده و مورد بررسي براي فاكتورهاي فوق قرار گرفت .
ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و2/0 ± 5/2 ميكروگرم بر ليتر ، ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي خوراك مصرفي مزارع مختلف برابر با8/183 ± 4/563 و1/1 ± 3/3 ميليگرم بر كيلوگرم و همچنين ميزان اين دو فلز به ترتيب در كل نمونههاي ماهي مزارع مختلف برابر با
9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 ميليگرم بر كيلوگرم بوده است . با توجه به مقادير بدست آمده از دو فلز فوق هيچگونه تفاوت معنيداري در (05/0 p <) بين خوراك، ماهيان و آبهاي مختلف مشاهده نشد ولي در كل ارتباط منطقي بين ميزان اين دو فلز در
غذا و ماهيان تغذيه شده از همان غذا مشاهده گرديد بطوريكه بيشترين ميزان تجمع فلزات سنگين ياد شده در غذاي كارخانه شماره 2 و همينطور ماهيان تغذيه شده از اين غذا و كمترين ميزان تجمع اين فلزات در غذاي كارخانه شماره 3 و ماهيان تغذيه شده با اين خوراك مشاهده شد .
با توجه به استاندارد هاي FAO براي فلزات سنگين و مقايسه آن با مقادير بدست آمده در تحقيق حاضر، ميزان اين فلزات در آب، غذا و عضلات ماهي از حداكثر مجاز پيشنهادي كمتر ميباشد. لذا هيچگونه خطري از جانب اين منابع متوجه مصرفكنندگان بعدي مثل انسان نيست .
فروشگاه فایل کیا؛
منبع جامع انواع فایل...
چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.