یادگیری و پیشرفت
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
دیجیتال مارکتینگ
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
رشد کسب‌وکار
:::::::::::::::: ::::::::::::::::
صنعت آموزش


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 23 شهريور 1398
بازدید : 901
نویسنده : کیا فایل

نکات مهم در خرید و ساخت املاک کلنگی.

 

محصول  ما افراد را در زمینه  نکات مهم   که باید قبل از خرید هر ملکی  دانست راهنمایی میکند . و بسیار مهم است که بدانیم رعایت همین نکات در هنگام ساخت و ساز و معامله  و بر طبق آمارها بیش از 50% ارزش واقعی ایجاد شده هزینه ساز است . و اکثر افراد بدلیل نداشتن تجربه و وارد شدن به این وادی ضررهای کلانی را متحمل میشوند . پس چنین تجربیاتی بسیار ارزشمند است.

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , املاک کلنگی , خرید و ساخت املاک کلنگی ,
تاریخ : شنبه 16 شهريور 1398
بازدید : 779
نویسنده : کیا فایل

سازه های پوسته ای

سازه های پوسته ای

 

تاریخچه کاربرد سیستم های سازه ای پوسته ای در صنعت ساختمان سازی:

تولد استفاده از سازه های پوسته ایدر ارتباط با عصر اختراع بتن در دوران روم باستان می باشد .

این فایل پاورپوینت شامل:

تاریخچه سازه های پوسته ای، نحوه اجرا، انواع سازه های پوسته ای، معرفی نمونه های سازه های پوسته ای، نحوه انتقال بار، مزایا ، معایب و...

 

 





:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , سازه پوسته ای , معماری , مقاله ,
تاریخ : شنبه 16 شهريور 1398
بازدید : 620
نویسنده : کیا فایل

سازه فضاکار

سازه فضاکار

 

سازه فضايي چيست؟
یک سیستم خرپای سه بعدی است که دهانه‌های آن در دو جهت گسترش یافته‌اند و اعضای آن فقط تحت تأثیر کشش و فشار قرار دارند.

این فایل پاورپوینت شامل:

معرفی سازه فضاکار، مزایا، انواع سازه فضاکار، کاربرد سازه فضاکار و... است.

 

 



 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , سازه فضاکار , سازه فضایی ,
تاریخ : شنبه 16 شهريور 1398
بازدید : 321
نویسنده : کیا فایل

دیوار هبلکس

دیوار هبلکس

 

بلوک هبلکس یک نوع بتن متخلخل است که در اجرا ساختمانها و اجرای دیوار هیا داخلی مثل پذیرایی و یا آشپزخانه کاربرد دارد. در بلوک سبک هبلکس لوله گذاری و سیم کشی ساختمان خیلی راحت انجام میشود و حخیلی راحت توسط اره برش میخورد اما در عین حال مقاومت بسیار خوبی دارد و عایق صدا و حرارت است.

این پاورپوینت شامل:

تعریف دیوار هبلکس، کاربرد دیوار هبلکس، مزایا، معایب، نکات اجرایی و... است

 

 



 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دیوار هبلکس , بلوک هبلکس , ,
تاریخ : دو شنبه 13 خرداد 1398
بازدید : 268
نویسنده : کیا فایل

کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری

کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری

 

در حرفه ی معماری بخش قابل توجهی از جامعه ی مهندسین،استفاده از رایانه را آغاز نموده اند که باعث سرعت بالای نقشه کشی و امکان اصلاح خطا های احتمالی و دقت بالای ترسیمات نقشه و غیره شده است.
در کتاب کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری شما بیشتر با یکی از نرم افزار های معروف در این حرفه یعنی اتوکد آشنا خواهید شد.

نام نویسنده: محمد فرخ زاد 
فرمت کتاب: PDF 
تعداد صفحات: 144 
حجم فایل: 2.56 مگابایت

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , کاربرد , آموزش , رایانه , طراحی , معماری , مرجع دانش پارس , کتب آموزشی ,
تاریخ : سه شنبه 7 خرداد 1398
بازدید : 234
نویسنده : کیا فایل

هنر و معماری اسلامی

  

تعداد صفحه : 235
فصل اول – هنر و معماری اسلامی – خلاقیت و هنر : هر خلقی بدون خلاقیت نمی تواند صفت هنر بودن را برخود حمل کند. خلاقیت در دو بعد مطرح است ، شکل و معنا (صورت و معنا ) . افلاطون به نظام معنایی تاکید می کرد و آنچه را به عالم معقول مربوط بود زیبایی دانست و ارسطو به نظام شکل بها می داد و زیبایی را در ترکیب و عناصر اجزاء می دانست. – هنر و هنر دینی : موسس مباحث نظری در باب هنر ، افلاطون بوده است ، اما در حقیقت مفصل ترین مباحث عقل نظری یونانی در باب هنر را در آثار ارسطو می توان مشاهده کرد. اراء ارسطو در باب هنر ، تفصیل آراء افلاطون و باز اندیشی در مبادی متافیزیک یونانی است . هنر دینی را می توان محاکات وابداع امر غیبی و تجلیات حق تعالی در صورت خیالی دانست که در قرب و نسبت بی واسطه با حق حاصل می شود. دو صورت بارز هنر دینی که در مقابل هنر مرگ آلوده و زمینی جهان یونانی – رومی قد علم کرد ، هنر مسیحی و هنر اسلامی است که آنها را می توان به هنر حق و حقیقت تعبیر کرد . البته این دو هنر را نمی توان عین و مظهر تام و تمام حقیقتی دانست که حضرت عیسی (ع) و حضرت محمد (ص) مظهر آن بوده اند. حضرت نبی اکرم انسان کاملی است و جامع جمال و جلال الهی ، و می توان ایشان را هنرمندی خواند که هنرش را قدسیان با او در میان گذاشته اند. هنرمند دینی متعهد است تا مردم را دعوت به حق و حقیقت کند و این علت غایی هنر دینی است. 1-3 – هنر اسلامی : 1-3-1 پیدایی هنر اسلامی : کیریستین پرایس در کتاب تاریخ هنر اسلامی درباره آغاز آن چنین می نویسد : « داستان هنر اسلامی با چکاچاک شمشیر و آوای سم ستوران در بیابانها و بانگ...

 

 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , هنر و معماری , هنر اسلامی , معماری اسلامی , معماری , تحقیق معماری ,
تاریخ : سه شنبه 17 ارديبهشت 1398
بازدید : 334
نویسنده : کیا فایل

نقشه کشی صنعتی 1

نقشه کشی صنعتی 1

 

نقشه كشي يك

فصل اول:رسم تصاوير

فصل دوم:ترسيمات هندسي

فصل سوم:اندازه گيري

فصل چهارم:مجهول كشي -رسم تصوي سه گانه با استفاده از تصوير هاي دوگانه

فصل پنچم:تصوير مجسم يا پرسپكتيو

فصل ششم:برش و انواع آن

---------------------------------------------------------------------

تاریخچه مختصری از نقشه کشی صنعتی:

بشراززمانهای بسیار کهن کم وبیش شکلهایی بنام نقشه ترسیم مینمود است از جمله مصریان قدیم برای ساختن بناهای عظیمی نظیر اهرام ثلاثه مصر از انها استفاده نموده است از طرف دیگر نقشه های جغرافیایی هستند که قدمت زیادی دارند اما بدرستی نمی توان گفت که اولین نقشه های صنعتی در چه موقع ترسیم شده اند ولی انچه مسلم است پیشرفت سریع صنایع وپیدایش اختراعات ومصنوعات جدید لزوم ترسیم نقشه را اجتناب نا پذیر می نمود پیدایش وتکامل ریاضیات واز شعباتش علم هندسه در پیشرفت بشر تاثیر شگفت انگیز دارد و هندسه که خود علم اندازه و مساحی باشد متکی بر نقشه ها وترسیمات بسیار دقیق ومستدل است لیکن با وجود انکه از بیان اصول وقضایای هندسه توسط اقلیدس فیثاغورس تالس وبطلمیوس هزاران سال میگذشت هنوز چیزی به عنوان رسم فنی وجود نداشت دلیل انهم روشن بود که واقعا چنین مطلبی احساس شود البته مبتکرین ومخترعین بزرگی چون داوینچی وسایرین برای تفهیم تفکرات خود شکلهایی ترسیم می نمودند اما انها بیشتر بهد نقاشی شبیه بود و ملهم ازان ونه یک شکل دقیق هندسی .

بین سالهای 1746تا1818که سالهای زندگی موثر میباشد تحولی عظیم در هندسه ایجاد که در ان زمان بخوبی درک نگردید این تحول بیان اصول هندسه ترسیمی توسط ریاضیدان بزرگ گاسپار مونز افسر ارتش فرانسه بود که بیشتر به جهت ترسیم نقشه های جنگی مورد استفاده قرار می گرفت و سالها نیز جز اسرار ارتشی بود اما تدریجا ارزش واهمیت ان در بیان تصاویر از اجسام سه بعدی مشخص گردید دراین روش اجسام سه بعدی را بصورت تصاویر دو بعدی با اندازه های دقیق واز جهت مختلف نشان می دهند البته در این قرون بخصوص با پیشرفت وگسترش صنایع احتیاج به نمایش اجسام با تصاویر دقیق به خوبی احساس می شد بهمین جهت رفته رفته شاخه ای بنام رسم فنی از هندسه ترسیمی جدا شد که در واقع کاربرد هندسه ترسیمی در صنعت بود و انقدر پیشرفت که خود شهرتی بیش ازان بدست اورد بطوری که امروزه بسیاری رسم فنی می دانند بدون انکه بدانند جزئی از هندسه ترسیمی است ویا اصلا هندسه می با شد در اینجا دانستن این نکته بد نیست که هندسه که خود شاخه از ریاضیات است دارای سی شعبه است که یکی از این شعبات هندسهی ترسیمی می باشد ورسم فنی یکی از شعبات هندسه ترسیمی وباتوجه به ابعاد وسیع صنعت ملاحظه می کنیم که رسم فنی خود به شعبات متعددی تقسیم شده مثل رسم فنی تاسیسات ساختمان تولید ریخته گری .

قالبسازی ...اما کار به انجا ختم نمی شود زیرا نقشه های ترسیم شده در این دوران از لحاظ اصول وقرار دادها متنوع وبیشتر جنبه ی محلی داشته گواهینکه در برخی از کشور های صنعتی نظیر المان وفرانسه وایتالیا وامریکا وژاپن واصول نقشه کشی تکامل زیادی پیدا کرده بود لکن با پیشرفت بیشتر صنعت وافزایش حجم مبادلات صنعتی وتکنولوژیکی لزوم استاندارد بین المللی در زمینه های مختلف اجتناب ناپذیر بود و صنعت گران در سطح بین المللی برای صحبت به زبانی برتر از انچه داشتند نیازمند بودند این زبان گویا وقاطع چیزی جز رسم فنی با اصول کاملا استاندارد نبود بنابراین در قرن بیستم تلاش هایی برای استاندارد کردن قوائد واصول نقشه کشی مکانیک برای تمام کشور های جهان در اروپا انجام شد نتیجه ی این تلاشها بولتن ISAشماره ی 32بود.که مبنای طرح توضیه شماره ی 128((R128 موسسه بین المللی استاندارد درمورد اصول رسم فنی قرار گرفت این طرح در 1956تصویب ودر 1959بمورد اجرا گذاشته شد (این استاندارد مورد موافقت موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران قرار گرفته است )در اینجا تذکر این نکته ضروری است که هنوز با گذشت حدود 25سال از این استاندارد های قبلی نظیر نرم DINمربوط به صنایع قدیم المان باشد ونرم ASAمربوط به صنایع امریکاست از اهمیت زیادی برخوردارند واین نتیجه از مراجعات مکرر به کارخانه های مختلف بدست امده وبنابراین اشنایی با انها نبایستی از نظر دور شود .

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , فايل پي دي اف , دانلود رايگان , كتاب نقشه كشي صنعتي , pdf صنعتي , نقشه كشي صنعتي , كتاب ,
تاریخ : دو شنبه 16 ارديبهشت 1398
بازدید : 358
نویسنده : کیا فایل

کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری

کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری

 

کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری رشته نقشه کشی معماری

شامل:

شروع کار با اتوکد

محیط اصلی اتو کد

نوار ابزارها  و

.......

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , نقشه کشی معماری , کاربرد رایانه در نقشه کشی , نقشه کشی , معماری , اتوکد ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 414
نویسنده : کیا فایل

پاورپوینت بررسی تاریخ مصرباستان

پاورپوینت بررسی تاریخ مصرباستان

 

 

فرمت فایل اصلی : پاورپوینت ( ppt )

حجم درحالت فشرده : 1.19 مگابایت

تعداد صفحات فایل : 20 اسلاید

هدیه محصول : فایل پاورپوینت بررسی معماری سبک رازی -24 اسلاید

هردوفایل (فایل اصلی و هدیه) در یک فایل زیپ (zip-winrar) قرار گرفته است.

 

 

پاورپوینت بررسی تاریخ مصرباستان در 20 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx - همراه با هدیه ویژه

 

 

بخشی از متن موجود در داخل فایل:

صاحب نظران هنرومعماری مصر را به ۳ دوره تاریخی تقسیم نموده‌اند:

1- دوره پادشاهی کهن

2- دوره پادشاهي ميانه

3- دوره پادشاهي جديد

 

دوره پادشاهی کهن

در حدود ۳۰۰۰ قبل از میلاد مسیح مصر سفلی و مصر علیا توسط فرعونی بنام “تامر”با هم متحد شدند و اولین سلسله با یک سیاست واحد ترکیبی از دو فرهنگ را به مورد اجرا در آورد پس از گذشت این دوره که به تدریج معماری مصطبه آغاز می‌شود این دوره از سال ۳۲۰۰ تا ۲۰۴۰ قبل از میلاد به طول کشید .

هرم خوفوکه بزرگترین هرم ازاهرام ثلاثه‌ است مربوط به این دوره بوده که دارای۱۴۶متر ارتفاع بوده که امروزه ۱۳۷متر از آن باقی مانده‌است و دارای قاعده‌ای مربع شکل به ضلع ۲۴۳مترمی‌باشد.این هرم ازسنگ‌های ۲تنی ساخته شده‌است وساخت آن۲۰سال به طول انجامید. این هرم علاوه برمقبره سمبل خدای «رع» هم بوده که نماد قدرت شاهان مصر است.

 

خصوصیات معابد دوره ميانه

سردر و حیاط همیشه مزین به نقاشی‌های است که فرعون را در حال غلبه بر دشمنان نشان می‌دهد و تزئینات سقف که بر خطوط افقی تاکید دارد. نقش سر ستونها از گیاهان اطراف نیل اقباس شده و گاهی ستونها به شکل مجسمه انسان بکار رفته‌اند.

در مجسمه‌سازی این دوره جلوه‌هایی از واقع‌گرایی رامی‌توان دید.

نقاشی تغذیه غزالان متعلق به این دوره‌است که در مقبره «حنوم هوتپ» یافت شده‌است.

 

 

فهرست:

تاريخ

دوره پادشاهی کهن

دوره پادشاهي ميانه

خصوصیات معابد دوره ميانه

دوره پادشاهي ميانه

خصوصیات معابد دوره جديد

زندگي پس از مرگ

موميايي ها

اهرام ثلاثه

خط مصريان «هيرو گليف»

هنر مصريان باستان

 

.....................................................................................................................

فرصت طلایی برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه این فایل را ندارند !!

برای خرید ارزان همین فایل و تخفیف باورنکردنی از لینک زیر اقدام کنید.

پاورپوینت معماری تاریخ مصر باستان

.....................................................................................................................

 

 

پیش نمایش اسلایدهای فایل:

پیش نمایش تاریخ مصرباستان

 

.....................................................................................................................

فرصت طلایی برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه این فایل را ندارند !!

برای خرید ارزان همین فایل و تخفیف باورنکردنی از لینک زیر اقدام کنید.

پاورپوینت معماری تاریخ مصر باستان

.....................................................................................................................

 

 



 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , بررسی معماری مصر , معماری مصر باستان , پاورپوینت مصرباستان , پاورپوینت تاریخ مصر , پاورپوینت بررسی معماری مصر , دانلود پاورپوینت مصر , باستان , تحقیق درمورد معماری مصر ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 461
نویسنده : کیا فایل

پاورپوینت بررسی معماری سبک پارسی

پاورپوینت بررسی معماری سبک پارسی

 

 

فرمت فایل اصلی : پاورپوینت ( ppt )

حجم درحالت فشرده : 1.35 مگابایت

تعداد صفحات فایل : 34 اسلاید

هدیه محصول : فایل پاورپوینت بررسی معماری سبک رازی -24 اسلاید

 

هردوفایل (فایل اصلی و هدیه) در یک فایل زیپ (zip-winrar) قرار گرفته است.

 

پاورپوینت بررسی معماری سبک پارسی در 34 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx - همراه با هدیه ویژه

 

 

بخشی از متن موجود در داخل فایل:

 

شیوه پارسی نام یکی از شیوه‌های معماری ایرانی است. شیوه‌ِ‌ِی پارسی در دوره‌ی تاریخی هخامنشیان سبک غالب معماری ایران بوده‌است.

پاسارگاد، سیلک، چغازنبیل، و تخت جمشید نمونه مثال‌هایی از این سبک هستند. شیوه پارسی نخستین شیوه معماری ایران است که روزگار هخامنشی تا حمله اسکندر به ایران یعنی از سده ششم پیش از میلاد تا سده چهارم را در بر میگییرد.نام این شیوه از تیره (قوم)پارس برگرفته شده است که در این روزگاران بر کشور پهناور ایران فرمانروایی می کردند

معماری پارسی

یکی از ویژگی های ایرانییان کهن و هنرمندان ان باور به تقلید درست بوده که انرا بهتر از نو اوری بد میدانسته است .تقلید یا برداشتی که منطق داشته باشد و با شرایط زندگی سازگار باشد.اریایی ها چون مردمی کشاورز بودند ودر سرزمینی اباد و خرم زیسته بودند خویی اشتی جو و سازگار داشتند.به گمان فراوان اریایی یا هنگام گذر از کنار دریاچه ارومیه در برخورد با معماری ارارتویی از ان الگو گرفته و انرا برساو کرده اند مردم ایران از هزاران سال پیش از چنین شیوه معماری پیروی می کرده اند چنان که مردم ابیانه و افواشته(در نطنز)هم که نامی از ارارتو نشنیده چنین کرده اند نمونه ای از این الگو برداری هم در معماری و هم نیارش شیوه پارسی یافت میشود که دو نمونه از انها (تالار ستوندار) (کلاوه)بوده است نیایشگاه ارارتویان دارای تالاری با اسمانه تخت چوبی در میان تالار هم زده می شد.همین

 

مطالب مورد بحث:

معماری پارسی

کعبهٔ زرتشت در برابر آرامگاه داریوش دوم

گودی‌های مستطیلی بیرون بنا

پلکان کعبه زرتشت

تخت جمشید

نقش رستم

آرامگاه کورش بزرگ

 

.....................................................................................................................

فرصت طلایی برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه این فایل را ندارند !!

برای خرید ارزان همین فایل و تخفیف باورنکردنی از لینک زیر اقدام کنید.

پاورپوینت سبک معماری پارسی

.....................................................................................................................

 

 

پیش نمایش اسلایدهای فایل:

پیش نمایش معماری پارسی

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , معماری پارسی , سبک پارسی , معماری شیوه پارسی , سبک معماری پارسی , پاورپوینت بررسی معماری پارسی , دانلود پاورپوینت سبک پارسی , بررسی معماری سبک پارسی ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 775
نویسنده : کیا فایل

پاورپوینت بررسی سبک معماری روم

پاورپوینت بررسی سبک معماری روم

 

 

فرمت فایل اصلی : پاورپوینت ( ppt )

حجم درحالت فشرده : 2.21 مگابایت

تعداد صفحات فایل : 42 اسلاید

هدیه محصول : فایل پاورپوینت بررسی معماری سبک رازی -24 اسلاید

هردوفایل (فایل اصلی و هدیه) در یک فایل زیپ (zip-winrar) قرار گرفته است.

  

پاورپوینت بررسی سبک معماری روم در 42 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx - همراه با هدیه ویژه

  

بخشی از متن موجود در داخل فایل:

معماری روم

قدرت روم که پس از اتروسکها بر ایتالیا حاکم و جانشینشان شد. اقوام ستیزه ایتالیا را مطیع حکومت واحد روم گردانیده و سرانجام ملتهای اروپای غربی و مدیترانه و خاور نزدیک را در زیر پرچم امپراطور روم گرد آورد .که به گفته مورخ بزرگ روم « انقلابی پدید آورد که تا ابد در یاد ها خواهد ماند ،و امروز نیز ملتها « را احساساتی می کنند.» در واقع اگر در بررسی امروزمان می بینیم که نبوغ یونانیون با تابش هر چه بیش تر در عرصه هنر ،علم ، فلسفه ، تاریخ، و به طور کلی در قلمرو عقل و تخییل می درخشید نبوغ رومی در عرصه فعالیتهای دنیوی حقوق و کشورداری پر تو افکنی می کند و به اعتقاد بسیاری دیگر هنر رومی از هنر یونانیان متولد گردید . هنر رومی به واقع انتشار دهنده میراث هنر یونانیان بوده است. و هر چند عده ای اعتقاد بر این دارند که معماری رومی ریشه در معماری اتروریایی داشته است اما در واقع دارای خصوصیاتی یو نانی بوده است .

معماری بیزانس با تأسیس پایتخت امپراتوری توسط کنستانتینوس اول بر کرانه ی تنگه ی بوسفوروس آغاز شداین شهربعد قسطنطنیه وسپس به نام استانبول خوا نده شد ،مکانی شد برای گردهمآیی جمع کثیری از هنرمندان شرق و غرب که حاصل هنرشان را در کلیساها وبناهایی می توان مشاهده کرد که به نام سبک بیزانس شناخته شدند . .جغرافیایی بود بسیاری از این هنرمندان از شهر رم به ا ین مکان آورده شدند . هنرغالب درا بتدای بنای این شهر هنر مسیحی بود

پر شماری گونه های معماری

گسترش پر شتاب سلطه رومیان باستان باعث گردید که ترتیبی متداول و همه گیر و شکلی مجلل در معماری به وجود آورند و هر آنچه را که می خواستند بزرگ می ساختند و در ساختن آن هم درنگ نمی کردند این روحیه رومیان در صورتی برای بومیان سرزمینهای تسخیر شده مقبول می افتاد که با رنگ و بوی محلی آمیزش پیدا میکرد .که پیدایش این بناها با مداخله که در وضع عمومی شهر ها به وجود می آورد تحرک و پویایی جدیدی به شهرها می بخشید به طریقی که آبراه ها ،حمامها ، ورزشگاهها ،آمفی تئاتر ها و... دارای گوناگونی فراوانی گردید و انواع مختلفی به خود گرفت.

 

فهرست:

معماری روم

نمونه ای از معماری رومی

قصر بزرگ بیزانس

معماری بیزانس(روم شرقی)

پر شماری گونه های معماری

گستردگی حجمی بنا

فنون اولیه ساختمان

بناهای تاریخی ایتالیا:

Colosseum کولوسئوم

Florence Cathedralکلیسای جامع فلورانس

فلورانسFirenze

موزه هنری پلازودلی

کلیسای سانتا کروچه

کلیسای سانتا ماریا نولا

Romeرم

Leaning Tower of Pisaبرج کج پیزا

 

  

پیش نمایش اسلایدهای فایل:

پیش نمایش معماری روم

 

...........................................................................................................

فرصت طلایی برای کسانی که توانایی پرداخت هزینه این فایل را ندارند !!

برای خرید ارزان همین فایل و تخفیف باورنکردنی از لینک زیر اقدام کنید.

...........................................................................................................

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , پروژه , تحقیق , معماری روم , سبک روم , معماری شیوه روم , سبک معماری روم , پاورپوینت بررسی معماری روم , دانلود پاورپوینت سبک روم , بررسی معماری سبک روم ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 391
نویسنده : کیا فایل

بررسی جامع اجرای ساختمان مسکونی شهرک لاله

بررسی جامع اجرای ساختمان مسکونی شهرک لاله

 

اجرای ساختمان مسکونی شهرک لاله در 30 صفحه word قابل ویرایش با فرمت docx

 

 همراه با تصاویر اجرایی واقعی

مشخصات طرح :

اسکلت بتنی

سقف تیرچه و بلوک

 مراحل انجام پروژه:

1. خاک برداری

2. پیاده سازی نقشه

3. گود برداری

استفاده از دستک و سازه نگهبان :

4. پیاده کردن محل پی ها و شناژها و آرماتور گذاری

5. قالب بندی

6. بتن سازی و بتن ریزی

7. اجرای ستونها

8. اجرای تیرها و سقف ها

قالب بندی و شمع بندی تیرها:

آرماتور گذاری تیرها و نحوه اتصال آن ها به ستون ها:

 

1. خاک برداری:

 قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدید شده و وضعیت و فاصله آن نسبت به خیابان ها و جاده های اطراف و همچنین چگونگی دسترسی به خیابان های اصلی مورد بازرسی قرار گیرد. بعد از بررسی های کافی و در صورت نبود مشکل اقدام به آغاز پروژه می نماییم. در این بررسی ها باید دقت شود تا ما مشکلی از لحاظ ورود و یا خروج ماشین آلات نداشته باشیم و ضمنا جای کافی برای مصالح پای کار فراهم کنیم. سپس نوبت به خاک برداری می رسد .برای انجام این عمل از ماشیت آلات ساختمانی مانند لودر استفاده می شود .لودر خاک های اضافی را یرداشته و به وسیله کامیون از محل خارج می کنند.

  

2. پیاده سازی نقشه

 پس از بازدید محل وریشه‌كنی ، نوبت به پیاده کردن نقشه بر روی زمین می شود. منظور از پیاده كردن نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی كاغذ بر روی زمین به وسیله ابزار آلات در دسترس با ابعاد اصلی به طوری كه محل دقیق پی ها و ستون ها و دیوار ها و عرض پی ها روی زمین به خوبی مشخص باشد. باید دقت داشت که این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت می باشد چرا که کوچکترین اشتباهات در این مرحله قابل صرفنظر نبوده و اگر این خطا ها از مقدار مجاز آیین نامه ای بیشتر باشد ، باید اقدام به تخریب کل ساختمان کرد. حال برای پیاده كردن نقشه دو راه داریم اگر ساختمان مهم و بزرگ بود می بایست از دوربین های نقشه برداری استفاده شود ولی برای پیاده كردن نقشه ساختمان های معمولی و كوچك از متر و ریسمان بنایی می توان بهره برد که دقت لازم برای کارهای معمولی را دارند. برای پیاده كردن نقشه با متر و ریسمان كار ابتدا باید محل كلی ساختمان را روی زمین مشخص نموده و بعد با كشیدن ریسمان كار به یكی از امتداد های تعیین شده و ریختن گچ ، یكی از خطوط اصلی ساختمان را تعیین کرد و بعد خطوط دیگر را با همین روش مشخص می كنیم . البته برای ایجاد زاویه ی قایمه می توان از اعداد فیثاغورثی بهرا برد مانند اعداد 3و4و5 که در آن دو تای اولی اضلاع جانبی اند و عدد آخر که از همه بزرگتر می باشد مقدار عدد وتر می باشد

 

جهت دریافت فایل کامل اجرای ساختمان مسکونی شهرک لاله لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , اجرای ساختمان مسکونی شهرک لاله , اجرای ساختمان مسکونی , ساختمان مسکونی شهرک لاله , ساختمان شهرک لاله , اجرای ساختمان , خاک برداری , پیاده سازی نقشه ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 416
نویسنده : کیا فایل

آزمایشگاه معماری

آزمایشگاه معماری

 

آزمایشگاه معماری در 41 صفحه word قابل ویرایش با فرمت docx

 

جزئیات وسایل نیمه رسانا:

 

اهداف:

 بعد از پایان یافتن این آزمایش شما باید قادر به :

 1- دانستن صورگوناگون وسایل نیمه رسانا

 2- پیداکردن اندازه hoiseدرگیتها

 3- پیدا کردن گنجایش ورودی وخروجی گیتهای دانستن منطقی به طورنمونه گیتهای ttl

4- دانستن مفهوم تاخیر انتشار

 

مقدمه:

 ازبعد تاریخی ابداع نیمه رسانا درشهرnew jersey درآزمایشگاه تلفن بل شروع شد.اگرچه امکان ساختsanta clara درسانفرانسیسکوبوداماحالاعموماً به عنوان Silicon valley شناخته می شود. توجه کردن به اینکه تعداد زیادی ابداعات در Silicon valley به عنوان زاد وولد جادویی شمرده می شود. جالب است که پیش ازسال1995سیستمهای دیجیتالی بااستفاده ازلامپ های خلآ ودیودهای نیمه رسانا ساخته می شد. یک دیود نیمه رسانا که ازنظراندازه خیلی کوچک ا ست در مقایسه با لامپ خلأ انرژی بیشتری مصرف می کند. درنتیجه درسیستم دیجیتالی داشتن سایزفیزکی بزرگ ومصرف انرژی نسبتاً بالابه چشم میخورد.

 درسال1995این وضعیت با ظهورترانزلیستوربهبود یافت. William schockly جایزه ای رابرای سهم داشتن درابداع وتوسعه ترانزلیستوربرنده شد.

 درواقع schockly آزمایشگاه تلفن بل را ترک کرد ومؤسسه خود را با نام Schockly semiconductor lab دایرکرد. دوسال بعدیک گروه کوچک از دانشمندان این مؤسسه راترک کردندومؤسسه خودششان راfair child semicon ductor نامیده می شد درsilicon valley شروع کردند.

 درسال1986دودانشمند دیگربا نامهایrobert noyce وgordon moor مؤسسه Fair child را ترک کردند وشرکت جدیدی را بنامintegrated electronsic تأسیس کردند که عموماً به عنوان intel شناخته می شود.

 قابل توجه است که دو دانشمندکه خودرا گرفتارطراحی8080کردند. شرکتintel را ترک کردند ومؤسسه جدیدی را بنامzilog کهZ-80 رااختراع کرد را پرکردند. ترانزلیستورکه درمقابل دیود خصوصیات مفیدی مانند کوچکی سایزومصرف انرژی کم داشت جایگزین لامپ خلأ شد. تا سال 1965 مدارات وگیتهای منطقی با این وسیله ها ساخته می شد. تکنولوژی ساختمان آنهابه سمت استفاده ازنیمه رساناها که IC نامیده می شد توسعه یافت. روز به روز طراحی اجزاء سازنده بهتر میشود. طراحی اجزاء IC با ترانزیستورها جدا ازهم شروع شد. سپسssi (مجتمع سازی در مقیاس کوچک) وmsi(مجتمع سازی در مقیاس متوسط) وlst(مجتمع سازی درمقیاس بزگ) ودرپایان تکنولوژی Vlsi(مجتمع سازی درمقیاس بسیار بزرگ) که هم اکنون استفاده میشود بوجود آمد.

 

1 تا 10 ترانزیستور در یك تراشه

SSI

10 تا 100 ترانزیستور در یك تراشه

MSI

100 تا 500 ترانزیستور تا 10000 تا 20000 در یك تراشه

LSI

20000 تا 300000 در یك تراشه

VLSI

 

درریزپردازنده های8بیتی و16بیتی سایزتراشه هامعمولاً به ترتیب150و350میلی است. بطورنمونه یک پرداز16بیتی داری000/100ترانزیستوردرساختمان خود است. وقتی که کمیتها رابرسی می کنیم اندازه گیری، نمایش، ضبط واداره کردن آنها ونشان دادن آنها به صورت شماره ای ورقعی ازاهمیت بالایی برخوردار است. درحقیقت،دو راه اساسی برای نمایش مقاومت کمیت وجود دارد که آن آنالوگ ودیجیتال است.

 معرفی آنالوگ :

 در این سیستم کمیت ها بصورت نسبی به نمایش درمیایند. برای مثال،انحراف سوزن درآمپرسنج در سرتاسرآن نسبی ا ست. دماسنج مثال دیگری است؛سطح جیوه به دما بستگی دارد وهرتغیری در دما برروی ارتفاع جیوه تأثیر می گذارد.

 

معرفی دیجیتال:

 در این سیستم کمیتهابه صورت رقمی نمایش داده میشوند نه به صورت نسبی.یک مثال دراین زمینه ساعتهای دیجیتالی هستند. ممکن است مایک ساعت که وقت را درهردقیقه یاثانیه نمایش میدهد داشته باشیم.اگرچه زمان دریک روزمستمراً تغیرمی کند ولی زمان درساعتهای دیجیتال مستمراً وپیوسته تغیرپیدا نمی کند بلکه به صورت دقیقه ای یا ثانیه ای تغیرمی کند.نمایش دیجیتالی،زمان دریک روزبصورت گسسته تغیر می کند.

 براساس نوشته های فوق،ممکن است آنالوگ به صورت پیوسته ودیجیتال به صورت گسسته مورد توجه قرارگیرد.ازآنجایی که خواندن درسیستم آنالوگ موردبحث اصلی ماست هیچ ابهامی درخواندن کمیتهای دیجیتال وجودندارد بنابرین اشتباه هست.

 

سیستم های آنالوگ ودیجیتال:

 دریک سیستم دیجیتال،چندین وسیله که کمیتهای فیزیکی راکه بصورت دیجیتال نمایش داده می شوند راکنترل می کند. بنابرین دریک سیستم آنالوگ نیزچندین وسیله که کمیتهای فیزیکی راکه بصورت آنالوگی نمایش داده می شوند وجود دارد. به سبب به سبب چندین مزیت تکنولوژی دیجیتال،یک مبدل به تکنولوژی دیجیتال وجود خواهد داشت.

 

جهت دریافت فایل کاملمقاله کامل آزمایشگاه معماری لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله آزمایشگاه معماری , دانلود تحقیق آزمایشگاه معماری , آزمایشگاه معماری , آزمایشگاه , تحقیق آزمایشگاه , تحقیق آزمایشگاه معماری , مقاله آزمایشگاه معماری ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 456
نویسنده : کیا فایل

استانداردهای ساختمان كتابخانه

استانداردهای ساختمان كتابخانه

 

استانداردهای ساختمان كتابخانه در 104 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

عوامل مؤثر در برنامه ریزی

 گرچه معمولاً لازم است در هر كتابخانه عمومی بخش امانت و مراجعه جداگانه ای برای بزرگسالان و كودكان در نظر گرفت، اهمیت نسبی آن تحت مقتضیات گوناگون بسیار متفاوت خواهد بود. پیش از آنكه فضای لازم برای هر یك از این خدمات پیش بینی شود، باید براساس هدفهای كتابخانه و ارجحیت های محلی، در مورد دامنه و گسترش این خدمات و تسهیلات وابسته به آن تصمیم گرفت.

 

دگرگون پذیری

 ساختمان كتابخانه های عمومی باید به گونه ای طرح شود كه نیازهای قابل پیش بینی در ظرف 10 الی 20 سال بعد را در خود بگنجاند و تغییرات تعداد و مشخصات جمعیت حوزه عملكرد را در نظر داشته باشد. در صورت امكان، باید محل كتابخانه را باتوجه به گسترش آتی ساختمان كتابخانه برگزید و در طرح ساختمان نیز به این امر توجه نمود. لازم است طرح داخلی ساختمان، چگونگی استفاده از فضا، طرز قرارگرفتن چراغها، منابع تأمین حرارت، و دیگر وسایل فنی دارای انعطاف و دگرگون پذیری هر چه بیشتر باشد. رعایت این امر به ویژه در بخشهایی از كتابخانه كه مورد استفاده همگان است اهمیت دارد. حتی در كتابخانه های بزرگ هم غالباً بهتر است تقسیم فضا نازك و قابل برداشتن انجام داد و تا جای ممكن از تقسیماتی به اطاق و بخش جداگانه پرهیز كرد.

 

...

 همكاری با سایر مؤسسات فرهنگی، آموزشی، تفریحی

 در صورتی كه شرایط بالا امكان پذیر باشد، معمولاًَ مرتبط ساختن كتابخانه عمومی با سایر مؤسسات خدمات همگانی مانند سالن نمایشگاه، تئاتر، و جز آن، كه در شعاع عمل كتابخانه واقع است، مزایایی در بردارد. در تحت پاره ای شرایط، ممكن است كتابخانه عمومی حتی همزمان به صورت كتابخانه مدرسه و یا نهاد آموزشی مشابهی عمل كند؛ این امر به ویژه زمانی عملـی تر خواهد بود كه هدف نهاد مزبور برآوردن نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه به گونه ای همه جانبه باشد. به این ترتیب هر حوزه می تواند حداكثر استفاده را از تمام تسهیلات مربوط بكند.

 

نمای كتابخانه

 ساختمان كتابخانه باید خود به خود گویا باشد. موقعیت و طرح ساختمان كتابخانه عمومی می تواند خدمات آن را به بهترین وجه تبلیغ نماید. اغلب امكان این هست كه طرح به گونه- ای تهیه گردد كه قسمتی از منظره داخل كتابخانه از بیرون مشاهده شود و رهگذران بتوانند جنب و جوش درونی آن را ببینند. ویترین های نمایشی در خارج ساختمان و نیز سالن ورودی خوش طرح می تواند به این منظور كمك كند.

 

استانداردها

 در بندهای زیر فضای مورد نیاز برای فعالیتهای مختلفی كه كتابخانه عمومی عرضه می كند، همراه با فضای لازم برای انجام كارهای اداری و مانند آن یك به یك بررسی می شود. این پیشنهادات مختص كتابخانه عمومی است به این معنی كه هرگاه یك كتابخانه در آن واحد هم برای عموم مردم و هم برای آموزشگاه و یا دانشكده ای كار كند باید در مطالب زیر تغییرات قابل ملاحظه ای داده شود.

فضایی كه برای خدمات مربوط به مرجع و یا امانت در بندهای 86 تا 96 پیش بینی شده، كلی است. غالباً هر دو این امور از محل واحدی مانند سالن مشترك كتابخانه و یا بخش مربوطه انجام می شود. ولی گاهی اوقات قسمتی از یك یا هر دوی این خدمات در بخشهای موضوعی جداگانه و یا در محلهای مجزا صورت می گیرد. مثلاً قسمتی از كتابخانه كه به موسیقی، تكنولوژی، تاریخ محلی، و یا كتابخانه مجزا برای كودكان اختصاص دارد. چنانچه محلهای جداگانه ای در كتابخانه برای مقاصد خاص در نظر گرفته شود، ممكن است لازم باشد به مساحت كل هر یك افزود تا فضای اضافی برای امانت و نیز كاربرد اضافی مورد نیاز تأمین شود. كودكان زیر چهارده سال معمولاً 25 تا 30 درصد كل جمعیت را تشكیل می دهند، پیشنهادات زیر بر شالوده این نسبت تنظیم شده است، با این فرض كه بسیاری از كودكان زیر چهارده، از كتابخانه بزرگسالان استفاده قابل ملاحظه ای خواهند كرد.

 

جهت دریافت فایل کامل تحقیق استانداردهای ساختمان كتابخانه لطفا آن را خریداری نمایید

 




:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , استانداردهای ساختمان كتابخانه , استانداردهای كتابخانه , كتابخانه , مقاله استانداردهای كتابخانه , تحقیق استانداردهای كتابخانه ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 439
نویسنده : کیا فایل

اصول مقاوم سازی ساختمانها

اصول مقاوم سازی ساختمانها

 

مقاله اصول مقاوم سازی ساختمانها در 44 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

سرفصل های اصلی

مقدمه

ساختمانهای بنایی غیر مسلح

ساختمانهای بنایی نیمه مسلح

ساختمانهای بنایی مسلح

ساختمانهای بنایی مركب

روشهای مقاوم سازی ساختمانهای آجری در برابر بارهای غیرمترقبه

بیشترین حد استحکام و پیوستگی

کمترین حد استحکام و پیوستگی

طراحی اجزای سازه‌ای مقاوم

 

- مقدمه

 بارهای غیر مترقبه یا غیرمعمول شامل بارهایی می‌باشند كه در روش‌های متداول، سازه معمولاً برای آنها طراحی نمی‌گردد. دو گروه عمدة این بارها عبارتند از:

 1- بارگذاری ناشی از انفجار

 2- بارگذاری ناشی از ضربه و تصادم

 انفجار ممكن است در داخل یا خارج ساختمان روی دهد. این انفجارها می‌تواند ناشی از عواملی نظیر موارد ذیل باشد:

 1- انفجار بمب

 2- انفجار و مشتعل شدن گاز

 3- حمل و نقل مواد شیمیایی منفجر شونده یا گاز

 4- ملموس ترین نمونه از بار ضربه‌ای، تصادم وسائط نقلیه با سازه می باشد.

 در این مقاله ‏‏، عملكرد اجزای ساختمان در برابر بارگذاری ناشی از این قبیل انفجارها و تصادم بررسی می‌شود.

 نتایج حاصل از تحقیقات انجام گرفته بر روی نحوة بارگذاری انفجار و بررسی میدانی انجام شده بر روی حجم و میزان خرابی‌های بوجود آمده در حوادث روی داده نشان می‌دهد كه بار ناشی از انفجار و تصادم از یك طبیعت دینامیك برخوردار می‌باشد، اما در هنگام طراحی اغلب آن را بصورت استاتیكی فرض كرده و كنترل ها بر آن مبنا انجام می‌گیرد.

 طرحی سقف‌ها، دیواره ها و اتصالات مربوط به نحوی كه مانع فروپاشی و انهدام ساختمان گردد از اهمیت به سزائی برخوردار است. در این مقاله هدف ارائه روشهایی برای ایمن سازی ساختمانهای مسكونی آجری در مقابل انفجار و تصادم است. برای تحقق این هدف مطالعات در چند مرحله انجام می‌گیرد.

 نخست سعی می گردد، ساختمانهای بنایی رایج در كشور دسته‌بندی گردد و مشخصات فنی آنها بویژه از دیدگاه انفجار و تصادم، مورد بررسی واقع شود. سپس كوشش خواهد شد تا بر اساس روشهای متداول و استاندارد برای آنالیز و طراحی ساختمانهای آجری، عملكرد آنها در برابر انفجار و تصادم و نقاط ضعف احتمالی در طراحی‌های معمول Kآنها در آنهامورد مطالعه قرار گیرد.

 در نهایت ، بر اساس مباحث بعمل آمده، توصیه‌هایی برای بهبود رفتار و مقاوم‌سازی ساختمانهای بنایی عرضه خواهد شد.

 2- دسته‌بندی ساختمانهای آجری

ساختمانهای بنایی شامل كلیة ساختمانهایی است كه با مصالح فشاری نظیر آجر، بلوك بتنی، سنگ خشت و امثالهم و ملات بنا گردیده و دیوارهای ضخیم باربر در آنها مسئولیت انتقال وزن سازه و سربارهای موجود را به شالوده دارند. در میان انواع ساختمانهای بنایی،‌ ساختمانهای آجری بویژه در شهرها از فراوانی بیشتری نسبت به سایر انواع برخوردار می‌باشند و لذا تكیة ‌اصلی بحث بر روی این قبیل ساختمانها می‌باشد.

 

بطور كلی ساختمانهای بنایی به چهار گروه تقسیم می‌گردند.

 1- ساختمانهای بنایی غیرمسلح

 2- ساختمانهای بنایی نیمه مسلح

 3- ساختمانهای بنایی مسلح

 4- ساختمانهای بنایی مركب

 خصوصیات كلی این چهار نوع ساختمان، به شرح زیر می‌باشد:

....

جهت دریافت فایل کامل مقاله اصول مقاوم سازی ساختمانها لطفا آن را خریداری نمایید

 

 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , اصول مقاوم سازی ساختمانها , مقاوم سازی ساختمانها , اصول مقاوم سازی , مقاله مقاوم سازی ساختمانها , تحقیق مقاوم سازی ساختمانها , طراحی اجزای سازه‌ای مقاوم , بیشترین استحکام و پیوستگی ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 383
نویسنده : کیا فایل

یك شاخصه شرایط صحت و ایمنی پلها

یك شاخصه شرایط صحت و ایمنی پلها

 

پروژه پیرامون یك شاخصه شرایط صحت و ایمنی پلها در 120 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 این گزارش، توسط گروه كاری كه از كمیته پیارك در رابطه با پلهای راه تشكیل یافته، تهیه و تنظیم شده است.

 ریاست كمیته: ان. ناریتا

 هیأت دبیران: جی. چاتلاین(فرانسه) جی. پترسون (انگلیس) دی. استورار (انگلیس)

 اعضای هیأت:

 اچ.تی اودرور (هلند) ای. پانیكو (رومانی)

 اچ اوهاشی (ژاپن) آر.پیج (امریكا)

 دی. پوینیو (فرانسه) ای. رانزو (ایتالیا)

 دی. سامودوفسكی (اسلواكی) سی. سیلوست (دانمارك)

 اف. ایبل (اتریش) باتیستا داس سانتوس (پرتغال)

 تی. ماتسوموتو (ژاپن) جی سیسلا (لهستان) ام دانزل (سوئیس)

 پ. آلرمانی (هلند) جی لاماسا (اسپانیا) ال لیندبلاد (سوئد)

 كمیته پیارك در رابطه با پلهای راه.

 

فهرست مطالب

 1- مقدمه

 2- هدف و گستره نظر سنجی

 3- سیستم های بازرسی و مجموعه قوانین

 1-3- موارد عمومی

 2-3- استانداردهای بازرسی یا دستنامه ها

 3-3- منظور و گستره بازرسی

 4-3- تناوب و دفعات بازرسی

 5-3- شیوه بازرسی

 6-3- بازرس

 7-3- مدیریت اطلاعات بازرسی

 8-3- امكانات بازرسی

 4- تكنیك های بازرسی

 1-4- شرایط حاضر و گرایش ها

 1-1-4- تكنیك های بازرسی برای اعضای فولادی سازه

 2-1-4- تكنیك های بازرسی برای اعضای بتنی سازه

 3-1-4-تكنیك های بازرسی برای پایه های میانی پل، پایه های كناری پل

 فونداسیون ها

 4-1-4- تكنیك های بازرسی برای تجهیزات فرعی

 2-4- مثالهایی از تكنولوژی بازرسی در حال توسعه

 1-2-4- كاربردهای GPR برای ارزیابیهای كف پل (فنلاند

 2-2-4-آزمایش غیرمخرب پلهای بتنی از طریق سیستمScorpion (فرانسه

 3-2-4- سیستم بازرسی خودكار تاوه RC (ژاپن

 4-2-4- اندازه گیریهای كف پل با استفاده از رادار محرك (سوئد

 5-2-4- اندازه گیری پتانسیل (سوئیس

 3-4- موضوعاتی در آینده

 5- مثالی از تكنیك های تشخیص در مدیریت پل

 1-5- تصویر كیفی ساختارها (فرانسه

 2-5- معیاری برای مدیریت پلهای راه (ایتالیا

 3-5- تخمین فراوانی پلهای راه (ژاپن

 4-5- تحریم موقتی پل های PC پس كشیده (انگلستان

 5-5- دستورالعمل هایی به منظور ایجاد حالت فنی پل (رومانی

 6- خلاصه و توصیه ها

 7- فهرست نگاری

 8- ضمیمه

 

1- مقدمه

 در بیستمین جلسه كمیته پیرامون پلهای راه كه در فوریه 1992 برگزار شد، یك نظرسنجی در رابطه با، مدیریت پل- پیرامون شاخصی از شرایط صحت و ایمنی پلهای در حال استفاده پیشنهاد شد.

 سرانجام تصمیم گرفته شد كه این نظرسنجی، در جلسه كمیته اجرایی كه در 27 ماه مه همان سال در بروكسل برگزار شد، انجام بگیرد.

 این نظرنسجی، به منظور روشن نمودن وضعیت و گرایش های فعلی مدیریت پلهای در حال استفاده از طریق جمع آوری دانش و اطلاعات در رابطه با مدیریت پل در كشورهای مختلف، انجام گرفت. نتایج این نظرسنجی، بعدها می تواند در ارتقای تكنیكهای بازرسی و تشخیص، مورد استفاده قرار بگیرند.

پرسشنامه های نظرسنجی در میان كشورهای مختلفی توزیع شد و بطور كلی هفده، كشور به این پرسشنامه‌ها، پاسخ دادند (به جدول1-1 نگاه كنید) این نظرسنجی براساس اطلاعات جمع آوری شده تكمیل شد. این گزارش، نتایج نظرسنجی و اطلاعات كسب شده را ارائه می نماید و پیشنهادی در راستا و موضوعات مدیریت پل در آینده، مطرح می نماید

 

جهت دریافت فایل کاملپروژه پیرامون یك شاخصه شرایط صحت و ایمنی پلها لطفا آن را خریداری نمایید

 





:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , شرایط صحت و ایمنی پلها , دانلود شرایط صحت و ایمنی پلها , پروژه ایمنی پلها , پیرامون شاخصه شرایط صحت پلها , پروژه شرایط صحت و ایمنی پلها , شاخصه شرایط صحت و ایمنی پلها , صحت و ایمنی پلها ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 398
نویسنده : کیا فایل

دیوارهای موازی

دیوارهای موازی

 

پروژه دیوارهای موازی در 19 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

پروژه رشته کارشناسی معماری

“ردیف های موازی از دو سری ساختمان معرف اصطلاحی است كه ما به عنوان خیابان شناخته ایم. خیابان مملو از ساختمان هاست. خیابان خانه ها را از هم جدا می كند و آنچه كه ما را قادر می كند تا از یك خانه به خانة دیگر برویم. یا در طول خیابان از میان خیابان.

در بعضی از ساختمان ها فضا با استفاده از دیوارهای موازی سازماندهی می‌شود.

یكی از آسانترین ، قدیمی ترین و هنوز قابل استفاده ترین استراتژی های معماری استفاده از دیوارهای موازی و مستقیم است. این استراتژی منطبق بر معماری های قبل از تاریخ است و تا كنون ادامه یافته است. معمارها تمام امكانات آن را درست در اول قرن بیستم جستجو كردند. به نظر نمی‌آید كه پتانسیل این استراتژی خسته كننده و غیر قابل استفاده شده باشد.

 جذابیت واقعی این ترتیب و استراتژی كاملاً ساده و غیر پیچیده در سادگی ساختاری آن است و این روش ساده ترین راه برای پوشاندن سقف بین دو دیوار موازی است.

 اگر چه این روش ساده و بی تكلف است اما استفاده از دیوارهای موازی هم ظرافت های مربوط به خود را دارد. هنگامی كه ما به معماری های قدیمی نگاه می كنیم از وجود آنهمه خلاقیت و ظرافیت و باریك بینی متعجب می شویم. آنچه را كه باعث شگفت ما شده است می تواند هنوز مانند الگویی در دسترس و قابل استفاده ای برای طراحی و جستجوی ما باشد.

 در فصل «هندسه های وجود» و در بخش ویژه «شش جهت – بعلاوة – مركز چنین گفته شده است كه معماری زمینی (خاكی) از چند جهت به زمین، آسمان، چهار جهت افقی و عقیدة مركز مربوط می شود.

 استراتژی دیوارهای موازی به ویژه مربوط است به چهار جهت افقی. و علت وجود این قدرت، تسلط آن بر این جهت هاست. در روش هایی كه می تواند باعث احساس امنیت، جهت و كانون شود. محافظت داخل از باران و نور خورشید توسط سقف فراهم می شود. البته با استفاده از دیوارهای كناری، كه می‌توان جهت راهرو را به دو سمت “عقب” و “جلو” و یا با افزودن یك دیوار پشتی غیرساختاری به یك – جهت جلو محدود كرد و در نتیجه ساختمانی را بنا كرد كه تقریباً مانند یك غار است.

 علم جهت و حركت به وسیلة فضای محدود بین دیوارها مشخص می شود. خط و جهت در هر سوی می تواند قرار بگیرد به صورت مستقیم بین دیوارها، و یا می‌توان آن را در ارتفاع داخل ساختمان به اوج رساند و با استفاده از دیوار پشتی خاتمه داد.

 تمام مشخصه های استراتژی دیوار موازی را می توان در همة ساختمان های باستان ملاحظه كرد.

در قرن نوزدهم میلادی “هنریش اشلیمان” باستانشانس شهری را كشف كرد كه گمان می‌رفت شهر قدیمی “تروی” باشد كه برخواسته های داستانهای مشهور “هنر است. تعدادی از بناها بر طبق دیوار موازی “سمت راست بالای صفحه ” ساخته شده بودند. سر در ساختمان نیز از دیوارهای موازی بنا شده بود.

 اگر چه كه خانه های شهر باستانی “تروی” براساس اجاق هایشان متمركز شده بود، آنها در خانه هایشان قدرت تمركز دیوارهای موازی را نشان نداده بودند. كه منجر به تركیب خط و مسیر جهت، همگرایی خط های منظره و چارچوب تشكیل شده به وسیلة دیوارها و سقف بالا و زمین زیر می شد.

 وینسنت اسكولی (Vincent scully) در كتابش “زمین، مقبره و خداها به این نتیجه می رسد كه یونان باستان علم جهت و تمركز را برای ایجاد خانه هایشان با استفاده از دیوارهای موازی استفاده كرده اند تا ساختمان هایشان را به محل های مقدس نوك كوهها مربوط كنند. ارتفاع ساختمانهایی كه سقفشان یكپارچه سنگی است (شكل زیر) نشان دهندة كشف استراتژی دیوارهای موازی در دوران باستان است. بعضی از نمونه های اولیه بدون شكل مشخص هستند (شكل سمت چپ) قرار گرفتن متعادل یك تكه سنگ عظیم بر روی تكه سنگ های ایستاده خود شاهدی بر این ادعاست. مثال های بعد (تصویرهای پایین) حتی تجربه اسكلت های ساختمانهای راست گوشه را با دیوارهای موازی شرح داده است. به نظر می رسد كه پیشرفت و تكامل انسان در غارهای بدون شكل آغاز شد كه زاییدة فرم ساختاری (هندسة ساختن) و نتیجه بخش تأثیرهای معماری است.

 

نقشة هر كدام از این خانه های تروژانی بیانگر الهام یك جفت دیوار متوازی در ذهن معمار بناهاست. روشن است كه نوع قراردادن پشت و ورودی دیوارها در انتهای دیوارهای كناری قرار گرفته است. بزرگترین خانه ها به نظر نرمال ترین خانه ها است. با تنها یك خانه كه محل اجاق است. خانه های كوچك دیگر دارای دو اتاق هستند با دیوارهای متقاطع – اتاق های پشتی احتمالاً اتاق های خواب بوده اند. توجه كنید كه معمارهای این خانه ها به امكان استفاده از یك دیار برای ایجاد دو خانه توجه نكرده است. به جز در یك مورد، در مكانی كه شكاف به اندازه كافی بزرگ است تا از آن فضا به عنوان راهرو با یك ورودی استفاده شود یك مكان بدون استفاده یا فضای “مرده” بین خانه ها وجود دارد.

 

جهت دریافت فایل کاملپروژه دیوارهای موازی لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , معماری , دانلود پروژه دیوارهای موازی , دانلود مقاله دیوارهای موازی , دانلود تحقیق دیوارهای موازی , دیوارهای موازی , پروژه دیوارهای موازی , تحقیق درمورد دیوارهای موازی , مقاله دیوارهای موازی ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 529
نویسنده : کیا فایل

دانلود رساله بررسی نقوش و تزئینات مسجد جامعه یزد

دانلود رساله بررسی نقوش و تزئینات مسجد جامعه یزد

 

رساله بررسی نقوش و تزئینات مسجد جامعه یزد در 107 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 پیشگفتار

 مطالب این مجموعه با عنوان بررسی تزئینات و نقوش مسجد جامع یزد گردآوری شده و سعی بر آن بوده تا جایی كه متون تاریخی باقیمانده و منابع و سوابق تاریخی مسجد جامع یزد اجازه داده است به ذكر توضیحاتی راجع به مصالح و كتیبه‌ها و تاریخ بنای آن و تغییرات ایجاد شده بر آن در طول سالیان، بپردازیم.

 اگر چه نقوش شكل گرفته بر آن به طور عموم در تمام بناهای اسلامی ایران به چشم می‌خورد ولی خالی از لطف نبود كه به بررسی تزئینات این مجموعه بپردازیم زیرا مجموعه بنای مسجد جامع یزد در شهری است كه دارای بافت سنتی دست نخورده‌ای نسبت به بناهای شهرهای دیگر است، با این حال بناهای باستانی و اسلامی ایران همگی دارای لطف خاص خودشان هستند كه معماران تلاشگر و هنرمند با اطلاعات و دانش معماری بالا به تأسیس بناها همت گمارده‌اند.

 حال چه به صورت تحقیق دانشگاهی یا هر عنوان دیگری قطعاً علاقه و توجه شخصی و میل به دانستن در مورد این مطلب مرا بر آن داشت تا مروری هر چند اندك بر این پیشینة عظیم تاریخی داشته باشم و به این مسیر رنگارنگ قدم گذاشته و هنر گوشه دیگری از این سرزمین را ورق بزنیم، وارد فضای زیبا و ملكوتی شویم از داخل مقرنسها عبور كنیم و ایوانها را پشت سر گذارده و راه پر پیچ و خم نقوش اسلیمی و ختایی را گرفته از داخل بوته‌ها گذشته و مناره ها را دور بزنیم تا شاید نفحه‌ای از روح خلاق و ذوق هنری معمار و نقشبند این بنا از روح خسته ما گذر كند و جانی تازه به ما ببخشد.

 به هر حال دیدن و مشاهده كردن این گونه هنرهای تاریخی كه از سالیان باقی مانده شاید تلنگری باشد برای تمامی از تلاش افتادگان راه هنر و بروز خلاقیت و پشتكار

 

فهرست مطالب

 

  - فصل اول

 مسجد در معماری ایران

 عملكردهای مساجد مختلف

 خصوصیات فضاهای كالبدی مسجد

 

- فصل دوم

 مسجد جمعه یزد

 مسجد جامع قدیم

 مسجد جامع نو

 كتیبه‌ها 

 فضای جلوخان 

 سردر و پیش درگاه

 دهلیز (كریاس) 

 منار

 شبستان شرقی 

 شبستان غربی

 شبستان شاهزاده

 صحن داخلی

 ایوان اصلی

 زیر گنبد 

 دالانها و شاه نشینهای متصل به ایوان

 در و درگاههای شمالی و غربی 

 پایاب 

 سنگهای قبر غیره منصوب 

كتابخانه 

 

- فصل سوم

 تزیین در معماری 

 انواع تزئینات

 كتیبه‌ها 

 تزئینات هندسی 

 تزئینات گیاهی 

 نكاتی راجع به تزئینات 

 تأثیر رنگ در تزئین معماری

 بررسی رنگها 

 رنگ سفید 

 رنگ آبی

 رنگ قرمز

 رنگ زرد

 رنگ سبز

 كنارهم قرارگیری رنگها 

 معماری و نگارگری 

 نگاهی به اشكال هندسی و تطابق آنها با رنگهای اصلی

 رنگها در شب

 جلوه رنگ در كاشی معرق

 طلوع و غروب

 مفهوم نقوش

 

- فصل چهارم

 مصالح تزئینات در مسجد جامع یزد 

 آجر

 گچ

 سنگ

 چوب

 كاشی

 تاریخچة ظهور و انحطاط

 انواع كاشی 

 مقرنس

 پیوست 1

 پیوست 2

 تصاویر پروژه عملی

 

 مقدمه

 هنر جوهره‌ای است كه در ذات هر ایرانی به فضل الهی به ودیعه نهاده شده است. به همین علت جلوه‌های هنر در تمام مظاهر و مقوله های زندگی ایرانی مانند:‌ معماری، نقاشی ، خط و كتابت ، پارچه‌بافی، قالی وگلیم‌بافی، فلزكاری، سفالگری و ...... در طول تاریخ بروز و ظهور داشته و دنیایی از زیباییها، ذوق، خلاقیت و ابتكار را پدید آورده است.

 یكی از مظاهر انعكاس هنر ایرانی در معماری این سرزمین است. هنرمند معمار ایرانی، از ابتدای كار و از هنگام بكارگیری آجر كه از مصالح اولیه احداث بنا به شمار می‌رفته زیباترین نقشها و طرحها را هنگام احداث دیوارها و پوشش گنبد ها وگوشواره ها، مقرنس‌ها و طاقنماها خلق كرده است و در روند تكاملی آن با گره چینی، گل‌اندازی، گره‌سازی و آجركاری خفته و رفته، شاهكارهای بی‌نظیری را به وجود آورده است.

 هنگام استفاده از گچ با خلق گچبریهایی با نقوش هندسی، گیاهی، دنیایی از خلاقیت را كه در دنیا بی نظیر می‌باشد آفریده و در استفاده از چوب برای پنجره ها و درها با بهره‌گیری از فنونی نظیر منبت، مشبك، معرق، كنده‌كاری، خاتم‌سازی و نقاشی روی چوب، اعجاز باور نكردنی را پدید آورده است.

 برای تزیین بنا از كاشیهایی نظیر یك رنگ، هفت رنگ، معرق، طلایی و .... شیشه و آیینه در شكلها و رنگها و ابعاد گوناگون، مدد جسته و دنیایی از زیبایی و خلاقیت و هنر را عرضه كرده و همه اینها به همراه حجاریهای زیبا، بنا هایی را در جای جای ایران بر پا و استوار كرده است.

 بدون تردید تحقق این همه زیباییها و خلاقیت جز به مدد عشق به معبود امكان‌پذیر نبود، چرا كه بیشترین جلوه آنها را در مسجد، محراب و زیارتگاه می‌توان دید.

 بناهای مذهبی، همواره مورد احترام و توجه ملل و اقوام مختلف در طول تاریخ بوده است، و به لحاظ همین اهمیت، پیوسته كاملترین تجربه های هنری هنرمندان برجسته هر دوره تاریخی در خدمت معماری و تزیین نقوش به كار رفته در احداث چنین اماكنی بوده است. این علاقه و توجه و بذل سرمایه های مادی و معنوی، نه از باب منافع اقتصادی و اغراض مادی، بلكه بر مبنای كشش و علاقه‌ای قلبی بر اساس گرایش فطری مردم به مكاتب الهی بروز كرده است. چه بسا مردمی كه با مشكلات و تنگناهای اقتصادی قرین بوده، اما در سرمایه‌گذاری برای مظاهر معنوی، از جمله بناهای وابسته به مقدسات مذهبی، از هیچگونه ایثاری فروگذار نكرده اند.

 بناهای رفیع و با شكوهی كه در طول تاریخ برای معابد، مساجد و كلیساها، ‌سربرافراشته‌اند، با یك پشتوانه قلبی و عشق حقیقی همراه بوده است.

 در تاریخ اسلام، مسجد در رأس توجه مردم، به ویژه هنرمندان معتقد به مبانی دینی قرار داشته است. در دوره هایی كه اثری ازپیشرفتهای علمی و صنعتی در هیچ كجای عالم دیده نمی شود، برجسته‌ترین آثار معماری جهان، از میان مساجد بزرگ در جای جای سرزمنیهای اسلامی بر جای مانده است،‌ اگر چه به علل گوناگون، بویژه هجوم ارتشهای متجاوز بیگانه به كشورهای اسلامی بسیاری از ابنیه مهم و مساجد تاریخی دچار تخریب و ویرانی شده و آثار مهم مكتوب و میراث فرهنگی مسلمین كه دستخوش غارت و آتش‌سوزی در كتابخانه‌های مهم جهان اسلام شده است، ما را از گنجینه‌های مهمی محروم كرده است،‌ با این حال آنچه بر جای مانده، خود دریچه‌ای است برای شناخت عظمت معماری به كار رفته در بنای مساجد بزرگ تاریخی، بویژه آن كه در معماری و كاشیكاری بناها، مظاهر معنوی و مفاهیم والای مذهبی چه در انتخاب رنگ و چه در انتخاب شكل و فرم بسیار ماهرانه تلفیق شده‌اند،‌ و فضایی به وجود آورده است كه انسان شیفته معنویت را بسوی خود می خواند.

 

جهت دریافت فایل کامل رساله بررسی نقوش و تزئینات مسجد جامعه یزد لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , معماری , نقوش و تزئینات مسجد جامعه یزد , مسجد جامعه یزد , نقوش و تزئینات مسجد , مقاله تزئینات مسجد , پاورپوینت کامل نقوش مسجد جامع , بررسی نقوش مساجد , انواع نقوش ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 434
نویسنده : کیا فایل

دانلود مقاله سازه های بتنی

دانلود مقاله سازه های بتنی

 

مقاله سازه های بتنی در 29 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

سرفصل های اصلی

كلیات

طبقه بندی و مشخصات استاندارد برای پوزولان ها

خواص بتن با مواد پوزولانی

پوزولان های مصنوعی

خاكستر بادی

خواص فیزیكی و شیمیایی

ساخت سیمان های سرباره ای

دوام بتن های ساخته شده با خاكستر پوسته برنج

پوزولان های طبیعی

ارزیابی خاصیت پوزولانی تراس

تأثیر تراس بر مقاومت بتن

تأثیر تراس بر تخلخل و نفوذپذیری بتن

تأثیر تراس بر دوام بتن

 

طبقه بندی و مشخصات استاندارد برای پوزولان ها

 

پوزولان ها را از لحاظ منشأ وجودی به پوزولان های طبیعی و مصنوعی تقسیم می كنند. پوزولان های طبیعی شامل خاك های دیاتمه، چرت های اپالینی و شیل ها، توف ها و خاكستر آتشفشانی است. منابع اصلی پوزولان های مصنوعی عبارتند از كوره های استخراج فلزات تولیده كننده آهن خام، فولاد، مس، نیكل، سرب، سیلیس و آلیاژهای فروسیلیس، و نیروگاه هایی كه از زغال سنگ به عنوان سوخت استفاده می كنند. امروزه این مواد مصنوعی كه با قیمت كم عمدتاً قابل دسترس اند، به عنوان جایگزین بخشی از سیمان پرتلند مصرفی در بتن مورد استفاده وسیعی قرار گرفته است. به علاوه، بدیهی است كه بیشتر این مصنوعات قادرند مقاومت نهایی و دوام بتن با سیمان پرتلند را بهبود بخشند.

 

یكی از اولین طبقه بندی ها برای پوزولان های طبیعی توسط میلنز پیشنهاد گردید. در این سیستم طبقه بندی، پوزولان های طبیعی بر اساس شش نوع فعالیت دسته بندی شدند. جدیدترین طبقه بندی كه توسط ماسازا پیشنهاد گردید، پوزولان های طبیعی را به سه دسته تقسیم می نماید. گروه اول، شامل سنگ های پیروكلاستیك كه مواد با منشأ آتشفشانی اند. توف های پوزولانی و تراس از این دسته محسوب می شوند. گروه دوم، مواد تغییر یافته با درصد سیلیس زیاد است كه طی یك روند شامل ته نشین ساختن مواد با منشأهای متفاوت، شكل داده شده اند. گروه سوم، موادی با منشأ كلاستیك، شامل رس‌ها و خاك های دیاتمه است.

 

ASTM-C618 طبقه بندی زیر را برای پوزولان ها ارائه می دهد:

 

- پوزولان ردهN: پوزولان های طبیعی خام یا كلسینه شده شامل خاك های دیاتمه، چرت های اپالین و شیل ها، توف ها و خاكسترهای آتشفشانی یا پومیسیت ها، بعضی شیل ها و رس های كلسینه شده.

 

- پوزولان ردهF: خاكستر بادی با منشأ زغال سنگ قیری.

 

- پوزولان ردهC: خاكستر بادی، خاكستر لیگنیت با منشأ زغال سنگ قیری.

 

- پوزولان ردهS: هر نوع مواد دیگر شامل پومیسیت های عمل شده، بعضی دیاتمه ها، رس ها و شیل های كلسینه شده و آسیاب شده.

 

مشخصات استاندارد و روش های آزمایش برای انواع مختلف پوزولان ها توسط آیین نامه های مختلف بیان شده است. تمام كدهای استاندارد مشخصات فیزیكی و شیمیایی پوزولان ها را جهت تشخصی مناسب یا نامناسب بودن آنها مورد بحث قرار می دهند. براساس مطالعات و تحقیقات انجام گرفته در زمینه مواد افزودنی مصنوعی این نتیجه حاصل شده است كه تركیبات كانی شناسی و مختصات ذرات مواد، تعیین كننده خاصیت پوزولانی و سیمانی بودن یك پوزولان اند. اخیراً نامبرده برخی از كدهای استاندارد در خصوص خاكستر بادی(PFA) گرد سیلیس، سرباره كوره آهنگدازی و پوزولان های طبیعی را نیز مورد بررسی قرار داده است.

 

برخی از كدهای استاندارد از جملهASTM-C618,BS3892 ضوابط خاصی را برای خواص شیمیایی و فیزیكی خاكستر بادی(PFA) جهت مصرف در بتن ارائه داده اند. اما برای گرد سیلیس (دود سیلیس) كه یك ماده پوزولانی نسبتاً جدید است، تنها در آیین نامه كاناداییCSA2 محدودیت هایی برای مقدارSO2، مقدارSO3 افت سرخ شدن، میزان ذرات باقی مانده روی الك45 میكرون، اندیس فعالیت پوزولانی مقدار آب لازم جهت مصرف در بتن بیان شده است.

بیشتر استانداردها از جملهASTM-C618 برای پوزولان های طبیعی یك حداقل70 درصد را برای مجموعسه اكسید اصلی شاملFe2O3,SiO2 مقرر داشته است. همچنین یك حداكثر برابر با 10 درصد برای افت سرخ شدن و3 درصد برای درصد رطوبت دو محدودیت مفید برای خواص شیمیایی هستند كه توسط استانداردها بیان شده اند. از دیدگاه خواص فیزیكی نیز برای استفاده از پوزولان های طبیعی در بتن، بیشتر كدهای استاندارد محدودیت هایی در مورد میزان ذرات مانده روی الك45 میكرون، اندیس فعالیت پوزولانی و مقدار آب را توصیه كرده اند.

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله سازه های بتنی لطفا آن را خریداری نمایید

 




:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , پروژه , معماری , دانلود مقاله سازه های بتنی , دانلود تحقیق سازه های بتنی , سازه های بتنی , مقاله سازه های بتنی , تحقیق سازه های بتنی , بررسی سازه های بتنی , سازه بتنی ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 409
نویسنده : کیا فایل

فضاهای ورودی بناهای سنتی

فضاهای ورودی بناهای سنتی

 

فضاهای ورودی بناهای سنتی در 30 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

  

هر فضای ورودی از یك یا چند بخش تشكیل می شده است كه هر كدام دارای خصوصیات كاركردی یا نهادین بوده اند.

 1) پیش خان: فضای وسیع و بزرگی است كه در جلوی پیش طاق بعضی از بناهای مهم و بزرگ مانند مسجد جامع یزد طراحی می شده است. یكی از اهداف احداث پیش خان اهمیت بخشیدن به فضای ورودی بنا و تمایز آن از فضاهای اطراف می بوده است. بدنه‌های پیش خان ها را معمولاً طراحی می كردند آن جبهه از پیش خان كه فضای ورودی بنا در آن قرار داشت از بهترین طراحی برخوردار بوده است. در برخی موارد كه پیش خان در امتداد یك میدان ممكن بوده كه موجب بشود حدود پیش خان از فضای میدان تأثیر پذیرد، در این صورت با طراحی یك عنصر معماری مانند دست انداز یا سكو محدوده ی پیش خان را تعریف می نموده اند.

 2) پیش طاق: پیش طاق فضایی سرپوشیده و نیمه باز مانند ایوان است كه در جلوی درگاه ورودی طراحی و ساخته می شده است در بعضی از موارد در شهرهای مختلف به پیش طاق همان جلوخان یا پیش خان گفته می شده است. در بعضی از موارد در كنار دو جرز این پیش طاق ها دو سكو طراحی و در نظر گرفته می شده است. عموماً ارتفاع پیش طاق از ارتفاع سایر سطوح مجاور ان بیشتر بوده است. در بعضی از موارد نادر مانند مسجد جامع یزد ارتفاع پیش طاق به حدود چند برابر سطح مجاورش می رسیده است.

 معمولاً پیش طاق ها دارای تزئینات بسیار زیاد بوده اند- معمولاً كاشی- و معمولاً باز كتیه ی احداث بنا را در زیر یا قسمتی از این پیش طاق ها قرار می داده اند.

 درگاه: فضای كوچكی كه در ورودی در آن قرار می گیرد درگاه خوانده می شود.

 از لحاظ ساختمانی درگاه فضایی است كه در دو سوی آن دو جرز یا دیوار قرار گرفته است و چهارچوب در ورودی در آن نصب می شود و طاق درگاه را نعل درگاه گویند به شكل قوس یا افقی است. طاق های قوسی شكل معمولاً با آجر و طاق های افقی غالباً با كمك تیرچوبی ساخته می شده اند و عمق درگاه غالباً در اكثر بناها حدود5/0 متر است اما تا5/1متر نیز می رسیده است.

 

سرفصل های اصلی

بخش اول

مقدمه

پیش درآمد

 

بناهای مهم و ورودی های آن

بخش دوم

 

اجزای تشكیل دهنده ورودی های سنتی

بخش سوم

 

عناصر و اجزا كاربردی ورودی ها

عناصر تزیئینی ورودی ها

بخش چهارم

 اصول تركیب و طراحی سلسله مراتبی بناهای سنتی ایران- یزد

بخش پنجم

 

نحوه دسترسی ها به ورودی بناها و فضاهای درونی

بخش پنجم- قسمت دوم:

 

شكل مسیر دسترسی به فضاهای درونی

بخش ششم

 

تعداد ورودی های هر بنا

بخش هفتم

 

تزئینات ورودی بناها

جهت دریافت فایل کامل مقاله فضاهای ورودی بناهای سنتی لطفا آن را خریداری نمایید

 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , دانلود فضاهای بناهای سنتی , تحقیق فضاهای ورودی بناهای سنتی , دانلود پروژه فضاهای سنتی , فضاهای ورودی بناهای سنتی , ورودی بناهای سنتی , پروژه ورودی بناهای سنتی , اطلاعات ورودی بناهای سنتی ,
تاریخ : پنج شنبه 5 ارديبهشت 1398
بازدید : 365
نویسنده : کیا فایل

بررسی مسجد احمد ابن طولون

بررسی مسجد احمد ابن طولون

 

بررسی مسجد احمد ابن طولون در 21 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

مطالب مورد بررسی

مسجد احمد ابن طولون

ویژگی های معماری

تزئینات بنا

سقف

فواره

زیاده

مناره

سرگذشت مسجد در دوره های بعد

مناره مسجد ابن طولون

 

ویژگی های معماری

 مسجد از نظر معماری طرحی بسیار ساده دارد . بنا شامل یک صحن مربع به ابعاد تقریبی 92 متر است که از 3 سو رواقی با 13 چشمه طاق در 2 ردیف ، و از سوی قبله(جنوب شرقی )رواقی با 17 چشمه طاق در 5 ردیف را در بر می گیرد . با احتساب عرض رواق ها مجموع بنا و صحن مستطیلی است که به ابعاد 26/122 و 33/140 متر . در بنای مسجد به جای ستون از جرز بهره گرفته اند .کلیه دیوار ها ، جرز ها و چشمه ها ی شبستان ها یکسره از آجر سرخ رنگ به اندازها های 5/4 در 5/8 تا 8 در 18 تا 19 سانتی متر در ملاطی ضخیم چیده شده و یک قشر گچ سخت آنها راپوشانیده است .

 طاق ها از نوع نوک تیز (شکسته) است و پایه های حمال آن را جرز های مکعب مستطیل ستبر به ابعاد 46/2 در 27/1 متر تشکیل می دهد که به فاصله 60/4 متر از یکدیگر قرار دارند . نمونه پیشین این گونه جرز ها در مساجد المتوکل و ابودلف در سامره نیز دیده میشود

 ( شاید بتوان به روایت بلوی را در مورد نیاز به 300 ستون برای ساختن مساجد مورد نظر احمد بن طولون و پیشنهاد معمار مصرانی سازنده مسجد برلی ساختن بنایی مه به جز 2 ستون سمت قبله (محراب ) به ستون دیگری نیاز نداشته باشد توجیهی برای این روش جدیدو ناشناخته در معماری مساجد مصر دانست . نیم ستون های کاذب 4 نبش جرز ها را با آجر تراشیده ساخته اند و طاق های روی آن کمی از پایه خود پیش تر آمده و در بالای هر جرز به منظور تقویت ، روکوبی چوبی با اتصال دم چلچله ای نصب شده است .

هر چند طاق های مساجد در سرزمین های غربی اسلامی به طور کلی از نوع هلالی است ، ولی در مسجد ابن طولون از طاق های شکسته نوک تیز استفاده شده است . یکی از امتیازات فنی این طاق ها کاستن از وزن پشت بغل های بین قوس ها ست . در بالای هر جرز و فاصله میان دو طاق یک روزنه نور گیر ایجاد شده که افزون بر کاربرد روشنایی ، سبب ظرافت و سبک تر کردن بنا شده است ، بی آنکه از استحکام آن بکاهد . این روزنه ها نیز دارای طاق های نوک تیز واقع بر ستون های کوچک است .

 

تزئینات بنا

 در معماری اسلامی تزئینات مساجد از دو دیدگاه متفاوت به کار گرفته شده است . در بیشترین آنها برای نشان دادن اهمیت و جلب توجه نماز گزاران به محل مشخصی چون محراب ، عوامل تزئینی چشم گیری در آن به کار گرفته اند و در شماری کمتر معماران کوشیده اند تا به یاری نقش های یکسان و هماهنگ بنا را از وحدت کامل برخودردار کنند که در مسجد ابن طولون چنین است گچ بری تنها عامل تزئینی این بنا به بخش های اصلی ساختمان چون سر ستوان ها ، سطح زیرین طاق ها ، روزنه های نور گیر و پنجره ها غنایی ویژه بخشیده و در سر ستون ها که به سبک کرنتی است ، نقوش برگ کنگری متداول این سبک ،به برگ مو سبک سامره تغییر یافته است.

طاق های مسجد ابن طولون بسیار عریض طراحی شده است . بنابراین سطح زیرین آن زمینه مناسبی برای ارائه گچ بری است . 10 قطعه از این گچ بری ها به خوبی حفظ شده که طرح آنها شامل یک نوار مرکزی پهن و دو حاشیه باریک با نقش هندسی و گیاهی به سبک سامره است . یک نوار گچ بری شده نیز در هر دو روی دور طاق ها ایجاد شده که ابتدا با زاویه قائمه به سوی طاق کناری معطوف می گردد و سپس در امتداد یک خط افقی به آن می رسد . کتیبه کوفی مشهور مسجد به فاصله 20 سانتی متری در بالای این نوار به عرض 30 سانتی متر بر روی چوب منبت کاری شده است . تخمین زده اند که این پیشانی بیش از دو کم طول داشته و در حدود یک شانزدهم از آیات قرآن کریم را شامل بوده است پنجره های واقع در دیوار خارجی رواق ها شاهکاری از هنر گچ بری است .

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله بررسی مسجد احمد ابن طولون لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود , فایل , تحقیق , پروژه , دانلود مقاله مسجد احمد ابن , مقاله مسجد احمد ابن طولون , مسجد احمد ابن طولون , مسجد طولون , بررسی مسجد احمد ابن طولون , دانلود تحقیق احمد ابن طولون , تحقیق مسجد احمد ابن طولون ,
تاریخ : چهار شنبه 4 ارديبهشت 1398
بازدید : 1201
نویسنده : کیا فایل

معماری اسكله های دریایی و اهمیت آنها

معماری اسكله های دریایی و اهمیت آنها

 

معماری اسكله های دریایی و اهمیت آنها در 46 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

 2-1- مقدمه

 اسكله های شمع و عرشه كه از آنها تحت عناوین سازه با عرشه معلق یا اسكله با ساختمان باز نیز یاد می شود، ممكن است از فولاد، بتن یا چوب و یا تركیبی كه از آنها ساخته شده باشند. در این سازه ها مقاومت شمعها ناشی از مقاومت نوك و یا اصطكاك جداره و یا تركیبی از آنهاست. عرشه این سازه ها، عموماً برای توزیع بارهای افقی بین عناصر دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

 

2-2- تناسب كاربرد

 اسكله های شمع و عرشه به پیشنهاد آئیین نامه دریائی انگلستان (1989، مرجع 14) در شرایط زیر مناسب اند:

 الف) خاك بستر شامل یك لایه سست مستقر بر روی لایه ای مقاوم است.

 ب) دسترسی به خاكریزی مناسب مورد استفاده در اسكله های دیوار ساحلی (اسكله‌های دارای نگهبان) ممكن نیست.

 ج) به حداقل رساندن تزاحم سازه و رژیم هیدرولیكی.

 د) زیاد بودن عمق آب.

 

لازم به ذكر است كه در صورت استقرار سازه بر روی بستر سنگی، بستر بایستی قبل از اجرای شمعها آماده شده باشد.

 

2-3- كاربردها

 اسكله های شمع و عرشه، عموماً برای سازه های پهلوگیری موازی ساحل و نیز اسكله های انگشتی عمود بر ساحل مورد استفاده قرار می گیرند.

 در اسكله های موازی ساحل، سازه روی یك شیب مشخص ساخته می شود كه این شیب از سطح لایروبی شده مجاور وجه پهلوگیری تا سطح زمین پشت اسكله امتداد یافته است. لازم به ذكر است كه عمق لایروبی از آبخور كشتی های پهلوگیرنده متاثر است.

 

 2-4- انواع اسكله های شمع و عرشه

 نوع سازه به روشهای مورد استفاده جهت تامین مقاومت در برابر بارهای افقی اعمال شده و به آن و نیز نحوه توزیع بارهای قائم در شمعها وابسته است.

  جدول 2-1 تقسیم بندی پیشنهادی آئین نامه انگلستان (1989، مرجع 14) را نشان می دهد.

 

جدول 2-1: تقسیم بندی انواع اسكله های شمع و عرشه

 

نوع سازه

كاربرد

انعطاف پذیری

روش مقاومت در برابر بار افقی

شكل

تمام شمعها قائم

اسكله های عمود بر ساحل

انعطاف پذیر

خمش شمعها

(2-2)

تمام شمعها قائم

اسكله های موازی ساحل

نیمه صلب

خمش شمعها+ مقاومت خاك پشت دیوار

(2-1)

تمام شمعها قائم همراه پشت بند افقی

اسكله های موازی ساحل

نیمه صلب

خمش شمعها+ پشت بند افقی+ مقاومت پاسیو خاك

-

تمام شمعها قائم همراه عضو مهار شده به ساحل

اسكله های موازی ساحل

صلب

مهار + دیوار نگهبان

(2-3)

شمعهای قائم و مایل

تمام انواع اسكله ها

صلب

شمعهای مایل

(2-4)

تمام شمعهای مایل

اسكله های عمود بر ساحل

صلب

خمش شمعهای مایل (تحمل بار عرضی)، شمعهای مایل طولی و مهارها (تحمل بار طولی)

-

 

فهرست

 1-1- مقدمه

 1-2- اسكله ها

 1-3- سیستم های كلی اسكله

 الف) اسكله های شمع و عرشه

 ب) اسكله سپری

 ج) اسكله های وزنی

 1-4- انتخاب محل اسكله و مطالعات لازم برای محل انتخابی

 1-4-1- مطالعات هیدرودینامیكی و جوی

 1-4-2- مطالعات ژئوتكنیكی

 1-4-3- بررسی های هیدروگرافی و توپوگرافی

 

2-1- مقدمه

 2-2- تناسب كاربرد

 2-3- كاربردها

 2-4- انواع اسكله های شمع و عرشه

 2-5- روشهای متداول اجرای اسكله های شمع و عرشه

 2-5-1- روش ساخت در دریا

 2-5-2- روش ساخت در خشكی

  3-1- مقدمه

 3-2- پارامترهای مهم طراحی

 3-2-1- ابعاد و ظرفیت كشتی ها

 3-2-2- نوع تخلیه و بارگیری

 3-2-3- ظرفیت بندر

 3-2-4- موج طرح

 3-2-5- عمق لایروبی حوضچه و كانال دسترسی

 3-2-6- طول اسكله

 3-2-7- ارتفاع اسكله

 3-3- بارگذاری اسكله های شمع و عرشه

 3-3-1- بار مرده

 3-3-2- بار زنده

 3-3-3- نیروی ناشی از تغییر شكل

 3-3-4- نیروهای ناشی از عوامل طبیعی

 

 5-1- مقدمه

 5-2- ارزیابی عوامل موثر بر طراحی

 1- بار زنده گسترده:

 2- بار زنده متمركز:

 3- بار وسایل متحركم بر اسكله:

 4- نیروهای وارد بر بولارد:

 5- نیروهای حاصل از پهلوگیری:

 6- عوامل محیطی:

 5-3- ارزیابی رفتار عمومی اسكله های شناور تحت بارگذاری مختلف

 1- بار گسترده زنده به صورت كامل بر یك پانتون

 2- بار گسترده زنده بر نیمی از سطح پانتون

 3- بار گسترده زنده بر ربع سطح پانتون

 4- بار متمركز

 5- وسایل نقلیه متحرك و جرثقیل

 6- نیروی بولارد

 5-4- نحوه ارزیابی عملكرد اسكله های شناور در بارگذاری تركیبی

 5-5- نتیجه گیری نهایی در مورد مدول مناسب

 5-5-1- اسكله تیپ اول (مسافری)

 5-5-2- اسكله تیپ دوم (باربری سبك)

 5-5-3- اسكله تیپ سوم (باربری نیمه سنگین)

 5-5-4- تعیین ارتفاع مناسب برای هر مدول

 5-6- نتیجه گیری كلی

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله معماری اسكله های دریایی و اهمیت آنها لطفا آن را خریداری نمایید

 

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , مقاله , دانلود , مقاله اسكله های دریایی , پروژه معماری اسكله های دریایی , معماری اسكله های دریایی , مقاله معماری اسكله های دریایی , تحقیق اهمیت اسكله های دریایی , پروژه معماری واهمیت اسكله ها , اهمیت اسكله های دریایی ,
تاریخ : چهار شنبه 4 ارديبهشت 1398
بازدید : 431
نویسنده : کیا فایل

بررسی معماری ایران

 

 

بررسی معماری ایران در 157 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

معماری ایران شناسنامه معتبر مردم این سرزمین از دوترین ازمنه قدمی است طبیعت اقلیمی ایران در این زمینه تأثیر گذار فرهنگ هایی كه با ؟؟ و مغلومین به این خطه را گشودند. در این معماری كهم بارزترین اشكال خود جلوه كردن است. آداب و رسوم، مراسم مذهبی، روحیات، اخلاقیات، اندیشه و عقیده نسلها در معاری ایران انعكاس واضحی دارد. نه تنها در بناهای عظیم، در ابنیه اثار كوچك هم می توانیم این انعكاس را دریابیم. آتشكده و دهكده های شاهی كه درگذشته كه در سراسر این خطه جابه جا روییده بود و اینك به جا مانده است باری از فرهنگ معمای ایران باستان را در خویش نهاده است آتشكده دهكده های شاهی را در ایران باستان بر روی تپه ها بنا می كرده اند. در دهكده های شاهی معابد ویژه پرستش مهر و ناهید ( فرشته آب) وجود داشت. نقاطی كه هم اكنون به پل دختر یا قلعه دختر نسبت می دهند، همان پرستشگاهها باستانی ناهید یا فرشته آب است از معابد مهر (میترا) كه قبل از زردتشت در ایران رواج داشته است. نمونه های چندی باقی است. معبد (مصیصر) در شمال غربی ایران كه در كوه تراشیده شده است و همچنین صخره (پی فخیریكار) در جنوب دریاچه رضاییه ازجمله این نمونه ها هستند. مهر پرستان باستانی قبل از ورود به معبد در جایی دست خود رابه آب می زدند و آن را (مهرآب) می نامیدند. كه شاید نعت محراب دوره اسلامی از آن سرچشمه گرفته باشد. معماری ایران حاصل قرن ها تفكر و ثمرة اندیشه و قریحه هنری نیاكان ما و الهاماتشان از سنت ها و دست اؤردهای ملل دیگر است با آنكه در هر سیمای معماری ایرانی تغییر وتبدیل هایی را پذیرفته است، روح یگانه و ذات نیرومند آن همواره زنده و بلانده باقی مانده و همپایه زمان ظرفیت های خویش را عوض كرده است. مروری در خطوط اصلی معماری ایران از آغاز تاریخ مدرن ما، در واقع گشایندهشاهرایی به قلب تمدن دیرینه سال این سرزمین است نخستین سلسله حكومت ایران سلسله ماد بود كه بخشی از هسته خود را در بنا و آثاری ه آفریده به وام نهاد. سنگ شیر همدان، كان داوود در سریل ذهاب، دخمه صحنه در كرمانشاه، دخمه مرسوم با طاق فرهاد در لرستان، دخمه ده نوه اسحاق وند در نزدیك كرمانشاه ازبرگزیدهژ ترین آثار این دوره است. ( پلی بیوس) در توصیفی كه از كاخ باستانی همدان كرده یادآور شده است كه ستون های این كاخ از چوب سدر و سرو ساخته شده و روی این ستون ها از لوحه های سیمین و زرین پوشانده شده بود ( دمرگان پرود) ( شی پیه) معتقدند كه این نشانه ها و آثار تخت جمشید كم و بیش شباهت دارند. در عرصه وسیع سرزمین خود از مهارت و استادی هنرمندان ممالك، زیر فرمان خویش به نحو احسن بهره می گرفتند و از این جهت در آثار معماری و صنعت ایران در دورة هخامنشی تأثیر سایر ملل نیز دیده می شود چنانكه داریوش گوید در بنای قصر او صنعتگران بابلی، مادی، لیه ی. و مصری خدمت می كرده اند و مصالح ساخمان ها از فواصل دور دست می آمده است . استفاده از تجربیات و سنن ملل تابع، نه به صورت تقلیدی و پیروی بلكه به گونه ای باز افرینی و الهام پذیری خلاقه مختص به دورة هخامنشی نسبت مادها پیش ازآنكه تجربه و مهارت (اورانویی) ها استفاده بسیار بردند. معماری دورة هخامنشیان ادامه یك هنر ملی بود. اصالت این هنر در قصر كیاكسار پادشاه ماد ( در همدان) جلوه كرد و كوروش در ادامه آن پس از شكست مادها قصری در پازارگاه یا ( مادر سلیمان) در 80 كیلومتری شمال تخت جمشید بنا كرد. كه گرچه مانند تخت جمشید كه به جرأت می توان گفت یكی بزرگترین و وسیع ترین بناهای است كه قبل از معمول شدن آهن ساخته شده است دارای سقف، ستون های چوبی بسیار بوده است سقف ، ستون های چوبی بسیار بوده است. سقف ساختمان از چوب سور لبنان و بلوط ساخته شده ...

 

فهرست

آثار معماری دوران ساسانی درسرزمین ماوراء النهر
آثار دوران باستانی
ناحیه باستانی و رخشا و قصر بخارا اخدا:
شهر سازی
درباره معماری :
اصفهان در دوره جانشیان تیمور
اصفهان قلمور امیرزادگان تیموری رستم و اسكندر
اوضاع اصفهان بعد از قتل سلطان محمد بهادر
تزیینات داخل بقعه شهشهان
ارزش جهانی هنر معماری و تزییناتی مسجد شیخ لطف الله
جاده های شاه عباسی

بخش اول

 نگاهی به بناهای خشتی ایران

بناهای خشتی زنده :

بخش دوم

 علل فرسایش بناهای خشتی

بخش سوم

 طریقه كاربرد خشت

فرسایش در اثر دخالت انسان

بخش چهارم

 پیشنهادات جهت پیشگیری از توسعه ویرانی و فرسایش

بخش پنجم

 مقاوم كردن خشت

بخش ششم

 توصیه

 ازلحاظ تزیینات

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله کامل بررسی معماری ایران لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , دانلود , مقاله , دانلود مقاله معماری ایران , دانلود پایان نامه معماری ایران , معماری ایران به قلم 33 پژوهشگر , بررسی معماری ایران , معماری ایران , تحقیق درمورد معماری ایران , رساله معماری ایران ,
تاریخ : چهار شنبه 4 ارديبهشت 1398
بازدید : 412
نویسنده : کیا فایل

معماری مساجد مختلف در شهر یزد

معماری مساجد مختلف در شهر یزد

 

معماری مساجد مختلف در شهر یزد در 88 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

فهرست:

پیشگفتار

مقدمه

 « مسجد » در معماری ایران.

 عملكرد های مساجد مختلف

 خصوصیات فضاهای كالبدی مسجد:

 مسجد جامع

 مسجد جامع یزد

 مسجد میر چقماق

 مسجد فرط

مسجد ریگ

مسجد شاه طهماسب

مسجد و مصلی عتیق

مسجد چهل محراب

مسجد خواجه ابوالمعالی

مسجد ساباط

مسجد جامع بندر آباد

 

 


 

پیشگفتار

 

مطالب این مجموعه با عنوان بررسی تزئینات ونقوش مسجد جامع یزد جمع گرد آوری شده و سعی برآن بوده تا جایی كه متون تاریخی باقیمانده و منابع و سوابق تاریخی مسجد جامع یزد اجازه داده است به ذكر توضیحاتی راجع به مصالح و كتیبه ها و تاریخ بنای آن و تغییرات ایجاد شده بر آن در طول سالیان، بپردازیم.

 اگر چه نقوش شكل گرفته بر آن به طور عموم در تمام بناهای اسلامی ایران به چشم می خورد ولی خالی از لطف نبود كه به بررسی تزئینات این مجموعه بپردازیم زیرا مجموعه بنای مسجد جامع یزد در شهری است كه دارای بافت سنتی دست نخورده ای نسبت به بناهای شهرهای دیگر است، با این حال بناهای باستانی و اسلامی ایران همگی دارای لطف خاص خودشان هستند كه معماران تلاشگر و هنرمند با اطلاعات و دانش معماری بالابه تأ سیس بناها همت گمارده اند.

 حال چه به صورت تحقیق دانشگاهی یا هنر عنوان دیگری قطعاً علاقه و توجه شخصی و میل به دانستن در مورد عظیم تاریخی داشته باشم و به این مسیر رنگارنگ قدم گذاشته و هنر گوشه دیگری از این سرزمین را ورق بزنیم، وارد فضای زیبا و ملكوتی شویم از داخل مقرنها عبور كنیم و ایوانها را پشت سر گذارده و راه پر پیچ و خم نقوش اسلیمی و ختایی را گرفته از داخل بوته ها گذشته م مناره ها را دور بزنیم تا شاید تفحه ای از روح و ذوق هنری معمار و نقشبند این بنا از روح خسته ما گذر كند و جانی تازه به ما ببخشد.

 دیدن و مشاهده كردن این گونه هنر های تاریخی كه از سالیان باقی مانده شاید تلنگری باشد برای تمامی از تلاش افتادگان راه هنر و بروز خلاقیت و پشتكار.

  

مقدمه

 هنر جو هره ای است كه از ذرات هر ایرانی به فضل الهی به ودیعه نماده شده است. به همین علت جلوه های هنر در تمام مظاهر و مقوله های زندگی ایرانی مانند:‌ معماری، نقاشی ، خط وكتابت ، پارچه بافی، قالی وگلیم بافی، فلزكاری، سفالگری و ...... در طول تاریخ بروز و ظهور داشته و دنیایی از زیباییها، ذوق، خلاقیت و ابتكار را پدید آورده است.

 یكی از مظاهر انعكاس هنر ایرانی در معماری این سرزمین است هنرمند معمار ایرانی، از ابتدای كار و ازهنگام بكارگیری آجر كه ازمصالح اولیه احداث بنا به شمار می رفته زیبا ترین نقشها و طرحها را هنگام احداث دیوارها و پوششی گنبد ها وگوشواره ها، مقرنس ها و طاقنما ها خلق كرده است و در روند تكاملی آن با گره چینی، گل اندازی، گره سازی وآجر كاری خفته و رفته، شاهكار های بی نظیری را به وجود آورده است.

 هنگام استفاده از گچ با خلق گچبریهایی با نقوش هندسی، گیاهی، دنیایی از خلاقیت را كه در دنیا بی نظیر می باشد آفریده و در استفاده از چوب برای پنجره ها و درها با بهره گیری از فتونی نظیر منبت، مشبك، معرق، كنده كاری، خاتم سازی ونقاشی روی چوب، اعجاز باور نكردنی را پدید آورده است.

 برای تزیین بنا از كاشیهایی یك رنگ، هفت رنگ، معرق، طلایی و .... شیشه و آیینه در شكلها و رنگها و ابعاد گوناگون، مدد جسته و دنیایی از زیبایی و خلاقیت و هنر را عرضه كرده و همه اینها به همراه حجاریهای زیبا، بنا هایی را در جای جای ایران بر پا و استوار كرده است.

 بدون تردید تحقق این همه زیبابیها و خلاقیت جز به مدد عشق به معبود امكان پذیر نبود، چراكه بیشترین جلوه آنها را در مسجد، محراب و زیارتگاه می توان دید.

 بناهای مذهبی، همواره مورد احترام و توجه ملل و اقوام مختلف درطول تاریخ بوده است، و به لحاظ همین اهمیت، پیوسته كاملترین تجربه های هنری هنرمندان برجسته هر دوره تاریخی در خدمت معماری و تزیین نقوش به كار رفته در احداث چنین اماكنی بوده است. این علاقه و توجه و بذل سرمایه های مادی و معنوی، نه از باب منافع اقتصادیو اغراض مادی، بلكه بر مبنای كشش و علاقه ای قلبی بر اساس گرایش فطری مردم به مكاتب الهی بروز كرده است. چه بسا مردمی كه با مشكلات و تنگناهای اقتصادی قرین بوده، اما در سرمایه گذاری برای مظاهر معنوی، از جمله بناهای وابسته به مقدسات مذهبی، از هیچگونه ایثاری فروگذار نكرده اند.

 بناهای رفیع و با شكوهی كه در طول تاریخ برای معابد، مساجد وكلیساها،‌سر برافراشته اند، با یك پشتوانه قلبی و عشق حقیقی همراه بوده است.

 در تاریخ اسلام، مسجد در رأس توجه مردم، به ویژه هنرمندان معتقد به مبانی دینی قرار داشته است. در دوره هایی كه اثری ازپیشرفتهای علمی و صنعتی در هیچ كجای عالم دیده نمی شود، بر جسته ترین آثار معماری جهان، از میان مساجد بزرگ در جای مانده است،‌ اگر چه به علل گوناگون، بویژه هجوم ارتشهای متجاوز بیگانه به كشورهای اسلامی بسیاری از ابنیه مهم و مساجد تاریخی دچار تخریب و ویرانی شده و آثار مهم مكتوب و میراث فرهنگی مسلمین كه دستخوش غارت و آتش سوزی در كتابخانه های مهم جهان اسلام شده است، ما را ا زگنجینه های مهمی محروم كرده است،‌ با این حال آنچه بر جای مانده، خود دریچه ای است برای شناخت عظمت معماری به كار رفته در بنای مساجد بزرگ تاریخی، بویژه آن كه در معماری و كاشیكاری بناها، مظاهر معنوی و مفاهیم والای مذهبی چه در انتخاب رنگ و چه در انتخاب شكل و فرم بسیار ماهرانه تلفیق شده اند،‌ و فضایی به وجود آورده است كه انسان شیفته معنویت را بسوی خود می خواند.

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله معماری مساجد مختلف در شهر یزدلطفا آن را خریداری نمایید

 




:: موضوعات مرتبط: معماری , ,
:: برچسب‌ها: فایل , تحقیق , دانلود معماری مساجد مختلف , پروژه معماری مساجد مختلف یزد , معماری مساجد یزد , مقاله معماری مساجد , تحقیق معماری مساجد مختلف یزد , تحقیق درمورد معماری مساجد , مقاله معماری مساجد مختلف یزد ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 663
نویسنده : کیا فایل

بررسی موزه ایران باستان

بررسی موزه ایران باستان

 

بررسی موزه ایران باستان در 59صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

فهرست

 تاریخچه

سردرباغ ملی

 معرفی بنا

 شناسایی فنی و روش ساخت درها

 آسیب شناسی

 طرح مرمت

 گزارش تصویری عملیات

موزه ایران باستان

دوران پیش از تاریخ

 مجموعة تاریخی و لرستان 

 موزه دوران اسلامی

 مجموعه مهر و سكه

  

تاریخچه

 سر در باغ ملی عمارتی است ساخته شده بسال 1340 هجری قمری.این عمارت بر سكوی عمارت دیگری در همین مكان و با شمایلی نه چندان بی شبا هت با بنای اولیه ساخته شد.درشمال عمارت سردر باغ ملی میدانی بوده كه تمرینات نظامی قشون ،در عهد قاجار در آن انجام می پذیرفته ،وبه نام میدان مشق معروف بوده است.

 میدان مشق حد فاصل بین خیابانهایی بوده كه امروزه با نامهای خیابان سرهنگ سخایی درشمال ،خیابان امام خمینی در جنوب ،خیابان سی تیردرغرب و خیابان فردوسی درشرق داشته نامیده می شود.

 میدان مشق از میادین عهد فتحعلیشاه قاجار می باشد ودر آن دوره تنها بنای موجود درآن، ساختمان قزاقخانه در شمال آن بوده است. در،ورودی ضلع جنوبی این میدان بنای سر دری وجود داشته كه پس از تغییر كاربری میدان از محل تمرینات نظامی به باغ ملی،كه درعهد سردار سپهی رضا خان اتفاق افتاد،عمارت سر درقبلی،مشخص گردد كه این عمارت قبلی تخریب ودر جای آن عمارت فعلی بنا گردید. بر اساس تصاویر بر جای مانده از عمارت مشابهت زیادی با عمارت تخریب شده قبلی دارد.

 میدان باغ ملی بعد ها با ساخته شدن عمارت های دولتی در آن رفته رفته موجودیت باغ مانند خود را از دست دادو با ساخته شدن ساختمانهای شهربانی كل كشور، ساختمان موزه ایران باستان،ساختمان شركت نفت ایران و انگلیس ،ساختمان وزارت خارجه و كتابخانه ملی در آن بصورت مركز ساختمانهای اداری درآمد و ازآن میان تنها عمارت سردر باقی ماند ونام آن سینه به سینه با نام باغ ملی تداوم یافت.

 بر دروازه های عمارت سر در باغ ملی یك سال پس از اتمام بنا، درهایی نصب گردید كه بسیار با شكوه و زیبا بودند و خوشبختانه با گذشت زمان و بی مهری آن، هنوز هرچند با پذیرش آسیب اما درها پای برجای مانده ا ند.

 

 

معرفی بنا:

 در یك نگاه اجمالی به سر در باغ ملی یا سر در میدان مشق كه اكنون بر پای مانده است با عكسی كه از سر در میدان مشق زمان قاجاریه كه یكسره ویران گردیده است، در می یابیم چه اندازه معماری و دیگر ویژگیهای این دو بنا به یكدیگر نزدیك است.

 گونه طاق هلالی بزرگ میانی،مواد و مصالح ساختمانی ازاره های سنگی،كاشیكاری و حتی نقوش آنها،شباهت این دو بنا را كه اولی برپای و دومی به كلی از بین رفته است، نزدیك و نزدیك تر می كند.

 نمای بیرونی سر در میدان مشق، یعنی آن سو كه به سمت خیابان سپه (امام خمینی) است از سه دروازه، هشت ستون كه دو به دو نزدیك یكدیگر و در دو سوی طاقها قرار دارند شكل گرفته شده است. نمای درونی یعنی سویی كه رو به ساختمان (بریگارد قزاق) زمان قاجار دارد، نیز با تفاوتی چند یعنی بدون ستونها، همین گونه می باشد.

 طاقها درهر سه دروازه هلالی است. بر بالای طاق میانی كه بر دروازه بزرگ و اصلی است یك اشكوب متشكل از اطاقی مستطیل شكل با پنجره هایی چند با طاقهایی هلالی و سقفی شیروانی ساخته شده است. از این اطاق به عنوان نقاره خانه استفاده می شده است.

با اینكه عناصر معماری این دروازه همگون نیست و متفاوت می نمایاند، اما در مجموع بسیار دلنشین می باشد. در بنای سر در باغ ملی از تركیب آجر،سنگ،كاشی،چوب وفلز بهره گرفته شده است. معمولا در بناهایی كه عناصر معماری متفاوت به كار رفته، تركیبی ناهمگون به وجود آمده است، مانند تئاتر شهر، اما در بنای سر در باغ ملی چنان این تركیب مناسب است كه بنا منسجم و شكیل و یكپارچه به چشم می آید

 

 


 

جهت دریافت فایل کامل مقاله بررسی موزه ایران باستان لطفا آن را خریداری نمایید

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله موه ایران باستان , موزه ایران باستان , تحقیق در مورد موزه , مقاله موزه ایران باستان ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 584
نویسنده : کیا فایل

نقش مهندسی Piping در پروژه های ساختمانی

نقش مهندسی Piping در پروژه های ساختمانی

 

مقاله نقش مهندسی Piping در پروژه های ساختمانی در 165 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

 

فهرست

 نقشه ها و مدارك مورد نیاز در طراحی Piping

دیاگرام جریان یا فرآیند (PFD)

دیاگرام لوله كشی به همراه ابزار دقیق (P&ID)

Line List

لیست تجهیزات (Equipment List)

Piping Specification

Plot Plan

نقشه های طراحی Piping

Material of Piping

Line Direction Change

شیرها (Valves)

معرفی انواع شیر

انواع شیرهای نوع دروازه ‌ای (Gate Valves)

شیرهای كنترل و تنظیم كننده های فشار

شیرآلات كلاس بندی نشده

انواع ساپورت ها

انواع تكیه گاههای وزنی

لوازم جانبی و ملحقات پمپ

 

مقدمه

 

با توجه به نیازهای وسیع صنایع نیروگاهی به تولید انرژی به مقدار كافی و در عین حال بی خطر و به صرفه، سیستمهای piping در نیروگاهها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. لذا تدوین آیین نامه برای عموم نیروگاهها و مخصوصاً نیروگاههای هسته ای و پالایشگاهها از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

در این راستا، استاندارد سازی و یا به عبارت بهتر كدهای استاندارد مشكلاتی از قبیل هزینه، دردسرهای اضافی و سردرگمیهای ناشی از تفاوتهای غیرضروری میان فرایندها، مواد، سیستمها و تجهیزات را به مقدار قابل توجهی كاهش داده اند. علاوه بر این استانداردسازی قادر است تجربیات صنعتی كه نتایج آن به اثبات رسیده در زمینه های مختلف نظیر امنیت، روش آزمایش و نصب تجهیزات را مستندسازی كرده و در اختیار صنایع مربوطه قرار دهد. در یك ساز و كار مهندسی، استاندارد سازی با استانداردهای داخلی ركت كاملتر می شود. (company standards) . در مقابل در تبادلات میان ارگانیسمهای مختلف صنعتی استاندارد صنعتی (industry standard) مطرح است. بین كشورهای متفاوت نیز یكسان سازی صنعت با استانداردها و توافقات بین المللی (international standard) صورت می گیرد. برای مثال استاندارد gatt (توافقی عمومی در تجارت و تعرفه های گمركی) كه در سال 1980 شكل گرفت، مدودیتهای صنعتی در تبادلات تجاری را شامل می شود كه یك كد برای رشد استفاده از استاند اردهای بین المللی و لوگیری از استفاده از استانداردهای ملی یا محلی می باشد تا استفاده از این استانداردها در تست تجهیزات و فرایندهای پایانی كار مانع از تجارت و خرید و فروش این محصولات نشود. اكثر شركتهای مهندسی و ساختمانی در ایالات متحده و نیز اروپای غربی تعدادی استاندارد مرجع برای پروژه های نیروگاهی تدوین كرده اند كه نوع سوخت و ظرفیت خروجی های متفاوت را در بر می یردو. این مراجع استاندارد، مخارج لازم جهت طراحی و فرایندهای مهندسی را كاهش می دهند، چرا كه بسیاری از اجزاء و سیستمها از قبل طراحی شده اند و به صورت پیش ساخته هستند و می توان آنها را بین پروژه ها و طرحهای مشابه تبادل نمود. استانداردهای صنعت (industry standard) عموماً توسط نهادهایی نظیر انجمنهای حرفه ای، ارگانیسمهای تجاری و كمیته های فنی منتشر می شوند. سپس این استانداردها بعد از آماده سازی توسط متخصصین مربوطه به توافق صنایع مربوطه می رسد. به منظور محافظت و ایمنی افراد شاغل در صنایع و نیز عمومی شهروندان، معمولاً مدیران فدرال ایالتی و یا شهرداریها، كدهای استاندارد را با قوانین و مقررات مربوطه به خود سازگار می كنند.

 

اساساً یك كد استانداردی است كه از لحاظ قانونی به تأیید وزارت مربوطه در دولت رسیده باشد. بدین ترتیب یك كد استاندارد در صفت به منزله یك قانون مدون تلقی می شود. هدف هر كد استاندارد، تضمین امنیت عمومی و امنیت صنفی و فنی در یك فعالیت خاص صنعتی است. كدها معمولاً توسط همان سازمانهایی تدوین می شوند كه استانداردها را منتشر می كنند. برای مثال، جامعه مهندسین مكانیك امریكا(ASME) دارای یك برنامه استاندرادهای فعال بوده و در عین حال كد بویلر و مخازن تحت فشار ASME (ASM E boiler and pressure vessel code) را نیز ارائه می دهند.

 

در صنایع نیروگاههای هسته ای باید استانداردها در جهت تأمین امنیت، سلامت عموم مردم تكمیل شود. اغلب استانداردهای امنیت هسته ای كه به تأیید رسیده اند و چه آنهایی كه هم اكنون در حال آماده شدن هستند، به امنیت نیروگاهها مربوط می شوند.

 

در اینجا تاریخچعه مختصری از كدها و استانداردهای مربوط به سیستمهای piping‌را مرور خواهیم كرد، بعلاوه برخی سازمانهایی كه این استانداردها را تولید می كنند را معرفی خواهیم نمود.

مهندسی Piping سه شاخه كلی را شامل می شود:

 

1) Material of Piping

 2) Supporting & Stress Analyse

 3) Design

 

در این جا به بررسی مدارك مورد نیاز برای شروع یك پروژه در یك واحد فرآیندی می پردازیم هر پروژه شامل سه بخش و یا سه مرحله می باشد كه شركتهای مجری انجام پروژه براساس نوع فعالیت تقسیم بندی می شوند. سه بخش كلی پروژه عبارتند از:

 

1) Engineering 2) Procurment 3) Construction

 

مرحله اول: بخش مهندسی یا همان بخش طراحی انجام پروژه می باشد.

 مرحله دوم: تهیه ابزار آلات لازم برای انجام پروژه می باشد.

مرحله سوم: ساخت و ساز پروژه می باشد.

 

شركتهای مختلف بنا به نوع فعالیت به شركتهای EPC یا EP و یا PC تقسیم بندی می شوند عمده شركتهای معتبر در این صنعت از نوع شركتهای EPC هستند.

 در این مرحله به معرفی نقشه ها و مدارك مورد نیاز برای انجام یك پروژه می‌پردازیم.

 

جهت دریافت فایل کامل مقاله نقش مهندسی Piping در پروژه های ساختمانی لطفا آن را خریداری نمایید

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: نقش مهندسی piping در پروژه های ساختمانی , piping , پروژه ساختمانی ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 592
نویسنده : کیا فایل

معماری گنبد سلطانیه در گذرگاه هنر

معماری گنبد سلطانیه در گذرگاه هنر

 

مقاله کامل معماری گنبد سلطانیه در گذرگاه هنر در 136 صفحه word قابل ویرایش با فرمت docx

 

مقدمه :

مزار سلطان محمد خدابنده ( 17- 1204 میلادی ) در سلطانیه , بنایی با گنبد عظیم و محوطه ای كوچك برای مزار . این بنا دارای پوشش دو لایه است ولی خاصیت عینی گنبد آن طور است كه ارتفاع گنبد خیلی كمتر از آنچه كه هست به نظر می رسد .

 

ساختمان اصلی به صورت هشت گوش بوده در زاویه ها مناره برج مانند زیبائی بنا شده است . د رمورد ساختمانهای متفرقه این دوره می توان از نوشته های جهانگردانی چون ماركوپولو یلهم و روبروك و ابن بطوطه كمك گرفت .

 

در نوشته این جهانگردان بناهائی با عظمت و افسانه وار وصف شده است كه هنرمندان غرب توانسته اند با تجسم آن زیباترین آثار نقاشی و ادبی را بیافرینند .

 

( هنر اسلامی نوشته كارل , جی . دوری ترجمه رضا بصیری ص . 172 . )

 

مقبره اولجاتیو در سالطانیه متعلق به 705-713 هجری قمری را می توان نمونه كاملی از ساختمان با گنبد تركیم دانست. این بنا فقط در مدت 9 سال ساخته شده و دارای میفیت و خصوصیات تحسین آمیزی است . این بنا از یك هشت وجهی كه قطر داخلی آن قریب 26 متر و فاصله دو وجه خارجی 42متر تكیل شده است. بر روی این هشت وجهی در بالا ,گنبدی به شكل چمانه بر روی مقطع دایره ای شكل كه قطر آن تقریبا همان 26 متر است قرار گرفته , نوك گنبد تا كف زمین 50 متر ارتفاع دارد این گنبد بر روی ساقه ای مرتفع با ابهت خاص برافراشته شده است .

 

 

فهرست:

 مقدمه

 تفضیل بنای گنبد عظیم سلطانیه

 « نكاتی چند در مورد سلطانیه »

 اوضاع جغرافیائی شهر سلطانیه

 الف )‌موقعیت

 ب )‌فعالیتهای اقتصادی

 ه ) مطالعات جمعیتی

 « بررسی سلطانیه در متون تاریخی و سفرنامه »

 نفایس الفنون فی عرایس العیون

 تاریخ گزیده

 سفرنامه فریزر

 تاریخ مغول

 خلاصه ای درباره حفاری در گنبد سلطانیه

 تراشه های بعدی عبارتند از

 شناسایی كفها در گنبد سلطانیه

 سقاخانه

 پیشینه تاریخ منطقه سلطانیه

 وجه تسمیه سلطانیه

 ارگ سلطنتی سلطانیه

 دارالضیافه

 گنبدسلطانیه

 عملكرد و فلسفه وجودی گنبد سلطانیه

 جالبترین پدیده اینكه

 توصیف های عمومی بنا

 مختصات معماری گنبد سلطانیه

 اشاره مختصری به فضاهای جانبی

 ورودی گنبد سلطانیه

 جرزهای هشتگانه

 فضای گنبدخانه

 تربت خانه

 سردابه

 مناره

 گنبد

 ارتباطات در گنبد سلطانیه

 تزئینات در گنبد سلطانیه

 اجرای تزئینات با آجرهای قالبی

 تزئینات آجری با تلفیق كاشی

 تزئینات گچی

 الف) تزئینات گچی حكاكی

 ب) تزئینات گچی نقاری

 ج) تزئنات گچی الحاقی

 د)تزئینات گچی وصله ای

 هـ) تزئینات گچی استامپی

 تزئینات كاشی كاری

 جذاب ترین پدیده در گنبد سلطانیه

 تزئینات رنگ و نقاشی

 تزئینات سنگی

 بررسی ایستایی در گنبد سلطانیه

 بررسی پی سازی در گنبد سلطانیه

 مقاومت مصالح

 علل ویرانی بنای سلطانیه

 بررسی كتیبه های گنبد سلطانیه

 كتیبه های دوره نخست

 نتیجه

 علایم حجاران درسلطانیه

 منابع ومآخذ»

جهت دریافت فایل کامل مقاله کامل معماری گنبد سلطانیه در گذرگاه هنر لطفا آن را خریداری نمایید

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: معماری گنبد سلطانیه در گذرگاه هنر , گنبد سلطانیه , معماری ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 584
نویسنده : کیا فایل

پروژه سير تحول وتطور نقوش محرابی

پروژه سير تحول وتطور نقوش محرابی

 

 

فهرست مطالب

 

 

فصل اول

مقدمه و بيان مساله (1-1

پيشينه تاريخي تحقيق (1-2

 

فصل دوم : مواد و روشهای تحقیقفصل دوم : مواد و روشهای تحقیق

 

1-2) نوع و روش تحقیق

2-2) فرضیه تحقیق

3-2) اهداف تحقیق

فصل سوم : یافته های تحقیق

 

1-3) معانی محراب در فرهنگهای لغت فارسی و عربی

2-3) محراب در ادبیات عرفانی

3-3) تقسیم بندی کلی در مورد منشا پیدایش نقوش محرابی

4-3) پوست حیوانات

5-3) محرابی در اسلام و رابطۀ آن با مهرابه ها

1-5-3) محرابهای اولیه

2-5-3) نقش محراب در مساجد و دیگر اماکن مذهبی

3-5-3) مشهورترین محرابهای جهان اسلام

4-5-3) محراب در معماری اسلامی

6-3) محراب کلیساها و وجه تشابه و تفاوت آنها با محراب مساجد

7-3) محراب در آئین مهری

1-7-3) مهرابه در آئین مهر

2-7-3) شکل مهرابه ها

3-7-3) تمثیل کشتن گاو

4-7-3) بررسی نقش غار در آئین میترا

5-7-3) مهرابه های ایران

8-3) رنگ در محراب

9-3) کتیبه های تزئینی محرابها

10-3) ارتباط نمکدانهای عشایری ایران و نقش محراب و انعکاس نقوش شبیه به آن بر روی انواع تاچه های بختیاری

11-3 ) قاليهاي محرابي

1-11-3)طرح محرابي ستوندار

2-11-3) طرح محرابي قنديلي

3-11-3) طرح محرابي درختي

4-11-3) طرح محرابي گلداني

5-11-3) طرح محرابي دورنما

6-11-3) طرح سجاده اي (طرح سجاده شاه عباسي)

7-11-3) تفاوت قاليچه هاي طرح سجاده اي با قاليچه هاي سجاده

8-11-3) طرح محرابي هزار گل (گل و بوته دار)

9-11-3) طرح محرابي باغي (محرابي چهارباغ)

10-11-3 ) طرح محرابي گنبدي (گنبددار)

11-11-3) طرح محرابي ترنجي (ترنج دار)

12-11-3) طرح محرابي تصويري (تصويردار)

13-11-3) طرح گلداني حاج خانمي

14-11-3) طرح دو محرابه

15-11-3) طرح سجاده چند محرابه (3،5،7 يا 9 محراب)

 

12-3) نمونه هایی از محرابهای مختلف ( عکس )

13-3) طرح محرابي و سجاده ها در مناطق مختلف

14-3) محرابی در مناطق مختلف

15-3 ) نقش ناظم

16-3 ) نماد در قالي

1-16-3 ) نماد سرو

2-16-3 ) نماد شجره الاخضر

17-3 ) چند نمونه از قاليهاي محرابي موزة فرش

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل یافته ها

 

فصل پنجم : پیشنهاد و جمع بندی

 

فصل ششم : فهرست زیر نویسها / منابع و مآخذ

 

چکیده تحقیق

 در این تحقیق در ابتدای امر سعی بر آن شده تا معنی و مفهوم محراب در فرهنگهای لغت و همچنین جایگاه آن در ادبیات عرفانی ارائه شود . در مرحله بعد تقسیم بندی های مختلف و نظریاتی که در مورد ریشه محراب و منشا پیدایش این نقش می باشد مورد بررسی قرار گرفته و در مورد هر کدام توضیحات لازم ارائه شده است ؛ به عنوان مثال در مورد محرابی در اسلام پس از عنوان نظریه ، به موضوعاتی از قبیل محرابهای اولیه ، نقش محراب در مساجد ، مشهورترین محرابهای جهان اسلام ، محراب در معماری اسلامی و ... اشاره شده است ؛ و یا در مورد نظریه محراب و مهرابه پس از توضیح ارتباط محراب با مهرابه های آئین مهری ، به توضیح در مورد شکل مهرابه ها ، تمثیل کشتن گاو ، مهرابه های ایران و ... پرداخته شده است .

پس از بررسی ارتباط نمکدانهای عشایری ایران با نقش محراب ؛ طرحهای مختلف محرابی را به همراه عکسهای مربوط به آن شرح داده ایم ؛ و در انتها نیز علاه بر بررسی نماد در قالیهای محرابی و جانمازی ، به بررسی چند نمونه از قالیهای محرابی موجود در موزه فرش پرداختیم .

با امید به اینکه تحقیق حاضر مورد توجه قرار بگیرد .

 

فصل اول :

 مقدمه و بيان مساله (1-1

 طراحی سنتی ایران اساساً پيش از تاريخ يعنی پيش از پيدايش خط – شکل گرفته است .می دانيم که بشر طراحی را از مرحله غار نشينی آغاز کرده است ، دوره ای که سنگ ساده و نتراشيده را به عنوان ابزار به کار می برد ، اما انسان این دوره دارای ره آوردهای مهم فرهنگی است که در نقش پردازی او اثر گذاشته است . همچنين دوره های نوسنگی ، مفرغ تا آهن هر يك برای انسان یا در هر دوره ای انسان برای ما دارای ره آوردهای مشخصی است که بايد شناخته شود ، زيرا در هر يك از دوره ها به حسب وضع اجتماعی و اقتصادی انسان ، دسته ای از نقشها آفريده شده است . گذشته از اين ، اعتقادات انسان در هر دوره هم باعث پيدايش نقشه هائی شده است که بايد به آنها پرداخت .

عمده مبانی طراحی سنتی ايران مذهبی است ، اما پيش از رسيدن به آن مبناها بايد گفت که حتی نخستين نقشهائی هم که انسان کشيد ،بنيان مذهبی دارد ؛ يعنی به طور عمده جادوئی است . هر گونه باور به نيروئی بيرون از طبيعت يا ماوراء طبيعت ، بنيانی برای مذهب است ، ولو اين که ما امروز آن گونه باورها را جزو مذهب نشماريم . مثلاً جادوگری کاری کاملاً مذهبی است و اتفاقاً همه نقاشيهای آغازين انسان هم دارای بنياد جادوئی است ، زيرا از آن جهت نقش گاو وحشی يا گوزن را به ديواره غار کشيده اند که به آن تيراندازی کنند ، چه انسان باور داشت که اگر تصوير چيزی را تسخير کند ، خود آن را هم تسخير خواهد کرد . جای تير روی نقاشي های درون غارها اندک نست . نقش کوه ، آب ، رقص مذهبی ، نمادهای آ ب ، گياه ، حيوان و چهره ، عمده ی دست ساخته های نقش دار کهن – مثل سفال – را انباشته است . حتی بعد ها و در دوره تمدنهای پيشرفته نقشهای مذهبی بر انواع ابزارها و وسائل زندگی انسان ديده می شود . برای مثال تصوير کوزه ای را می بينيم که از مرو کشف شده است و روی آن آئين سوگ سياوش ، که در واقع آئين عزای خدای نباتی است ، ديده می شود . البته نقشهای صرفاً تزئينی هم از زمانهای دور بر ابزارها و وسائل ديده می شود .(1 )

 

اصول کلی طرح در قالی ايران

به طور کلی طرحهای قالی در ایران به دو دسته کاملاً مشخص قابل طبقه بندی هستند .

الف ) طرحهای شکسته یا هندسی که شامل طرحهایی هستند که از خطوط مستقیم شکسته تشکیل شده اند .

ب )طرحهای گردان که شامل طرحهائی هستند که از خطوط منحنی قوام گرفته اند .

مضاف براینکه وجود هر دو طرح در یک نقشه قالی محال نبوده ، و در این مواردکه طرحهای شکسته وگردان مشترکاً در طراحی استفاده شده باشند – وجه غالب مورد توجه می باشد .

این تقسیم بندی دارای ویژگی جغرافیایی و یا منطقه ای نیز می باشد به نحوی که طرحهای شکسته اغلب تداومی است در میان شهرنشینان و کارگاههای شهری . علت این ویژگی نیز مستقیماً مربوط به قابلیت و مهارت طراحان و بافندگان این مناطق می باشد . گذشته از این طبقه بندی کلی که مطمع نظر در آن خطوط مربوط می شود ؛ طبقه بندی های دیگری نیز در طراحی فرش وجود دارد . از آن جمله طبقه بندی منطقه ای است و آن مربوط به منطقه تولید است که معمولاً دارای مشخصه های خاص همان مناطق است . برای نمونه فرشهای ترکمن مجموعه ای از طرحهای هندسی مربوط به طوایف متعدد ترکمن است که بعنوان سمبل های هر طایفه شناخته شده و در جای دیگر مورد استفاده نیست . از این رو فرش منطقه ترکمن و سایر مناطق را به راحتی می توان تمیز داد ؛ یا مثلاً فرشهای بختیاری دارای ویژگیهای مشخصی از طرح هستند که از طرحهای سایر مناطق قابل شناسایی است . اما این شناسایی در اکثر موارد قطعی نیست . فرش های تبریز و اصفهان غیر از موارد خاص ، ویژگیهای قطعی منطقه ای را دارا نیستند ؛ و یا نمی توان فرش های تولیدی کاشان –اردستان – اردکان – نائین – یزد - کرمان و ... را در تمامی موارد از هم تمیز داد . این شرایط خصوصاً امروزه به جهت توسعه ارتباطات و افزایش جابجایی جمعیت و امکانات رونوشت برداری بیشتر بوده و تقریباً به سمتی رفته ایم که طرح قم با ورامین و ساوه یا تبریز و اصفهان در هم آمیخته شده و خصلت های منطقه ای خود را از دست داده اند . البته این بدان معنی نیست که دیگر طرحهای منطبق بر ویژگیهای شناخته شده ادوار گذشته تولید نمی گردند . ( 2 )

با توجه به طبقه بندی که توسط شرکت سهامی فرش صورت گرفته است ؛ نقوش فرشهای ایران در 19 گروه اصلی با زیر مجموعه های آن قرار می گیرد که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد .

 

گروه 1 – طرحهای آثارباستانی و ابنیه اسلامی :

برای ایجاد این طرحها از ساختمانها و کاشیکاریها و اشکال هندسی و تزئینی بنا ها الهام گرفته شده است . در طول تاریخ طراحان فرش در طرحهای اصلی دخل و تصرفاتی کرده و طرحهای فرعی از آنها بوجود آورده اند . معروفترین آثار از این قبیل عبارتند از : طرح مسجد شیخ لطف ا... - محرابی کوفی – مسجد کبود – مقبره شیخ صفی – سر در امامزاده محروق – گنبد قابوس- مسجد شاه اصفهان – تخت جمشید – طاق بستان – طاق کسری .

 

گروه 2 – اساس این طرحها را گلهای طراحی شده خاصی تشکیل می دهند که به نام شاه عباسی مشهور شده اند . این گلهای تجدید یافته ضمن شاخه و برگها و گاه اسلیمی ها و ختایی ها در متن و حاشیه فرش ، نقشه اصلی را تشکیل می دهند . به گروههای فرعی طرح شاه عباسی ، نام های : افشان – لچک ترنج – ترنجدار – درختی – جانوری – شیخ صفی – طره دار سلسه ای – شاه عباسی تصرفی – ترنجی طره دار – بوته ای و لچک ترنج کف ساده داده شده است .

 

 

گروه 3 - طرحهای اسلیمی :

شکل اصلی این طرح را شاخه های دورانی در میان برگها تشکیل می دهد . این شاخه های تجدید یافته طرح درخت می باشد . اسلیمی انواع بسیار زیاد دارد و معمولاً در بیشتر قالیها این طرح تکرار می گردد . منتهی در بعضی فرشها این طرح مسلط است . معروفترین اسلیمیها اسلیمی دهن اژدری است . در این نوع اسلیمی انتهای هر شاخه به دو شاخه متقارن منشعب می گردد و به صورت فکین اژدها نشان داده می شود و روی ساقه شاخه ها جوانه هایی در نقاط مختلف تزئین شده است که بیشتر این جوانه ها را اسلیم می نامند . شاید کلمه اسلیمی از اسلیم به معنای جوانه باشد و شاید هم این لغت مصغر اسلامی باشد و می دانیم که در هنرهای اسلامی از این طرح بسیار استفاده شده است . این طرح نیز به لحاظ تغییرات و دخل و تصرف ها به گروه های فرعی بسیاری تقسیم شده است . مانند تمام اسلیمی – اسلیمی بندی – اسلیمی شکسته – اسلیمی دهان اژدری – اسلیمی لچک ترنج – اسلیمی ترنج دار و اسلیمی ماری .

 

 

گروه 4 – افشان :

در طرحهای فرش معمولاً کلیه اجزاء و اشکال به هم پیوسته و مرتبطهستند . گویی قلم نقاش از هنگام شروع طرح تا پایان آن تحرک و ارتباط خود را قطع نساخته است . ولی طرح افشان به این صورتست که گل و برگها و شاخه ها به طور پراکنده و بدون پیوستگی با یکدیگر در متن فرش افشانده شده اند ؛ به همین علت است که اصل چنین طرحی را افشان نامیده اند . اما در طرح افشان نیز تنوع و تغییر زیادی داده شده است و طرحهای فرعی بسیاری از آن منشعب شده گشته مانند افشان اسلیمی – افشان ختایی – افشان بندی – افشان شکسته – افشان گل اناری – افشان شاه عباسی – افشان شاخه پیچ – افشان دسته گل - افشان حیوان دار و افشان ترنج دار .

 

گروه 5 – اقتباسی :

بعضی از این طرحها به نقشه های محلی و بومی مناطق مرزی ایران شباهت دارند و گاه از مناطق سر حدی گذشته از کشورهای دور دست الهام می گیرند . اما اگر دقیقاً بررسی کنیم در می یابیم که بیشتر این طرحها دارای ریشه ایرانی هستند . معروفترین طرحها از این گروه عبارتند از افغانی – آناتول – قفقاز – گوبلن .

 

گروه 6 – بندی :

منظور از استعمال واژه بندی اینست که یک قطعه کوچک از یک طرح در سرتاسر فرش ، چه از جهت طول و چه از سمت عرض تکرار می گردد . چون این قطعات در مرحله تکرار به هم می پیوندند آنرا بندی یا واگیره ای می نامند . نام های فرعی این گروه عبارتند از : بندی اسلیمی – بندی پیچیک – بندی شکسته – بندی کتیبه ای – بندی مستوفی – بندی ورامین یا مینا خانی – بندی قاب خشتی یا لوزی – بندی ترنج دار – بندی درختی - بندی قابقابی – بندی شیر و شکری یا بازوبندی – بندی سروی – بندی آدمکی یا ملانصرالدین – بندی بختیاری – بندی مجلسی – بندی خوشه انگوری – بندی شاخه گوزن حیوان دار – بندی خاتم شیرازی و بندی دسته گل .

 

 

 

گروه 7 – بته ای :

طرح بته ای تجزیه یافته درخت سرو است یعنی همان بته های سر کجی که به بته جقه شهرت یافته است . علاوه بر ایران این طرح در شبه قاره هند نیز از دیر باز رواج داشته است . در طرحهای بته ای فرش ایران اندازه ها و اشکال مختلف به چشم می خورد . معروفترین طرحهای بته ای عبارتند از : بته جقه – بته شاخ گوزن – بته ترمه – بته سرابندی – بته خرقه ای – بته قلمکار اصفهان – بته کردستانی یا هشت بته – بته میر شکسته – بته لچک ترنج – بته سنندج – بته افشاری و بته بازوبندی .

 

گروه 8 – درختی :

با وجودی که در طراحی فرش اساس کار را شاخه و برگها تشکیل می دهند ولی در طرحهای درختی سعی شده است وجه تشابه زیادی با طبیعت حفظ گردد . طرحهای فرعی معروف درختی این طور نامگذاری شده اند : درختی جانوری یا حیواندار – درختی سبزیکار یا آبنما – درختی ترنجدار – درختی سروی و درختی گلدانی .

 

 

گروه 9 – ترکمنی (بخارا) :

طرح فرشهای ترکمنی از لحاظ شکل هندسی و شکستگی خطوط در ردیف طرحهای ایلی و خاص مردم کوچ نشین است که بطور ذهنی و بدون نقشه بافته می شوند . شاخه های فرعی این گروه شامل : ترکمنی قاب یموتی – ترکمنی شانه ای – ترکمنی غزال گز ( آهو چشم ) – ترکمنی آخال – ترکمنی چهار قاب – ترکمنی خورجین و ترکمنی قاشقی .

 

 

گروه 10 – شکارگاه :

مشخصاتی که در مورد طرحهای درختی ذکر شد در طرحهای شکارگاه نیز وجود دارد ، منتهی در اغلب طرحهای شکارگاه ، حیوانات وحشی در حال شکار نقش شده اند . گروههای فرعی این طرح عبارتند از : شکارگاه درختی – شکارگاه ترنجی – شکارگاه قابی – شکارگاه لچک ترنج و شکارگاه سراسری .

 

گروه 11 – قابی :

این طرح از قابهای چند ضلعی بوجود آمده است و از گروههای فرعی آن به قاب اسلیمی – قاب قرآنی کرمان یا ستوندار می توان اشاره کرد .

 

 

 

گروه 12 – گلفرنگ :

طرح گلفرنگ ترکیبی است از طرحهای اصیل ایرانی با گلهای طبیعی ، مخصوصاً گل سرخ . در این نوع قالی از رنگهای تند و روشن مخصوصاً رنگهای سرخ استفاده می شود . گروههای فرعی این طرح را گل سرخ ( لچک ترنج

 

 

شامل ورد 70صفحه ای

 




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: محراب , مهراب , آئین مهری , آئین میترائی , نقوش سجاده ای ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 542
نویسنده : کیا فایل

بررسي نقوش و تزئينات مسجد جامعه يزد

بررسي نقوش و تزئينات مسجد جامعه يزد

 

 عنوان تحقیق:

بررسي نقوش و تزئينات مسجد جامعه يزد

 

 فهرست مطالب

عنوان صفحه

- فصل اول

مسجد در معماري ايران......................................................... 5

عملكردهاي مساجد مختلف...................................................... 7

خصوصيات فضاهاي كالبدي مسجد.......................................... 9

- فصل دوم

مسجد جمعه يزد.................................................................... 15

مسجد جامع قديم................................................................... 16

مسجد جامع نو...................................................................... 19

كتيبه‌ها ..............................................................................

فضاي جلوخان .................................................................... 26

سردر و پيش درگاه............................................................... 28

دهليز (كرياس) .................................................................... 31

منار................................................................................... 42

شبستان شرقي ..................................................................... 43

شبستان غربي...................................................................... 44

شبستان شاهزاده................................................................... 44

صحن داخلي........................................................................ 44

ايوان اصلي......................................................................... 45

زير گنبد ............................................................................ 47

دالانها و شاه نشينهاي متصل به ايوان........................................ 49

در و درگاههاي شمالي و غربي ............................................... 50

پاياب ................................................................................ 51

سنگهاي قبر غيره منصوب .................................................... 51

كتابخانه ............................................................................. 52

- فصل سوم

تزيين در معماري ................................................................ 55

انواع تزئينات....................................................................... 59

كتيبه‌ها .............................................................................. 59

تزئينات هندسي .................................................................... 61

تزئينات گياهي ..................................................................... 62

نكاتي راجع به تزئينات .......................................................... 65

تأثير رنگ در تزئين معماري.................................................. 69

بررسي رنگها ..................................................................... 71

رنگ سفيد .......................................................................... 72

رنگ آبي............................................................................ 72

رنگ قرمز.......................................................................... 74

رنگ زرد........................................................................... 75

رنگ سبز........................................................................... 77

كنارهم قرارگيري رنگها ........................................................ 77

معماري و نگارگري ............................................................. 79

نگاهي به اشكال هندسي و تطابق آنها با رنگهاي اصلي.................. 80

رنگها در شب...................................................................... 81

جلوه رنگ در كاشي معرق..................................................... 82

طلوع و غروب.................................................................... 82

مفهوم نقوش........................................................................ 83

- فصل چهارم

مصالح تزئينات در مسجد جامع يزد ......................................... 90

آجر................................................................................... 91

گچ..................................................................................... 93

سنگ................................................................................. 94

چوب................................................................................. 95

كاشي................................................................................. 95

تاريخچة ظهور و انحطاط....................................................... 96

انواع كاشي ......................................................................... 98

مقرنس............................................................................... 99

پيوست 1

پيوست 2

تصاوير پروژه عملي

 

 

پيشگفتار

مطالب اين مجموعه با عنوان بررسي تزئينات و نقوش مسجد جامع يزد گردآوري شده و سعي بر آن بوده تا جايي كه متون تاريخي باقيمانده و منابع و سوابق تاريخي مسجد جامع يزد اجازه داده است به ذكر توضيحاتي راجع به مصالح و كتيبه‌ها و تاريخ بناي آن و تغييرات ايجاد شده بر آن در طول ساليان، بپردازيم.

اگر چه نقوش شكل گرفته بر آن به طور عموم در تمام بناهاي اسلامي ايران به چشم مي‌خورد ولي خالي از لطف نبود كه به بررسي تزئينات اين مجموعه بپردازيم زيرا مجموعه بناي مسجد جامع يزد در شهري است كه داراي بافت سنتي دست نخورده‌اي نسبت به بناهاي شهرهاي ديگر است، با اين حال بناهاي باستاني و اسلامي ايران همگي داراي لطف خاص خودشان هستند كه معماران تلاشگر و هنرمند با اطلاعات و دانش معماري بالا به تأسيس بناها همت گمارده‌اند.

حال چه به صورت تحقيق دانشگاهي يا هر عنوان ديگري قطعاً علاقه و توجه شخصي و ميل به دانستن در مورد اين مطلب مرا بر آن داشت تا مروري هر چند اندك بر اين پيشينة عظيم تاريخي داشته باشم و به اين مسير رنگارنگ قدم گذاشته و هنر گوشه ديگري از اين سرزمين را ورق بزنيم، وارد فضاي زيبا و ملكوتي شويم از داخل مقرنسها عبور كنيم و ايوانها را پشت سر گذارده و راه پر پيچ و خم نقوش اسليمي و ختايي را گرفته از داخل بوته‌ها گذشته و مناره ها را دور بزنيم تا شايد نفحه‌اي از روح خلاق و ذوق هنري معمار و نقشبند اين بنا از روح خسته ما گذر كند و جاني تازه به ما ببخشد.

به هر حال ديدن و مشاهده كردن اين گونه هنرهاي تاريخي كه از ساليان باقي مانده شايد تلنگري باشد براي تمامي از تلاش افتادگان راه هنر و بروز خلاقيت و پشتكار.

 

مقدمه

هنر جوهره‌اي است كه در ذات هر ايراني به فضل الهي به وديعه نهاده شده است. به همين علت جلوه‌هاي هنر در تمام مظاهر و مقوله هاي زندگي ايراني مانند:‌ معماري، نقاشي ، خط و كتابت ، پارچه‌بافي، قالي وگليم‌بافي، فلزكاري، سفالگري و ...... در طول تاريخ بروز و ظهور داشته و دنيايي از زيباييها، ذوق، خلاقيت و ابتكار را پديد آورده است.

يكي از مظاهر انعكاس هنر ايراني در معماري اين سرزمين است. هنرمند معمار ايراني، از ابتداي كار و از هنگام بكارگيري آجر كه از مصالح اوليه احداث بنا به شمار مي‌رفته زيباترين نقشها و طرحها را هنگام احداث ديوارها و پوشش گنبد ها وگوشواره ها، مقرنس‌ها و طاقنماها خلق كرده است و در روند تكاملي آن با گره چيني، گل‌اندازي، گره‌سازي و آجركاري خفته و رفته، شاهكارهاي بي‌نظيري را به وجود آورده است.

هنگام استفاده از گچ با خلق گچبريهايي با نقوش هندسي، گياهي، دنيايي از خلاقيت را كه در دنيا بي نظير مي‌باشد آفريده و در استفاده از چوب براي پنجره ها و درها با بهره‌گيري از فنوني نظير منبت، مشبك، معرق، كنده‌كاري، خاتم‌سازي و نقاشي روي چوب، اعجاز باور نكردني را پديد آورده است.

براي تزيين بنا از كاشيهايي نظير يك رنگ، هفت رنگ، معرق، طلايي و .... شيشه و آيينه در شكلها و رنگها و ابعاد گوناگون، مدد جسته و دنيايي از زيبايي و خلاقيت و هنر را عرضه كرده و همه اينها به همراه حجاريهاي زيبا، بنا هايي را در جاي جاي ايران بر پا و استوار كرده است.

بدون ترديد تحقق اين همه زيباييها و خلاقيت جز به مدد عشق به معبود امكان‌پذير نبود، چرا كه بيشترين جلوه آنها را در مسجد، محراب و زيارتگاه مي‌توان ديد.

بناهاي مذهبي، همواره مورد احترام و توجه ملل و اقوام مختلف در طول تاريخ بوده است، و به لحاظ همين اهميت، پيوسته كاملترين تجربه هاي هنري هنرمندان برجسته هر دوره تاريخي در خدمت معماري و تزيين نقوش به كار رفته در احداث چنين اماكني بوده است. اين علاقه و توجه و بذل سرمايه هاي مادي و معنوي، نه از باب منافع اقتصادي و اغراض مادي، بلكه بر مبناي كشش و علاقه‌اي قلبي بر اساس گرايش فطري مردم به مكاتب الهي بروز كرده است. چه بسا مردمي كه با مشكلات و تنگناهاي اقتصادي قرين بوده، اما در سرمايه‌گذاري براي مظاهر معنوي، از جمله بناهاي وابسته به مقدسات مذهبي، از هيچگونه ايثاري فروگذار نكرده اند.

بناهاي رفيع و با شكوهي كه در طول تاريخ براي معابد، مساجد و كليساها، ‌سربرافراشته‌اند، با يك پشتوانه قلبي و عشق حقيقي همراه بوده است.

در تاريخ اسلام، مسجد در رأس توجه مردم، به ويژه هنرمندان معتقد به مباني ديني قرار داشته است. در دوره هايي كه اثري ازپيشرفتهاي علمي و صنعتي در هيچ كجاي عالم ديده نمي شود، برجسته‌ترين آثار معماري جهان، از ميان مساجد بزرگ در جاي جاي سرزمنيهاي اسلامي بر جاي مانده است،‌ اگر چه به علل گوناگون، بويژه هجوم ارتشهاي متجاوز بيگانه به كشورهاي اسلامي بسياري از ابنيه مهم و مساجد تاريخي دچار تخريب و ويراني شده و آثار مهم مكتوب و ميراث فرهنگي مسلمين كه دستخوش غارت و آتش‌سوزي در كتابخانه‌هاي مهم جهان اسلام شده است، ما را از گنجينه‌هاي مهمي محروم كرده است،‌ با اين حال آنچه بر جاي مانده، خود دريچه‌اي است براي شناخت عظمت معماري به كار رفته در بناي مساجد بزرگ تاريخي، بويژه آن كه در معماري و كاشيكاري بناها، مظاهر معنوي و مفاهيم والاي مذهبي چه در انتخاب رنگ و چه در انتخاب شكل و فرم بسيار ماهرانه تلفيق شده‌اند،‌ و فضايي به وجود آورده است كه انسان شيفته معنويت را بسوي خود مي خواند.

 

فصل اول

 - مسجد در معماري ايران

- عملكردهاي مساجد مختلف

- خصوصيات فضاهاي كالبدي مسجد

« مسجد » در معماري ايران.

در هنر و معماري ايراني و به ويژه معماري مساجد با دو پديده شكل و محتوا يا عينيت و ذهنيت - و در يك كلام قالب و روح مواجهيم.

هنر معماري داراي سه جنبه است يكي جايگاه اثر در شهر يا معماري شهري ، طراحي خود بنا يا حجم اثر، و در نهايت هنرهاي وابسته به معماري كه شامل مواردي چون نور و رنگ و نقش است، مي‌گردد كه اين اخير با آنكه نقشي محوري در آنچه كه معماري ايراني نا ميده مي‌شود دارد، اما در دوره‌هاي پسين، اين شيوه يا مهجور گشته يا نقشي حاشيه‌يي يافته است. حال آنكه چنين ظرفيتي را دارد كه فضا سازي كند و بدون اينكه تركيب احجام نامتجانس ضرورت يابد، فضاهاي دلخواه را ايجاد نمايد.

انسان- و به تبع او اثر هنري- موجوديت نمي يابد، مگر آنكه قالب و روحي داشته باشد. قالب و روح دو وجه منفك يا همراه و تركيبي نيستند، بلكه وجوهي محشور و عجيبند كه هيچ كدام بدون ديگري موجوديت و معنا نمي يابد. نه هر قالبي محمل هر روحي است و نه روحي تاب نشستن بر هر قالبي را دارد. اين دو تنها با يكديگر موجوديت مي يابد و رشد مي كنند و مرتبت وجودي مي‌يابند.

در هنر معماري، اثر و روح حاكم بر جابجايي آن از يكديگر منفك نيستند و نمي‌توانند كه باشند. نمي‌توان فضايي را تخيل نمود، بدون آنكه صورت و شمايلي برايش قائل گشت و به همين عنوان نمي توان صورت و شمايلي تصور نمود و مصالح آن را در نظر نداشت. روح فراخ در همنشين با قالب تنگ همچون انيسش خرد و تحقير مي‌گردد يا قالب شكسته بر مي‌دارد. قالب فراخ نيز ذليل روح خرد شده، ويرانه مي‌شود. اين دو تنها بار شد متناسب و همپاي يكديگر، كارا و زيبنده مي‌گردند. در فضاسازي ايراني علاوه بر تركيب يا انتزاع حجمي، از نقوش و رنگ و نور پردازي هم، به منظور القاي انتزاع يا تركيب فضايي استفاده شايان و قابل توجهي مي شود به اين معنا كه در يك فضاي راسته، شكست نور يا تفرق نقوش، قطعه‌اي را مجرد يا گسسته مي نماياند و بالعكس بدين لحاظ شناخت نقوش و در رأس آن گره بنايي، در فضا‌سازي ايراني نقشي مؤثر و ناگزير دارد.

موضوع قالب و روح در بيان هنري و فضاسازي معماري، نه ماجراي راكب و مركب كه بحث وجود و موجوديت است. تذهيب كاران در طراحي، اشكالي را مي‌آفرينند كه «مداخل» نام دارد و آن صورت اشكالي است كه «روالت» به هنگام نقش‌پردازي خود بخود «بوم آلت» را نيز مد نظر دارد. و هيچ يك از آلتهاي «رو» و «بوم» بدون ديگري موجوديت نمي‌يابند. اما هر مداخلي مناسب هر زمينه‌اي نيست. به اين معنا كه تيزي و پخي يا راستگي و نقوس نقش مداخل را، نه اراده نقشبند كه منظور نظر او، يعني مكانت و فضا سازي نقش است كه تعيين مي كند. هرچند كه رنگ و نور نيز در اين نقوش تأثير ناگزير و بسزا دارند، مداخل نهايتاً در پيچيده‌ترين و رفيع‌ترين مرتبت خود به گره بنايي مبدل مي‌شود. گره در مسير تحول خود از مداخل تا گره و از گره تا « گره در گره » و حتي « شاه گره » تا آنجا پيش مي رود كه به شطرنج معماران معروف مي‌گردد. اما در اين عرصه همچنان انعطاف و قالب خود را به صور و طرق مختلف حفظ مي‌نمايد و به گره كند و تند و شل و در مواضعي دستگردان مبدل مي شود كه به انضمام رنگ، قوالبي هم شأن و محشور با روح حاكم بر فضا سازي است.

معرفت حاكم بر هر اثر معماري يا شهري، نقشي بنيادين در تحول شخصيت و ادراك حيثيت آن اثر در طول زمان و همچنين در احساس مخاطبان ايفا مي نمايد. نقوش در فضاسازي نقشي تعيين كننده دارند. فضا سازي مناسب، با مجموعه تمهيدات مندرج در آن رمز ماندگاري و موجب جاودانگي اين آثار در طول حيات بشري گرديده است.

كاربرد نقوش در حيثيت خارجي و فضاسازي دروني هر اثر معماري، مؤثر و بلكه تعيين‌كننده است. گره بنايي در ميان نقوش ايراني جايگاهي رفيع و بي مانند دارد، تا آنجا شايد نقش ديگري همچون گره در فضاسازي معماري ايراني عموميت نيافته و دخيل نگشته است.

عملكردهاي مساجد مختلف

همانگونه كه دين اسلام، تنها دين عبادت و پرستش و توجه به آداب و مراسم عبادي نيست و حوزه نفوذ احكام و قوانين آن شامل همه ابعاد و عرصه زندگي فردي و جمعي است، مسجد نيز، تنها فضايي ويژه براي عبادت نمي باشد.

بلكه علاوه بر جلسه‌هاي وعظ و ارشاد مسلمين، حلقه‌ها و مجالس درس و بحث نيز در آن تشكيل مي‌شد و مي‌شود. حتي پس از اواخر قرن سوم و اوايل قرن چهارم هجري كه فضاي مدرسه به صورتي جدا و متمايز از مسجد پديد آمد، همواره در برخي از مسجد‌ها تدريس علوم مذهبي تا قرن و دهه‌هاي اخير ادامه داشته است. علاوه بر اين اغلب مسجدها سنگر مبارزه اجتماعي مردم عليه حكام جبار، و كانون تجمع مردم در هنگام خوف و اضطرار بوده است.

مسجدها را از نظر دامنه تنوع و حوزه كاركرد هاي آنها مي توان به چهار گروه طبقه‌بندي كرد: گروه نخست، شامل مسجدهاي جامع و مسجدهاي بزرگي مي‌شود كه توسط سلاطين، وزاء و حكام ساخته مي شدند. اداره عموم اين مسجدها توسط باني يا مأموران دولتي صورت مي گرفت و آنان در اغلب موارد به هر كسي اجازه پيشنمازي يا تدريس در اين مكان را نمي دادند بلكه اشخاصي كه مورد تاييد باقي قرار مي‌گرفتند به منصب پيشنمازي يا تدريس برگزيده مي‌شدند. دربرخي از مسجدهاي جامع، چند پيشنماز همزمان به اقامه نماز مي‌پرداختند و پيروان هر مذهب و مسلك با اقتدا به پيشواي خود، نماز برگزار مي‌كردند.

- گروه دوم، شامل مسجد هاي متوسطي مي‌شود كه توسط بزرگان محلي، علما و يا مشاركت عمومي مردم ساخته مي شد. در بسياري از اين مساجد ها براي پيشنماز و ديگر افراد مسجد، شرط خاصي وجود نداشت و از محدوديتهايي كه در مساجد نوع اول ايجاد مي‌شد، خبري نبود. هرچند بايد توجه داشت كه بعضي اوقات، پيرامون هر مذهب براي خود مسجد جداگانه‌اي مي‌ساختند كه پيشنماز و مدرسان آن از پيروان شاخه‌هاي همان مذهب بودند.

- گروه سوم ، شامل مسجد- مدرسه‌ها مي‌شود. با وجود آنكه تعداد اين مسجد - مدرسه ها بسيار اندك و انگشت شمار است، اما اهميت آنها از جهت اينكه دو عملكرد عبادي و آموزشي، همزمان و به موازات يكديگر، هر كدام بخشي از فضاي كالبدي را به خود اختصاص داده‌اند، قابل توجه است. مسجد و مدرسه بسيار جالب آقا بزرگ در كاشان ، و مسجد و مدرسه سيد در اصفهان از بارزترين نمونه هاي اين گروه از مسجدها هستند.

گروه چهارم، شامل مسجدهاي بسيار كوچكي مي‌شود كه عمده‌ترين و شايد تنها عملكرد آنها، جنبه عبادي آنها بوده است و تنها در آنها نماز بجا آورده مي شد. مثلاً در نايين برخي از مسجدهاي كوچك هستند كه مساحتي درحدود ده متر مربع دارند. اين مسجدها توسط افراد خيرخواه در محله‌ها يا در امتداد بدنه بازار و مراكز اقتصادي ساخته مي شدند.

خصوصيات فضاهاي كالبدي مسجد

مسجدهاي اوليه بسيار ساده ساخته مي‌شدند و فضاي كالبدي آنها متشكل از شبستاني بدون در بود كه در جلوي آن حياط يا فضاي باز نيمه محصوري وجود داشت. بتدريج و با گذشت زمان و روي كار آمدن حكومتهاي سلطنتي، بر عظمت و شكوه معماري مسجدها افزوده شد.

در ايران، عناصري از معماري بومي در فضاي كالبدي مسجدها مورد استفاده قرار گرفت. ايوان، يكي از اين عناصر بود. نخست، يك ايوان در شبستان اصلي و سپس دو ايوان روبه‌روي يكديگر كه اغلب يكي به ورودي اختصاص داشت، به ساختمان مسجد اضافه شد. تعداد اين ايوان‌ها در مرحله‌اي از تكامل طرح مسجد، به چهار عدد رسيد. عنصر ديگر، عبارت از چهار طاقي‌هايي بود كه در پيش از اسلام به عنوان بخشي از فضاي آتشكده‌ها و آتشگاهها مورد بهره‌برداري واقع مي‌شد و پس از اسلام بعضي از آنها به عنوان مسجد مورد استفاده قرار گرفت. اين عنصر و گنبد به صورت گنبد خانه، در بخش شبستان اصلي مسجد به كار گرفته شد و بر عظمت فضاي مسجد افزود. بدين ترتيب روند شكل‌گيري فضاي كالبدي مسجد منجر به تكوين طرح فضاهاي چهار ايواني شد. طرح فضاهاي چهار ايواني كه پيش از اسلام نيز شناخته شده بود، متأثر از جهان‌بيني و فرهنگ ايران باستان و در ارتباط با جهات چهارگانه مقدسي كه در ارتباط با فضاي مثالي و توجه به حركت و سير خورشيد، شكل گرفته بود. طرح مزبور چنان مورد استقبال قرار گرفت كه نه تنها در ساختمان مسجدها، بلكه در بناي مدرسه‌ها و كاروانسراها نيز به كار برده شد. البته اين طرح بيشتر در مسجدها و ساير بناهاي بزرگ به كار برده مي‌شد و عموميت استفاده از آن، مانع از تكوين در فضاهاي معماري نمي‌شد.

مسجدهاي جامع، از جنبة روند شكل‌گيري فضاهاي كالبدي، به دو گروه تقسيم مي‌شوند. گروه اول، شامل مسجدهايي كه ساختمان آنها در طول تاريخ تغيير شكل پذيرفته و در هر دوره، فضاهايي به آنها الحاق شده و بخشهايي از آن را تغيير شكل داده‌اند. مسجد جامع اصفهان نيز كه هستة اولية آن پيش از زمان آل‌بويه ساخته شده بود، در دورة مزبور و پس از آن در عهد سلجوقيان و در دوره‌هاي بعد، همواره شاهد تغييراتي در فضاي كالبدي خود بوده است.

گروه دوم، شامل مسجدهايي است كه از ابتدا با نقشه‌‌اي از پيش طرح شده ساخته مي‌شدند. و هيچ تغيير شكلي را نمي‌پذيرفتند. اين مسجدها كه اغلب متعلق به دورة صفويه و بعد از آن هستند، بيشتر به صورت بنايي مجزا از فضاهاي كالبدي پيرامون خود و گاهي بي‌تفاوت نسبت به آنچه در برخي از جوانب و اطرافشان وجود داشت، ساخته مي‌شدند. اين مسجدها با داشتن يك ورودي عظيم و با شكوه ، خود را از فضاهاي اطرافشان متمايز مي‌ساختند و نظر بيننده را جلب مي كردند.

تزيين بناهاي مذهبي با آجر كه در زمان سلجوقيان رايج، و در دورة ايلخانان تكامل يافته بوده، در دورة صوفيان جاي خود را به تزيين پركار و گستردة كاشي‌كاري داد. تزيين ساختمان به طور عمده متوجه فضاي دروني بنا بود و پوستة خارجي بنا بسيار ساده بود و در اغلب موارد با كاهگل پوشانده مي‌شد. تنها جايي كه در نماي خارجي تزيين مي‌شد و خود را جلوه‌گر مي‌ساخت، فضاي ورودي بنا بود. تزيين ورودي مسجدها و ساير بناها از دورة ايلخانان به بعد، بسيار مورد توجه قرر گرفت. در اين بناها، فضاهاي ورودي، بسيار مرتفع و با شكوه ساخته مي‌شد.

بعد از دورة هخامنشي گنبد، كه در پي نياز و ضرورتي فني - ساختماني، براي پوشش فضاي بزرگ بدون استفاده از چوب، در زمان اشكانيان اختراع شد و در آن دوره و سپس در عهد ساسانيان در ساختمان كاخها و آتشكده‌ها مورد استفاده قرار مي‌گرفت و پس از آن براي پوشش بخشي از آن فضاي شبستان به كار گرفته مي‌شد به سبب استفاده زياد از آن در مسجدها و ساير فضاهاي مذهبي موجب شد كه مفهومي سمبليك كسب كند و به عنوان نشانه و سمبلي براي فضاهاي مذهبي مورد توجه قرار گيرد. جنبة نمادي و سمبليت گنبد از چنان قدرتي برخوردار شد كه امروزه براي بيان جنبة مذهبي ساختمان مسجد ‌ها، مورد استفاده قرار مي‌‌گيرد و هنوز هيچ عنصر و شكلي نتوانسته است جاي آن را بگيرد و حتي تصور چنين تحولي در آيندة نزديك دشوار به نظر مي‌رسد.

مناره: همان گونه كه از مفهوم واژه آن بر مي‌‌آيد، عنصري جهت تبادل اطلاعات از راه دور توسط آتش، و به طور كلي محل آتش بود و پيش از اسلام كاربرد داشت. اين عنصر پس از اسلام ابتدا به صورت ساده و منفرد براي خواندن اذان و آگاه كردن مسلمانان از وقت نماز به كار مي‌رفت. عنصر مزبور پس از قرن پنجم و ششم هجري، پس از پذيرش كاربردي فني در جنب سر در ورودي‌ها و جنب ايوانهاي اصلي مسجدها و ساير بناهاي مذهبي، به صورت عنصري نمايشي و تزييني درآمد و جنبه‌‌اي نمادي به خود گرفت.

نكتة بسيار مهم در مورد عناصر فوق، اين است كه با وجود آن كه امروزه آنها به عنوان سمبل و نشانه‌اي از فضاهاي مذهبي شناخته شده‌اند، اما اين امر لزوماً به اين معني نيست كه عناصر مزبور در زمان گذشته و در همة دوره‌ها و در همة شهرها، داراي چنين مفهومي كه امروزه دارند، بوده‌اند؛ هر چند كه پذيريش وجوه مشتركي بين مفاهيم و جنبة ادراكي آنها در طول تاريخ ممكن است.

مساجد بادگيردار: در اقليمهاي كويري خشك و گرم، ساختن سرسراها، گل افرنگها، هواكشها و بادگيرهاي حفره‌اي در تيزه گنبدي پوششهاي عرفها، رواقها، شبستانها موجب نوررساني و تهويه و كوران هوا و خنك‌سازي فضاها مي‌شود. همچنين وجود بادگيرهاي مرتفع باداشتن فضاهاي كانال وسيع در نقاط مشخص سبب كشش باد به درون فضاها مي‌شود. در مواردي وجود بادگيريهاي مضاعف در محراب و شبستان هواي محيط را مطبوع مي كند.

 

فصل دوم

 - مسجد جامع بزرگ يزد

- مسجد جامع قديم

- مسجد جامع نو

 

مسجد جامع (جمعه) بزرگ يزد:

يكي از مساجد بزرگ جامع ايران و درخشانترين بناي شهر يزد مسجد جامع آن است.

بنايي است قديم و بسيار فاخر و جميل. درخشندگي كاشيها، بلندي منارها، زيبايي گچكاري، گشادگي صحن، خوابيدگي و بالاخره شبستان زمستاني وسيع هر يك عنصري و عاملي از بزرگي، زيبايي، هنرمندي اين يادگار ارجمند و دست پرودة هزار سالة يزد است.

وصف معماري و هنر ساختماني آن را محمد كريم پيرنيا در يادداشتهاي راهنماوار مربوط به آن شهر چنين كرده است:

«ايوان بزرگ و غرفه ها و گوشوارها و بزوارها و رواقها و طبني‌هاي آن همه در حد زيبايي است و معماري با شكوه پارتي را با همه جلال و احتشام و نغزي و ريزه كاريش به ياد مي‌آورد.

قوسهاي جناغي خوش اندامش كه تناسب 4 و 3 دارد در عين نغزي ژرف‌نگري معماري ايراني را در استواري بنا نشان مي‌دهد. تكية بلند و سر در آسمانش با اينكه اندامي بس كشيده دارد بر شانه‌اي نازك ايستاده و فشار عمودي مناره‌هاي كه آفريدة ذوق هنرمندان ايراني است جزرهاي باربر آنرا نغز و نازك كرده است. روشنايي گنبد با وضع طاقچه‌هاي گچ اندود در برابر روزنهاي مشبك بنحوي شاعرانه تأمين شده.»

با وجود آنكه اين مسجد از آثار ديني در شهر يزد و از نمودهاي با ارزش و معماري تاريخي ايران است نخستين مطالعة دقيق عبارت است از مقالة تحقيقي ماكسيم سيرو كه تحت عنوان زير نشر شده است:

تحقيق در باب مسجد جامع يزد از دو قسمت تشكيل مي‌ شود. يكي اطلاعات تاريخي منقولات مربوط به مسجد جامع قديم كه فعلاً اثري از آن باقي نيست. ديگر آنچه مربوط به مسجد جامع كنوني كه از عصر مظفري است و آن را بر جاي مسجد جامع قديم ساخته‌اند.

در زبان فارسي، مقالة مختصري كه دربارة اين مسجد نشر شده از آن علي جندقي يزدي است.

 

شامل ورد77صفحه ای

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: بررسی نقوش مسجد جامعه یزد , بررسی نقوش و تزیینات ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 743
نویسنده : کیا فایل

تحقیق ترجمه پي

تحقیق ترجمه پي

 

نشست پي‌هاي شمع

مقدمه

نسبتاً تا جديداً پيش‌بيني نشست‌ پي‌هاي شمع، بر اساس اطلاعات تجربي يا وسايل تحكيمي يك بعدي ساده شده مي‌باشد. با پيشرفت تكنيك‌هاي عددي و شمار افزايش يافته‌ي كامپيوترها، تلاش‌هاي افزايش يافته براي ساختن تحليل‌هاي عقلاني بيشتر از رفتارهاي نشست شمع جهت‌يابي شده است. روش‌هاي نظري در دسترس موجود به طور گسترده به 3 بخش تقسيم مي‌شود:

  1. روش‌هاي بر پايه‌ي الاستيته كه معادلات مينديك را براي زرسطح به كار مي‌گيرند.
  2. روش‌هاي مرحله‌اي صحيح كه از روش‌هاي اندازه‌گيري شده‌ بين مقاومت شمع و حركت شمع در نقاط مختلف در طول شمع استفاده مي‌كند.
  3. روش‌هاي عددي و به ويژه روش‌هاي عنصر معين.

روش‌ها در اولين طبقه بوسيله چندين محقق براي مثال دي آپولونيا و به ويژه روش‌هاي عنصر معين. روش‌ها در اولين طبقه بوسيله چندين محقق براي مثال دي آپولونيا و رومالدي توضيح داده شده است (همچنين به وسيله تورمن و دي آپولونيا، سالاس و بلزونس، پولوس و دويس، متس و پولو توضيح داده شد). همه به طور اوليه روي اين فرض كه خاك به عنوان يك ماده كشسان خطي مي‌باشد، بستگي دارد. اگرچه رفتار خاك مي‌تواند در تحليل‌هاي روش تقريبي درج شود. چنين روش‌هايي همچنين وسايل نسبتاً سريع انجام تحليل‌هاي پارامتريك تاثيرات شمع و ويژگي‌هاي خاك و آماده‌سازي مجموعه‌اي از راه‌حل‌ها را تهيه و ايجاد مي‌كند كه مي‌تواند براي اهداف طرحي استفاده شود. علاوه بر اين، نشست گروه‌هاي شمع مي‌تواند بوسيله بسط ساده نسبي تحليل شمعي تك آناليز شود.

روش‌هاي صحيح مرحله‌اي اولين بار بوسيله Reeze, Seed توضيح داده شد و سپس به وسيله كيل و ريز و كيل و سليمان توسعه پيدا كرد. اين روش از اطلاعات انتقالي شمع اندازه‌گيري شده استفاده مي‌كند. بنابراين به هيچ فرضي بادرنظر گرفتن طولي بودن رفتار خاك نياز ندارد. با وجود اين فرض مي شود كه حركت يك نقطه روي شمع تنها به فشار برشي در نقطه بستگي دارد و غيرمستقل از فشارهاي روش شمع مي‌باشد. اين فرض با آن فرض استفاده شده در تجزيه و تحليل‌ها كه از تئوري عكس‌العملي زير شيب يا فرضيه winklr استفاده مي‌كند، قاب مقايسه مي‌باشد.

روش عنصري معين، نيرومندترين روش مي‌باشد و عواملي را به عنوان لايه‌بندي خاك و رفتار كششي فشاري غيرخطي خاك را درنظر مي‌گيرد. با وجود اين، اگر يك شمع تك داراي سختي‌هايي مي‌باشد، فقدان تقارن محوري به تحليل‌هاي سه بعدي وقت‌گير نياز خواهد داشت. علاوه بر اين، ارزش‌هاي صحيح مناسب ويژگي‌هاي خاك براي داخل، تعيين نمودن آن سخت است. در اين بخش، توجه روي روش‌هاي قابل ارتجاع با استفاده از معادلات Mindlin متمركز خواهد بود. تلحيل اصلي براي شمع تك به طور جزئي و مفصل توضيح داد خواهد شد و آزمايش صحت راه‌ها انجام خواهد شد كه شامل مقايسات با راه‌حل‌هاي عنصري معين مي‌شود. تغييرات تحليل اصلي براي موارد واقعي كه شامل گروه‌هاي شمع مي‌شود، فهرست‌بندي خواهد شد و مجموعه از راه‌حل‌هاي پارامتريك ارائه خواهد شد. شماري از موارد بعداً بحث خواهد شد كه در آن نشست‌هاي نظري و اندازه‌گيري شده مقايسه مي‌شود.

جنبه‌هاي ژئوتكنيكي مشكل

كمال مطلوب مشكل

در عمومي‌ترين مورد، مهندس ژئوتكنيك براي پيش‌بيني رفتار يك گروه از شمع‌اه كه تابع انواع مختلف بارگيري نظير افقي و عمودي در يك برش عمودي خاكي كه از چندين لايه مختلف تشكيل شده است، مورد نياز مي‌باشد. توجه به عكس‌العمل شمع‌هاي تابع حمل‌هاي عمودي محدود خواهد شد. براي ساختن آناليز سيستماتيك رفتار شمع، سودمند مي‌باشد كه رفتارهاي واقعي را به كمال مطلوب برسانيم و ايده‌ال كنيم و آن را به يك مدل رياضي‌وار كاهش مي‌دهد. يك ايده‌آل‌سازي نسبتاً‌ ساده اول سعي مي‌شود و زماني كه تجربه با درنظر گرفتن رفتار رياضي‌وار اين مدل ساده به دست آورده مي‌شود. ايده‌آل‌سازي مي‌تواند به منظور رسيدن به مشكلات واقعي اصلاح شود. ساده‌ترين مشكل كه بايد درنظر گيريم شمع شناور تك در يك جسم قابل ارتجاع نيمه‌معين، يكنواخت مي‌باشد. از اين نقطه معين اصلاح‌سازي مي‌تواند به منظور ايده‌آل كردن مشكل انجام شود.

همانطور كه در شكل نشان داده شده است، ايده‌آل‌سازي متوالي و پي در پي شامل ساخته روي تجزيه تحليل‌هاي ايده‌آل‌سازي ساده‌تر مي‌باشد.

كمال مطلوب رفتار خاك

براي سادگي از نظر رياضي، خاك يك ماده قابل ارتجاع مدار جدا در تحليل اصلي درنظر گرفته مي‌شود. پذيرش روش قابل ارتجاع براي تحليل تقريبي خاك ممكن مي‌باشد. به منظور بدست آوردن درك كلي عوامل كه بر رفتار نشست شمعي تاثير دارد، درنظر گرفتن خاك به عنوان داشتن روابط جابجايي فشاري ساده شده كه در شكل a2-10 توضيح داده شده است، راحت مي‌باشد و شامل روابط خطي بين فشار برشي و جابجايي به يك فشار محدود ta مي‌باشد. اين مدل خاكي براي توليد دوباره‌ي ويژگي‌هاي رفتار اوليه‌ي شمع‌ها تحت بارگيري محوري پيدا كرده است. اگرچه ارائه اصلاح شده‌ي بيشتري از رفتار كششي فشار خاك ممكن است بعضي از جزئيات پيش‌بيني شده را تغيير دهد و براي تغيير دادن نتايج وسيع داده شده بوسيله مدل ساده‌تر انتظار نمي‌رود.

همانطور كه بعداً در اين بخش نشان داده مي‌شود، تحليل قابل ارتجاع اغلب راه‌حل مناسبي براي مشكلات عملي مي‌تواند ارائه دهد. يك مدل قابل ارتجاع تغييريافته مشابه به طور موفقيت‌آميز براي آزمايش نشست پس سطحي و كم‌عمق استفاده شده است و بعداً شمع‌هاي حمل شده به شرط مدل‌هاي قابل ارتجاع مناسب، مي‌تواند براي خاك انتخاب شود. بعضي از مشكلات موجود در انتخاب نظير مدل در بخش 4-10 توضيح داده مي‌شود. مزيت‌هاي بيشتر استفاده‌ي مدل خاك ساده به ترتيب زير مي‌باشد:

  1. نشست‌هاي تركيبي و تحكيمي فوري مي‌تواند همان‌طور كه در بخش 6-3-10 توضيح داده مي‌شود، محاسبه شود.
  2. مطالعات پارامتريك مي‌تواند به آساني به منظور تعيين عوامل مهم كه بر نشست شمع تاثير مي‌گذارد، انجام شود.
  3. تجزيه و تحليل گروه‌هيا شمع بسط ساده‌اي از آناليز شمع تك مي‌باشد.
  4. رفتار نسبي نظري انواع مختلف مدلي و زمينه‌اي مي‌باشد.

آناليز و تجيزيه تحليلي عددي

آناليز اصلي براي يك شمع تك در مجموع قابل ارتجاع نيمه معين يكنواخت اول درنظر گرفته خواهد شد. تغييرات نسبت به آناليز اصلي بعداً توضيح داده خواهد شد.

آناليز براي شمع شناور تك

شمع درنظر گرفته مي‌شود كه استوانه‌اي باشد به طول L، قطر ميله D، قطر پايه Db و با نيروي محوري p در سطح زمين بارگيري و حمل مي‌شود. براي اهداف آناليز، شمع بوسيله‌ي سيستمي از فشار‌هاي برشي يكنواخت p در اطراف محيط عمل مي‌كند و پايه بوسيله فشار عمودي يكنواخت Pb (شكل 2-10) عمل و اجرا مي‌شود. جوانب شمع فرض مي‌شود كه به طور كامل سخت مي‌باشد، اما پايه فرض مي‌ود كه يكنواخت باشد. خاك به طور اوليه يك فضاي نيمه‌ي قابل ارتجاع مدار جدا متشابه در نظر گرفته مي‌شود. اگر شرايط درتداخل خاك ـ شمع ارتجاعي باقي بماند و لغزش اتفاق نيافتد، حركات شمع و خاك مجاور بايد مساوي باشد. ارزش‌ها و مقادير سطح صحيح سيستم فشار P+ و فشار پايه‌اي Pb همانهايي خواهد بود كه اين شرايط سازگاري جابجايي را ايفا خواهد كرد. به طور مد ممتد و ايده‌آل، ملاحظات به منظور سازگاري هر دوي جابجايي‌هاي عمودي و شعاعي بايد داده شود و سيستم فشار نرمالي همچنين روي عناصر شمع بايد تحميل شود. با وجود اين، اين آناليز كامل‌تر با وضعيت‌هاي سازگاري اضافي راه‌حل‌هايي ارائه مي‌دهد كه با آناليز ساده‌تر كه شامل سازگاري جابجايي عمودي مي‌باشد، متشابه است (بخش 3-3-10).

جزئيات آناليز كاملتر در refs (مرجع‌هاي 12.13) ارائه شده است. يك راه‌حل براي اين مقادير p, pb و براي جابجايي شمع مي‌تواند بوسيله گرفتن عبارات براي جابجايي عمودي شمع و خاك در هر عنصر بر حسب گرفتن فشارهاي ناشناخته روي شمع، تحميل وضعيت سازگاري و حل معادلات نتيجه، به دست آورده شود.

معادلات جابجايي خاك

با درنظر گرفتن عنصر نمونه در شكل 2-10، جابجايي خاك مجاور به شمع در i بر حسب فشار pj روي عنصر J مي‌تواند بيان شود:

كه در اين معادله Iij فاكتور جابجايي عمودي براي i نسبت به فشار برشي در عنصر j مي‌باشد. جابجايي خاك در i نسبت به همه‌ عناصر n و نسبت به پايه مي‌باشد. جايي كه Iib فاكتور جابجايي عمودي براي i نسبت به فشار يكنواخت روي پايا مي‌باشد. عبارت مشابهي مي‌تواند براي پايه نوشته شود و براي همه عناصر روي توده جابجايي خاك به صورت زير نوشته مي‌شود:

در اين معادله {Sp} بردار جابجايي خاك، {P} بردار فشار خاك و {Is}n+1 ماتريس مربع مي‌باشد. ارزيابي عناصر [Is] بوسيله كامل كردن معادلات mindine براي جابجايي نسبت به يك بار نقطه‌اي درون مجموعه و توده‌ي نيمه معين انجام مي‌شود. هندسه‌ي عنصر شمعي استوانه شكل نمونه در شكل 3-10 نشان داده مي‌شود. براي نقطه i در ارتفاع مياني عنصر براي محيط شمع، ارزش Iij به صورت زير مي‌باشد:

كه در آن pI مساوي فاكتور موثر براي جابجايي عمودي نسبت به بار نقطه‌ي عمودي مي‌باشد، مساوي طول عنصر، L/n، L مساوي طول كلي شمع، n مساوي شمار عناصر مي‌باشد. از معادله mindline، pI به صورت زير داده مي‌شود:

 

انتگرال با درنظر گرفتن معادله Eq مي‌تواند به صورت آناليزي ارزيابي شود، اما اين معادله با درنظر گرفتن θ از نظر عددي ارزيابي مي‌شود. هندسه پايه شمع در شكل 3-10 نشان داده مي‌شود. به منظور اجاره دادن براي اين پايه‌ي بزرگ شده، شعاع پايه Rb(Dd/2) كه به شعاع ميله شمع R=(D/2) فرق دارد، درنظر گرفته مي‌شود. براي نقطه روي ميله جايي كه pI در معادله 5-10 داده مي‌شود و براي اين مورد:

 

چون فرمولها و تصاویر به درستی در سایت مشاهده نمیشد بخشی از فایل به صورت pdfدر لینک زیر قرار داده شده

بخشی از تحقیق پی

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: تحقیق ترجمه پی ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 662
نویسنده : کیا فایل

تحقیق تحليل سازه 2

تحقیق تحليل سازه 2

 

به نام خدا

تحليل سازه 2

براي تحليل سازه‌هاي نامعين، روش شيب ـ افت و روش هاي ديگر نياز است. بايد تعداد درجات آزادي در يك سازه تعيين گردد. تعداد مجهولات در اين سازه هاي نامعين همان تعداد درجات آزادي است.

درجات آزادي:

دوراني : به تعداد هاي مستقل سازه تعداد درجات آزاد دوراني

انتقالي : به تعداد هاي مستقل سازه تعدا درجات آزادي انتقالي

در بدست آوردن درجات آزادي دوراني و انتقالي نياز است گره‌ها در يك سازه تعيين گردد.

گره: به نقاطي اطلاق مي‌شود كه محل طلاقي دو عضو يا تكيه‌گاه خارجي يا تغيير مقطع آن باشد.

  1. در گره هاي صلب مي‌باشد زاويه تغيير نمي‌كند.
  2. در گروه هاي مفصل به تعداد اعضاي وارد شده بر مفصل مي‌باشد.
  3. در تكيه‌گاه گيردار چون دوراني ندارد ().
  4. در تكيه‌گاه غلطكي برشي ().
  5. اگر دو عضو روي يك مفصل باشند () و اگر دو عضو به يك مفصل متصل باشند ().

مثال:

مثال:

مفصل برشي .

در مفصل به تعداد اعضا وارده

 

درجه آزادي انتقالي

براي تعيين درجه آزادي انتقالي فرض مي‌شود سختي محوري بي نهايت باشد. يعي تغيير شكل محوري صفر باشد، ولي نيروي محوري موجود باشد.

L=cte

در صورت تغيير شكل محوري:

(از تغيير شكل محوري صرف‌نظر نشود).

براي تغيير درجات آزادي انتقالي ابتدا گره‌ها را مشخص مي‌كنند. سپس كليه لنگرهاي خمشي موجود در گره‌ها را صفر مي‌كنيم (گره‌ها را تبديل به مفصل كرده) شكل هاي حاصل خرپاي مي‌شود كه تعداد ميله هاي موردنظر براي پايداري اين خرپا تعدادي ===== يا همان تعداد درجات آزادي انتقالي مي‌باشد.

3=1+2= درجات آزادي

4=2+2= درجه آزادي

درجه آزادي خرپا

در خرپاهاي معين درجه آزادي برابر با تعداد اعضاي خرپا مي‌باشد.

 

در خرپاهاي نامعين، تعداد درجات آزادي برابر است با:

اگر در قابي كه از تغيير شكل محوري صرف نظر شود به جاي يك عضو از آن قاب عضو صلب جايگزين شود، درجه آزادي كاهش مي‌يابد.

درجه آزادي = 1

 

اول:

دوم:

 

در صورتي از تغيير حول محوري صرف نظر نشود.

براي انتقال تمامي گره‌ها تبديل به مفصل شدند.

 

شيب ـ افت

يكي از روش هاي تحليل سازه هاي نامعين، حل شيب ـ افت توسط درجات آزادي انتقالي و دوراني صورت مي‌گيرد و فرض بر اين است كه تغيير طول محوري نداشته.

ولي نيروي محوري داشته باشيم.

هرچه تعداد نامعيني بيشتر درجات آزادي كمتري داريم و حل به روش شيب ‌ـ افت راحت تر است.

درجه آزادي:

m-IL

فرمول شيب ـ افت:

با فرض اينكه روي اعضاء باربري نداشته باشيم.

در حل به روش شيب ـ افت هرگاه سازه‌اي درجه آزادي انتقالي نداشته و همچنين نيروهاي موجود فقط از نوع منفرد باشند و فقط به گره داخلي اعمال شود، اثبات مي‌شود تمامي ها و ها صفرند و كليه لنگرهاي صفر و در نتيجه نيروهاي برشي صفراند سازه‌ها تبديل به خرپا مي‌شود.

اگر نيرو به مفصل وارد شود، تغييري در نداريم:

اگر خرپا معين باشد، نيروي محوري را بدست مي‌آوريم.

اگر خرپا نامعين باشد، نيروي محوري را نمي‌توان بدست آورد.

شيب ـ افت لنگر و برش را مي‌دهد، ولي نيروي محوري را نمي‌توان با شيب ـ افت بدست آورد.

مثال:

در سازه فوق اگر قسمت صلب (BC) به اندازه دوران كند حول نقطه D مطلوب است:

 

شامل ورد 40صفحه ای

فرمولها و عکس در سایت نمایش داده نشده برای مشاهده صحیح فایل بخشی از ان بصورت پی دی اف اماده شده لطف از ان طریق مشاهده فرمایید

بخشی از فایل

 

 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: تحقیق تحلیل سازه 2 , تحلیل سازه ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 657
نویسنده : کیا فایل

پشم سنگ چیست

 

پشم سنگ چیست؟ 3

خواص كلي 3

عملكرد در برابر آتش 3

قابليت رسانايي حرارتي 4

ويژگيهاي آگوستيكي 5

محدوده دماي كاركر 5

کاربرد پشم سنگ در هايدروپونيک 6

عايق لوله پيش ساخته پشم سنگ 6

عايق پانل 8

پشم سنگ با روكش توري – WM 8

عایق پتویی پشم سنگ 9

پشم سنگ فله 9

مزايا 10

عایق پشم شیشه با روکش کرافت 11

پانل آکوستیک پشم شیشه 11

عایق لوله پشم شیشه 12

ویژگیها 13

ایزوگام 13

ایزوران 600 15

ایزورن 600W 16

تیشو 16

ایزوشینگل 17

رنگ های سرامیکی عايق محصول HY-TECH 18

ساختار ویندو فیلم 25

مشكلات مربوط به طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه 26

 پشم سنگ چیست؟

پشم سنگ كه در زبان انگليسي Rock Wool ناميده مي‌شود، جزو خانواده عايق‌هاي حرارتي متشكل از الياف معدني است به همين دليل گاهي به آن Mineral Wool هم اطلاق مي‌شود.ماده اوليه اصلي براي توليد اين عايق، سنگ بازالت، از گروه سنگ‌هاي آذرين است كه بازمانده فعاليت‌هاي آتش‌فشاني است و در كشور ما به وفور وجود دارد. محصولات عايق پشم سنگ نقش مهمي (چشمگيري) در صرفه جويي انرژي به وسيله كاهش مصرف انرژي در خانه‌ها، ساختمان‌هاي اداري و تجاري و كارخانه‌هاي توليدي دارند. عايق كاري اصولي كمك مي‌كند كه در خانه‌ها و محل كارمان انرژي فوق العاده كمتري مصرف شود.صرفه جويي در مصرف انرژي به وسيله عايق كاري به محيط زيست نيز كمك مي‌كند. عايق پشم‌سنگ به وسيله كاهش انرژي مورد لزوم براي گرم يا سرد كردن خانه‌ها و ساختمان‌‌هاي تجاري از متصاعد شدن دي اكسيد كربن بيشتر از كارخانه‌هاي مواد برق براي گرمايش و سرمايش ساختمان‌ها جلوگيري مي‌كند.

خواص كلي:

مهمترين ويژگي عايق پشم سنگ مقاومت استثنايي آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتش‌گير نيست و مشتعل نمي‌شود در نتيجه به عنوان نوعي حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. به همين دليل در اكثر كشورها تخفيف‌هاي ويژه‌اي در مورد بيمه ساختمان‌هايي كه با پشم سنگ عايق شده باشند قائل مي‌شوند. پشم سنگ محيط مناسبي براي رشد آفت، قارچ،‌ باكتري و حشرات موذي نيست و به عنوان يك ماده غيرآلي در برابر اين انگل‌ها مصونيت دارد. بين انواع عايق‌هايي كه تا به حال در دنيا ساخته شده‌اند، پشم سنگ بي‌ضرر ترين آنهاست و با محيط‌زيست كاملا سازگار است. برخلاف عايق‌هاي ديگر در اين گروه، پشم سنگ آسيبي به پوست نمي‌رساند و باعث سوزش آن نمي‌شود. هم‌چنين با تمام مصالحي كه در ساختمان و صنايع به كار مي‌روند سازگار است و تماس آن با اين مصالح مشكلي به وجود نمي‌آورد.

 

عملكرد در برابر آتش:

 

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي عايق پشم سنگ، ايستايي استثنايي آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتش گير نيست، مشتعل نمي‌شود و در نتيجه به عنوان نوعي حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. سازه‌هاي فلزي در ساختمان‌ها هنگام بروز حريق در نتيجه جذب حرارت زياد و داغ شدن، مقاومت مكانيكي خود را از دست داده و بر اثر نرم شدن تغيير شكل مي‌دهند و اين مسئله باعث فرو ريختن كل سازه مي‌شود. براي جلوگيري از اين مسئله سازه‌هاي فلزي خصوصا ستون‌ها و تيرهاي ساختمان را با روش‌هاي مناسب به وسيله پشم سنگ عايق كاري مي‌كنند و بدين ترتيب در صورت تداوم حريق حتي تا ده ساعت هيچ مشكلي براي سازه‌هاي ساختمان به وجود نمي‌آيد. به همين دليل در برخي از كشورها شركت‌هاي بيمه براي ساختمان‌هايي كه به اين شكل عايق كاري شده باشند تخفيف‌هاي بسيار بالايي را قائل مي‌شوند. هم‌چنين تمام ساختمان‌هاي موجود روي سكوهاي نفتي كه براي اسكان پرسنل در نظر گرفته شده با عايق پشم سنگ ضد حريق مي‌شوند تا در صورت بروز حريق و تا رسيدن نيروهاي كمكي، پرسنل درون اين ساختمان‌ها ايمن باشند.

 

 

قابليت رسانايي حرارتي:

قابليت رسانايي حرارتي يكي از مهمترين ويژگيهاي عايقهاي حرارتي است. از نظر ترموديناميك، انرژي حرارتي همواره تمايل دارد از طريق يك، دو يا هر سه پديده همرفت، هدايت و تابش از منبع گرم به سمت منبع سرد جريان يابد. اين جريان انرژي حرارتي تا وقتي ادامه مي‌يابد كه هر دو منبع به يك دماي واحد، كه آن را دماي تعادل مي‌نامند برسند. عمل عايق حرارتي پشم سنگ بدين گونه است كه از انتقال انرژي حرارتي از هر سه طريق فوق جلوگيري مي‌كند و در نهايت جريان انرژي قطع مي‌شود و يا به حداقل مي‌رسد. اين خصوصيت مبناي صرفه‌جويي در مصرف انرژي به وسيله عايق كاري است. در ساختمان هاي مسكوني از عايق به منظور كاهش مصرف انرژي استفاده مي‌شود. به عنوان مثال عملكرد (مقاومت حرارتي) لايه اي از عايق پشم سنگ به ضخامت يك متر است و همان كار ديوارهاي قطور ساختمان‌هاي قديمي را انجام مي‌دهد كه سبب مي‌شد اين ساختمان‌ها در زمستان گرم و در تابستان خنك باشند. به طور كلي كار عايق حرارتي اين است كه محيط گرم را گرم و محيط سرد را سرد نگه دارد. هر چه قابليت رسانايي حرارتي كمتر باشد، كيفيفت عايق بهتر است. قابليت رسانايي حرارتي پشم سنگ كمتر از چهل هزارم وات بر متر درجه كلوين مي‌باشد.

 

 

 

ويژگيهاي آگوستيكي :

 

عايق پشم سنگ از دو طريق به كاهش صدا كمك مي‌كند، با كاهش انتقال صدا در ميان اجزاء متشكله سازه و يا جذب صدا در سطح. افت انتقال صدا عبارت است از كاهش انرژي صوتي هنگام عبور از ديوار، كف، بام و غيره كه در مجموع از خصوصيات محيط مادي است. صدا ممكن است در اثر ارتعاش هوا و يا در اثر ضربه مكانيكي ايجاد شود كه هر كدام در جاي خود بايد مورد بررسي قرار گيرد.جذب صدا عبارت است از كاهش انرژي صوتي هنگامي كه صدا از سطح منعكس مي‌گردد. ضريب جذب صدا با عددي بين صفر و يك بيان مي‌شود. اگر سطحي هيچ صدايي را جذب نكند، ضريب جذب صفر است. اگر 100% صدا جذب شود ضريب برابر با يك مي‌شود. عايق پشم سنگ بازدهي بالايي در جذب و كاهش صدا دارد به همين دليل در فرودگاه‌ها،‌ استوديوهاي صدابرداري، زير ريل‌ها و در ايستگاه‌هاي متروي داخل شهري به منظور جلوگيري از انتقال ارتعاشات و صدا از عايق پشم سنگ استفاده مي‌كنند. آزمايش‌ها نشان مي‌دهد كه با طراحي و نصب عايق‌ها مي‌توان به كاهش صدا تا تراز مورد نظر رسيد. مقدار تضعيف انرژي صوتي در هنگام عبور از مواد بستگي به ضخامت آنها دارد. اين مقدار در مورد پشم سنگ به ويژه در فركانس هاي كم با افزايش ضخامت بالا مي‌رود. گذاشتن فاصله هوايي مناسب در پشت عايق صدا، ضريب تضعيف آن را به نحو محسوسي افزايش مي‌دهد.

 

محدوده دماي كاركر:

 

ايستايي موثر محصولات پشم سنگ در برابر دما در محدوده 150-تا 800 درجه سانتي گراد است. الياف پشم سنگ در مقابل شعله مستقيم آتش (حدود 1000 درجه) تا 4 ساعت مقاومت مي‌كنند. نقطه ذوب اين الياف بيش از 1000 درجه سانتي گراد است و توانايي كار مداوم در دامنه دمايي 150- تا 800 درجه سانتي گراد را دارند.محدوده دماي كاركرد محصولاتي كه نوعي روكش دارند (غير از گروه WM) بستگي به محدوده دماي كاركرد روكش آنها دارد. عامل پيوندي كه در اكثر محصولات پشم سنگ استفاده مي‌شود، در دماي حدود 220 درجه سانتي گراد تجزيه مي شود ولي هيچگونه تاثير منفي در خاصيت ترموديناميكي عايق نخواهد داشت. نيروگاه‌ها،‌پالايشگاه‌هاي نفت و گاز، مجتمع‌هاي پتروشيمي، صنايع سيمان و صنايع سنگين بدون عايق كاري دقيق و اصولي تجهيزات و محيط كار خود قادر به فعاليت نمي‌باشند و عايق پشم سنگ به دليل دارا بودن محدوده دماي كار بالا (800 درجه سانتي گراد)‌به عنوان عايقي منحصر به فرد در صنايع فوق مطرح است.

 

کاربرد پشم سنگ در هايدروپونيک:

 

هايدروپونيک(Hydroponics)به روشهاي پرورش گياهان در محيط بدون خاک اطلا‌ق مي شود . در اين روشها معمولا‌ً موادي براي حفظ و نگهداري سيستم ريشه اي به کار مي رود و تغذيه گياه از طريق محلول غذايي که به محيط اضافه مي شود صورت مي گيرد . ماده بکاررفته به عنوان بستر رشد ممکن است يک ماده آلي ( پيت موس , پوست درخت , فوم ,و ... ) و يا يک ماده غير آلي ( ماسه , پرليت , ورمي کوليت , پشم سنگ و .... ) باشد . پشم سنگ مورد استفاده در هايدروپونيک از سنگهاي بازالتي مرغوب بدست مي آيد . پشم سنگ به اشکال مختلف از جمله خام و بي شکل , پانل بلوک , قطعات مکعبي شکل و گرانول استفاده مي شود . امروزه در سراسر جهان در گلخانه هاي هايدروپونيک از پشم سنگ براي پرورش برخي صيفي جات از جمله , گوجه فرنگي , خيار , فلفل و توليد گلهاي شاخه بريده ( رز , ميخک , داودي ) بطور وسيعي استفاده مي شود .

 

از امتيازات پشم سنگ مي توان به موارد زير اشاره کرد :

 

- پشم سنگ بصورت ماده اي با ويژگي هاي مشخص و استاندارد قابل توليد است .

- تحت تاثير ترکيبات شيميايي و يا ميکرو ارگانيسم ها تجزيه نمي شود .

 

- هوادهي ريشه در آن بخوبي صورت مي گيرد .

 

- به دليل حفظ رطوبت کافي , گياهان کمتر تحت تاثير کم آبي موقت قرار مي گيرند .

- پشم سنگ ماده اي سبک استريل و عاري از عوامل آلوده کننده است .

  

عايق لوله پيش ساخته پشم سنگ

 

شامل ورد 28صفحه ای

 


 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: پشم سنگ چیست , پشم سنگ ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 599
نویسنده : کیا فایل

تحقیق درمورد  تنش

تحقیق درمورد تنش

 

تعريف تنش 2

قرارداد علامت مثبت تنش ها : 5

تنش هاي اصلي : 7

تنش هاي برش max : 8

تانسور تنش 10

نحوة ترسيم دايرة موهر تنش 15

دايره موهر تنش: 16

نحوه ترسيم دايره موهر تنش 19

نكاتي كه از بررسي دايره موهر حاصل مي شود : 20

معادلات ديفرانسيل تعادل 31

 

تعريف تنش

در حالت كلي همانطور كه در اشكال 1-1- ب و 1-1-ب، نشان داده شد، نيروهاي داخلي كه در روي سطوح بينهايت كوچك يك مقطع عمل مي كنند، از لحاظ مقدار و جهت با يكديگر متفاوت مي باشند. اين موضوع دوباره در شكل 3-1، نمايش داده مي‌شود.

نيروهاي داخلي از لحاظ طبيعت، كميتهايي برداري هستند و نيروهاي مؤثر خارجي را در تعادل نگه مي دارند. در مكانيك جامدات تعيين شدت اين نيروها در نقاط مختلف يك مقطع بسيار مهم مي باشد. در حالت كلي شدت اين نيروها از نقطه اي به نقطة ديگر فرق مي كند و نسبت به سطح مقطع مايل هستند. رسم بر اين است كه اين شدتها به مؤلفه هاي قائم و موازي مقطع تحت مطالعه، تجزيه شوند. به عنوان مثال،؟ مؤلفه هاي بردار نيروي كه روي سطح عمل مي كند در شكل 3-1-ب، نشان داده شده است. در اين مثال بخصوص، چون منطقي كه جسم را به دو قسمت تقسيم كرده، عمود بر محور x مي باشد، امتداد منطبق بر امتداد عمود بر مي باشد. نيروي وارد بر واحد سطح كه همان شدت نيروي گسترده بر روي سطح مي باشد، تنش ناميده مي شود. در شكل 3-1-ب، تنش متوسط نيروي برابر مي‌شود. حال اگر به جاي تنش متوسط، تنش در يك نقطه را خواسته باشيم بايد در رابطه تنش متوسط، را به سمت صفر ميل دهيم.»

بنابراين تعريف رياضي تنش به صورت زير در مي آيد:

 شدت نيروي عمود بر مقطع، تنش قائم آن نقطه ناميده مي شود. اگر تنش قائم باعث ايجاد كنش در مقطع بشود، به آن تنش كششي مي گويند. در مقابل تنشهاي قائمي كه بر مقطع فشار وارد مي آورند، به تنشهاي فشاري موسومند. به جاي اينكه تنشهاي قائم را با حرف با دو زيرنويس نمايش مي دهيم. آنها را با حرف (زيگما) با يك زيرنويس نمايش مي دهيم. مؤلفه هاي ديگر شدت نيرو به موازات صفحة مقطع عمل مي كنند. اين مؤلفه ها تنشهاي برشي ناميده مي شوند. تنشهاي برشي هميشه با حرف نمايش داده مي شوند.

واحد رسمي تنش در سيستم بين المللي، نيوتن بر متر مربع است، كه پاسكال ناميده مي شود. اما اگر بخواهيم تنشهاي معمول را بر حسب اين واحد نمايش دهيم با اعداد بزرگي سروكار خواهيم داشت، به همين جهت، تنشها را بر حسب مگاپاسكال (Mpa) و يا بر حسب نيوتن بر ميلي متر مربع بيان مي كنيم. اين دو واحد با يكديگر مساوي مي باشند.

 

قرارداد علامت مثبت تنش ها :

I.صفحه اي مثبت است كه بردار نرمال آن مثبت است .

II.صفحه اي مثبت است كه بردار نرمال آن جلو باشد .

III.روي صفحة مثبت تنش ها وقتي مثبت هستند كه در راستاي مثبت محور موردنظر باشد .

  تبديل رياضي تنش ها : «ارتباط بين دو دستگاه بالا»

 

تنش هاي اصلي :

امتداد صفحات تنشهاي اصلي

 تنش هاي اصلي

: معادلة I

از معادلة I مشتق گرفته

بنابراين تنشهاي اصلي همان تنشهاي و min است .

 

تنش هاي برش max :

: معادلة II

از معادلة II نسبت به مشتق مي گيريم :

: امتدادهاي صفحات تنش هاي برشي max

با محاسبة و و جايگزيني در معادلة و ساده كردن و خلاصه كردن خواهيم داشت :

نكته : با محاسبة و از روي و جايگذاري در معادلات و خواهيم داشت :

تنش هاي قائم همراه با تنش هاي برشي max

مثال : جزء كوچكي مطابق شكل تحت تأثير تنش هاي قائم و برشي قرار گفته است . مطلوبست :

الف)محاسبة تنشهاي اصلي ، محورهاي اصلي و نمايشي تنشها روي المان «جزء سطح»؟

ب)تنشهاي برشي max ، امتدادهاي مربوطه و نمايش تنشها روي المان «جزء سطح»؟

ج)تنشهاي قائم و برشي روي صفحه اي كه محور قائم بر آن با افق زاوية 25 درجه مي‌سازد ؟

 

 

 شامل ورد 33صفحه ای

 مطالب به خوبی در سایت لود نشده برای مشاهده درست بخشی از فایل فایل زیر را دانلود کنید

 

دانلود بخشی از فایل جهت نمونه

 




:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: تحقیق تنش , تنش ,
تاریخ : یک شنبه 5 اسفند 1397
بازدید : 547
نویسنده : کیا فایل

تاثير مغولان بر تاريخ هنر اسلامي و اصول بكار رفته در هنر معماري ايران

تاثير مغولان بر تاريخ هنر اسلامي و اصول بكار رفته در هنر معماري ايران

 

مقدمه

ذوق سليم، سليقة لطيف، احساس خلاق، ادراك فعال، روح حساس، و عاطفة بارور را اگر به همراه زيبايي و زيباشناسي ذاتي در يك جمله خلاصه كنيم، جامع و مانعي مي‌شود از هنر غني و مجرد ايراني، اين تعريف شايد در نزد برخي از كارشناسان راه خلاف واقع وغلو را پيموده باشد اما در حقيقت اگر به خوبي مشاهده كنيم هر يك از اين عوامل و ابزارهاي معنوي و مادي را مي‌توان در جزء جزء نقش و نگارهاي ريز و ظريف دكوراتيوي كه به منظور آذين و آرايش آثار هنري ايراني بكار رفته‌اند در كالبدي جامع و فراگير مظاهر هنري، به خوبي و به وضوح نمايان است، مشاهده نمود. به واقع ادراك صحيح هنر خلاقة ايراني مستلزم تبيين همين مفاهيم مستتر در جوهر آثار خواهد بود. ذوق و خلاقيت هنري جوامع مختلف از سنن و آداب و بينش‌هاي فرهنگي و سوابق تاريخي و محيط طبيعي آن اقوام ريشه و الهام مي‌گيرد و غالباً اتفاق مي‌افتد كه يك قوم به جهت تبهر و مهارت جانانه‌اي كه در زمينة يك يا چند رشتة خاص از هنرهاي چندگانه (به ويژه هنرهاي سنتي، دكوراتيووتزئيني) تبلور و نمود يافته است، رقابت و برابري ديگر اقوام در آن زمينه‌ها با ملت فوق الذكر كاري عبث و بيهوده خواهد بود. اگر نخواهيم تمامي هنرهاي، هشتگانة معاصر و ديگر مظاهر ذوقي اقوام مختلف را مورد بررسي قرار دهيم و اگر تنها در يك مورد كار تحقيق و تفحص در جريان پيدايش، رشد و بالندگي هنري خاص را پي گيري كنيم و آن زمينه لزوماً موضوعي باشد كه عموميت بيشتري دارد يعني تقريباً نزد تمامي انباء بشري از گذشته‌هاي دور تاكنون جلوه گر ذوق و سليقه زيبايي دوستي باشد؛ مي‌توان هنرهاي صنعتي و صنايع دستي را ذكر نمود. هنرها و صفاعاتي كه در سرزمين كهن ايران به مرور زمان و در طي ساليان طولاني كه هم اكنون به يك چشم همزدني مي‌ماند، آنچنان راه كمال و ترقي را پيموده است كه بي اغراق هم چنان بي رقيب بر پهنة اين گونه از هنرهاي ممالك گوناگون مي‌درخشد و تجلي مي‌كند. دلايل اين شكوفايي و درخشش هميشگي را مي‌توان علاوه بر بالا بودن ميزان مهارت و استادي و همين طور ويژگي‌هاي ذاتي و حس زيبايي دوستي ايراني، طبع لطيف و روحاني هنرمند ايراني ذكر نمود زماني كه استاد كار بنا به هنگام كاركردن بر روي قسمتي از بنا يا استادكاري كه در گوشة خلوتي از يك مكان متبرك با صبر و تأني مثال زدني سرگرم نقش اندازي ديوار بوسية گچ‌بري، آينه كاري، كاشي و... مي‌باشد و زماني كه بهترين و زيباترين تجلي گاه‌هاي هنري دستي و معماري ايراني عجين و همراه با بهترين و زيباترين مظاهر ذهني و عاطفي از همين دين و آئين و مذهب يكتاپرستي‌اش باشد مسلم است كه هر چه دارد چون جان در طبق اخلاص مي‌گذارد. تا نه تنها يك اثر زيبا و دل انگيز مادي بلكه اثري سرشار و مملو از روح و جان الهي را خلق و ابداع نمايد و نسل به نسل به جاي اينكه به دين و مرامش در خدمت تعالي و ترقي او باشد او نيز در پيشرفت و گسترش آن به نوبة خود سهم و نقش ايفا مي‌كند. در اين ميان علاقه و پيوند عاطفي كه عموم مردم ايران با هنرها و ميراث‌هاي هنري و فرهنگي خود برقرار نموده‌اند به حدي بوده كه علاوه بر كمك به جريان رشد و تعالي هنرها، سبب ماندگاري آنها نيز شده است.

 

هنر پيش از تاريخ

هدف تاريخ هنر عبارت است از شناخت و ارزيابي هنر از هر زمان و مكاني كه آمده باشد. هنر و تاريخ تنها در عرصة فرهنگ اين چنين در كنار هم قرار مي‌؛يرند. هر اثر هنري رويدادي است پايدار؛ اين اثر متعلق به هر دوره‌اي كه باشد، تا مدت‌هاي مديد پس از روزگار خويش باقي مي‌ماند و به حياتش ادامه مي‌دهد. اثر هنري همزمان يك شيء و يك رويداد تاريخي به شمار مي‌آيد.

قدمت تمدن و فرهنگ در خطة فلات ايران به چند هزار سال قبل از ورود آريايي ها باز مي گردد.

اقوام آريايي، احتمالاً از اوايل هزاره اول ق.م در فلات ايران ساكن شده و نام خود را بر آن نهادند

واژه ايران مشق از صورت قديمي آريانا، يعني سرزمين آريايي هاست. بنابراين تاريخ هنر ايران آثار مصنوعي را از دوران هاي ما قبل تاريخ تا سده هاي اخير در محدوده اين سرزمين وسيع در بر مي گيرد. هنر ايراني داراي ويژگيهاي ماندگاري است كه آن را از

ساير هنرهاي جهان متمايز و مشخص مي سازد.

اين سرزمين وسيع در بر مي‌گيرد. هنر ايراني داراي ويژگيهاي ماندگاري است كه آن را از ساير هنرهاي جهان متمايز و مشخص مي‌سازد.

هنر در نخستين سالهاي اسلام

آغاز دوران اسلامي را در تاريخ هجرت حضرت محمد (ص) به مدينه كه در 622 ميلادي اتفاق افتاد حساب مي‌كنند. اندكي بيش از بيست سال پس از آن تاريخ مسلمانان سوريه و مصر را از امپراتوري بيزانس وارث سرزمين رومي‌ها و شكوه و افتخار مردم روم، با از دست دادن دو ايالت بزرگ خود را از پاي در آمد، و نيروي عظيم ايران كه طي چهارصد سال مانع پيشروي رومي‌ها به سوي سرزمين‌هاي شرقي بود يكسره مقهور سپاه اسلام گرديد. گرچه ظهور اسلام آغاز مرحله‌اي تازه و بي‌نهايت مهم را در تاريخ جهان به ثبت رسانده است، ايالات فتح شده بيزانسي و شاهنشاهي فرسودة ساساني، ميراث فرهنگي عظيمي برجاي گذاشت كه تأثير آن تا چندين سدة بعد در جهان اسلام دوام يافت. در واقع تاجايي كه به هنر مربوط مي‌شد اين هر دو در ايران ميراثي بنيادي بود و اهميت آن در ابتدا فقط با اعمال نفوذ تفكر سامي و بعدها تا انداز‌ه‌اي كه سبك شيوة غيرتصويري شرق ايفا مي‌كرد، برابري داشت رواج اين گرايشهاي گوناگون و متفاوت، با پذيرفتن خط عربي كه يكي از انواع آن پيش از هر چيز ديگر عامل سبكي ممتاز در هنر جهان اسلام شد با هيچ يك از عوامل ويژة نژادي يا سياسي درون خود برخورد نكرد، مگر با وابستگي‌هاي عقيدتي، خلفاي راشيدين در مدينه مستقر بودند، ولي خيلي زود معلوم شد كه اين شهر گرچه به عنوان مركز ايمان مذهبي جايي مطلوب بود، ولي براي پايتخت اداري دولتي كه ظرف دو دهه به امپراتوري عظيمي تبديل شده بود چندان مناسب نيست. و آن گاه كه گروهي از مردم به اقامت در يك محل عادت كرده، زندگي فرهنگي با شرايط شهري و شهرنشيني به وجود آورده بودند ديگر امكان نداشت كه زندگاني كهنه اعرابي كه بر اساس تنوع طلبي و تا حدود زيادي بر پايه سودجويي ناشي از غارتها و چپاولهاي همسايگان ثروتمند و شادكام خود بنياد شده بود ادامه يابد در نتيجه پايتختي نوين و روشي تازه براي گذراندن حيات امري ضروري شد.

كيمياگران ايراني و اكتشافات آنان پيرامون رنگ و رنگسازي

با مطالعه شرح حال دانشمندان علم شيمي در جهان غرب و جهان اسلامي (مشرق زمين) و با مطالعه اكتشافات و تحقيقات آنها در زمينه مواد معدني براي رنگ سازي و ظروف و مواد آلي شيميايي و دارويي معلوم گرديد كه صنعت رنگ سازي ايران نيز مرهون زحمات دانشمندان علم شيمي در دوران قبل از اسلام و بعد از اسلام بوده است و كيمياگران كه در حقيقت اساتيد و علماي شيمي محسوب مي‌گرديده‌اند سهم به سزايي در اين مهم داشته‌اند. در بررسي اشياء يافت شده مربوط به زمان تيموريان كه با سبك و تكنيك مغولي همراه مي‌باشد، ظروف بدون لعاب كه داراي خمير نخودي رنگ است و گروهي از آنها داراي نقوش كنده‌كاري شده مي‌باشد مربوط به اواخر دوره ايلخانيان كشف و حفاري شده است. اين ظروف اغلب خمير قرمز و يا نخودي رنگ شوده و با رنگهاي سبز، زرد، قهوه‌اي، فيروزه‌اي بر روي لعاب شفاف‌ تزئين شده و نقوش هندسي و گياهي دارند كه با رنگ سياه بر بدنه ظرف نقاشي گرديده است. ارنست گروبه Ernest Groubee باستان‌شناس و مورخ مشهور عقيده دارد براي اولين بار در دوران خلفاي عباسي به ظروف آبي و سفيد مواجه مي‌شويم كه در قرن چهارم ميلادي به اوج خود رسيده بوده است. ساخت اين نوع ظروف در اواخر قرن هشتم هجري قمري دوباره در سوريه و ايران متداول گرديده است و عمدتاً رنگ آبي كبالت در چين در دوره سلسله مينك معمول بوده و در قرن چهاردهم ميلادي به بعد از چين به اروپا و ايران صادر شده است وبعدها در ايران ساخته شده‌اند.

ارنست گروبه عقيده دارد كه ظروف سبز رنگ باستاني‌تر از قرن 14 و 15 ميلادي يعني مربوط به قرن هفتم و هشتم هجري قمري مي‌باشد و ظروف سفيد و آبي مربوط به قرون هشتم و نهم هجري قمري مي‌باشد. از دوره تيموريان نقوش به رنگ سياه و آبي در زير لعاب ديده مي‌شود و مواد اوليه سفال گِل رس مي‌باشد و در دوران صفويه مواد اوليه مخلوطي از سيليس و شيشه است كه داراي نقوش اژدها گل شقايق و ابرهاي پراكنده بوده و تزيين شده‌اند و نيز ظروف آبي و سفيد تا قرن 13 هجري در ايران ادامه داشته است. از بناهاي تيموري كاشي شش ضلعي و مدور و لوزي شكل داراي لعاب فيروزي يا سفيد در آن به جاي مانده است. كه با رنگ يا خطوط طلاي به صورت گل و برگ تزيين يافته‌اند و كاشي‌هاي ملون معروف به قازمقازي در زمره آنها ديده مي‌شود (توضيحاً قازمقازي نوعي تلألو است كه با رنگ مخصوص صدف مانندي مي‌درخشد). از تجزيه و تحليل مواد به كار رفته در صنايع دستي ايراني كاملاً درك و استنباط مي‌شود كه كيمياگران كه اساتيد مسلم علم شيمي بوده‌اند در تهيه مواد رنگين سهم به سزايي داشته‌اند چنانكه: ابوبكر محمدبن ذكرياي رازي، ابوريحان بيروني، جابربن‌حيان بن عبدالكوني كه دانشمند اخير الذكر (جابر) افتخار نثاگردي حضرت امام صادق عليه السلام را داشته است و ابوعلي سينا از جمله شخصيت‌هاي علمي بوده‌اند كه به بشريت خدمت كرده‌اند و آنها با اكتشافات خودشان استادان رنگ سازي و رنگسازي را قدرت بخشيده‌اند. دانش كيميا chemistry در اسلام از يكسو به صورت فلزشناسي و داروسازي و از سوي ديگر به صورت عمل نيمه فيزيكي Eclectic تجلي نمود و آنها موفق به كشف عده‌اي از عناصر و مواد شيميايي جديد گرديدند. مسلمانان كه در شيمي صنعتي و شيمي پزشكي و كاني شناسي صاحب تحقيقات و تجارت بودند كارشان در زمينة قندسازي، كاشي سازي، چيني سازي ساختن شيشه‌هاي رنگي و كاغذ سازي و بسياري ديگر از رشته‌هاي صنعتي توسعه يافت. آنها انواع مرغوب‌ترين كاغذهاي الوان در (رنگين) را ساختند. از تهيه خمير كاغذ و سفيد كردن خمير كاغذ و باردادن به آن با چسب و رنگ كردن كاغذ اطلاع كافي داشتند. كاغذ سليماني، كاغذ طلحي، كاغذ لوحي، كاغذ فرعوني (كه مرغوب‌تر از پاپيروس مصر بود) و كاغذ جعفري و منصوري و صالحي و اقسام ديگر را به بازارهاي جهان عرضه نمودند.

كشف صمغ موديا كه مخلوطي از هيدروكربورها (Hydrocarboms) مي‌باشد و كشف خواص فيزيكي و شيميايي پارافين طبيعي ozokerit و آسفالت طبيعي Asphalt (كه نوعي فيرمتراكم و براق و بي‌شكل و با رنگ قهوه‌اي و سياه بوده است) توسط ابوريحان بيروني شيميست عاليقدر، و نيز عمل تقطير نفت سياه و تجزيه آن به نفت سفيد و سياه توسط ذكرياي رازي از اهم مسايل دانش كيمياگري بوده است.

شاردن سياح فرانسوي كه در سال 1631 ميلادي برابر با 1050 هجري به ايران مسافرت نموده نوشته است: در ايران نفت سياه و سفيد را در پوشش رنگ به كار مي‌برند و نوشته است سرانجام در ايران روغن يافت شده و براي ساختن رنگ همانگونه كه ما مي‌سازيم به كار مي‌برند. ايرانيان از تركيب برادة طلا Au3+ و سولفوره نقره SAg2 و فلز مس Cu++ و براده الماس C4+ شيشه‌هاي مرغوب مي‌ساخته‌اند كه به عنوان جواهر كاربرد داشته‌اند در ساختن دلبرباي بدلي كه امروزه آون تورن ناميده مي‌شود از مخلوط كردن شيشه با روغن تخم مرغ و ساير روغنها و يا مواد آلي و مس با عمل احياء در محيط مناسب انواع شيشه‌هاي اوتتورين (دلربا) را درست مي‌كردند كه از تجربيات رازي شيميست عالي مقام ايراني بوده است. ايرانيان در دوره نهضت و تمدن اسلامي با افزودن اكسيد قطع استاتيك اسيد sho2 به لعاب چيني و كشيدن رنگهاي آبي، ارغواني، زرد، سبز بر روي لعاب نپخته كه احتياج به قدرت و اطمينان صنعتگر هنرمند دارد عملاً صنعت لعاب صنعت لعاب دادن را انجام مي‌دادند و استعمال رنگهاي...

 

 

شامل ورد 18 صفحه ای

 



 



:: موضوعات مرتبط: فنی و مهندسی , معماری , ,
:: برچسب‌ها: تاثیر مغولان بر تاریخ هنر اسلامی , اصول هنر معماری , معماری , هنر ,

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

فروشگاه فایل کیا؛ منبع جامع انواع فایل... چنانچه فایل مد نظرشما در بین فایل های بارگذاری شده در سایت موجود نبود،می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام@kiyafile.ir سفارش دهید.

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان منبع جامع انواع فایل و آدرس kiyafile.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.











RSS

Powered By
loxblog.Com
مدیر سبز، آموزش بازاریابی

TOOLS BLOG

TOOLS BLOG